Egy kiskorú lány szülei megtilthatják az abortuszt?
Leszögezem, a kérdés elméleti, felnőtt nő vagyok, csak egy eset kapcsán gondolkodtam el a témán. Olvastam, hogy 18 év alatti esetében szülői hozzájárulás kell minden orvosi beavatkozáshoz, így az abortuszhoz is.
Tehát akkor elvileg, ha a lány el is akarná vetetni, megeshetne az a helyzet, hogy a szülei megvétózzák az abortuszt? Ilyen esetben a lány fordulhatna illetékes szervhez, pl. gyámügyhöz, hogy ezt bírálják felül, tekintettel a helyzetére?
Valaki esetleg ismer ilyen esetet a való életből?
"Nem tilthatják meg de onnantól kezdve nem kötelességük mindent megadni a csajnak, csak a törvényi minimumot."
Na igen. De hát eddig sem volt kötelességük mindent megadni. Szép család lehet. Aztán anyu-apu csodálkozik, hogy a közben felnőtt gyerekük rájuk sem néz.
Utolsó, biztos vagy te abban h nem szexeltek tiniként?🤣 hát biztos nem kötötték az orrodra. Vagy talán követted őket mindenhova?
Úgy birom az ilyen szülőket
"Tökéletes gyerekeim vannak"
JAJA
Lehet nem tudsz mindenről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!