Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Egy vagy maximum 2 (komplikáci...

Egy vagy maximum 2 (komplikációmentes! ) terhesség-megszakítás befolyásolja a későbbi teherbeesést?

Figyelt kérdés
Olyanok véleménye érdekel, akiknek 1 vagy 2 abortuszuk volt és utána még akartak gyermeket. Mennyire volt egyszerű újra teherbeesni? Volt komplikációtok, vagy minden rendben alakult?

2019. aug. 21. 14:01
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az értelmes, hasznos válaszokat! :)

20 hetes kismama, szívböl gratulálok Neked!

59%-os válaszadó, csakúgy halkan megjegyzem, hogy a magánnőgyógyászom fél évvel ezelőtt úgy fogalmazott amikor alaposan megvizsgált, hogy "tankönyvböl lehetne tanítani, annyira tökelétes a méhe, nyugodjon meg!". Nem tudom, mire fel ez a hatalmas rosszindulat, hogy szándékosan félelmet gerjesztesz kismamákban/ nőkben, leendő anyukákban azzal, hogy minden egyes kérdés alá valami negatívat kommentelsz. Biztosan egy megkeseredett ember lehetsz, ugyanis NEM kioktatásra van ilyenkor senkinek sem szüksége, hanem hasonló cipőben járt nők TAPASZTALATAI érdekelnek, ezt a kérdésem alatt is megfogalmaztam külön!

Többieknek ment a zöld kéz, mindenkinek egészséges babát, komplikációmentes terhességet kívánok!

2019. aug. 21. 21:19
 22/34 anonim ***** válasza:
88%
23 és 24 évesen abortusz, 28 évesen komplikációmentes terhesség, rá másfél évre missed ab (nem tudni az okát), 32 évesen szintén komplikáció mentes terhesség. Én is tartottam tőle, hogy gond lehet, de a "rám néznek és teherbe esek" kategória vagyok. Az utolsó három alkalommal a Férjem "nézett rám", az első kettőért szerintem kb. életem végéig szemközt köpöm magam.
2019. aug. 21. 21:31
 23/34 anonim ***** válasza:
63%
Sajnos én nagy hibát követtem el 2 éve ,vagyis akkor a férjem a 3 baba ellen kézzel lábbal harcolt így végül 10 hetesen elvetettem , idáig spontán tényleg a következő hónapban ahogy elterveztük ott volt a baba . Most meg , közösen eldöntöttük jöhet és nem jött a műtét után folyamatosan panaszaim voltak teljesen felborultam hormonálisan ( gondolom a lelki része is közre játszott ) féltem rettegtem tőle és kb a 100 bol egy vagyok aki így járt ! Azóta eltelt lassan 2 év ,pl idén tavasszal plusz kellett egy egészségügyi kaparas is mert vastag volt a méhnyalkahartyàm .
2019. aug. 21. 21:48
 24/34 anonim ***** válasza:
55%

Kérdező, esetleg arra nem gondoltál hogy több 59% is van az oldalon? Amúgy meg kérdeztél én normálisan válaszoltam.

Mit mondtam volna? Persze nyugodtan az abortusz csak növeli a későbbi teherbeesés esélyét ne aggódj soha senkivel nem fordult elő még hogy abortusz miatt nem eshetett teherbe sót az Asherman szindróma se létezik, a méhnek meg kifejezetten jót tesz ha időnként átkaparják?

Minden műtétnek van kockázata is vannak akik meddőek lesznek az abortusztól én is ismerek ilyet. És nem, nem vagyok megkeseredett köszönöm szépen, de legközelebb írd oda a kérdéshez hogy csak olyan válaszoljon aki bőszen bólogat és téged igazol nehogy sérüljön az érzékeny lelked. Amúgy meg téged vigasztal ha az esetek 90%-a problémamentes és pont nálad lesz következménye?

2019. aug. 22. 06:14
 25/34 A kérdező kommentje:

Utolsó, csakhogy engem éppenséggel NEM kapartak, hanem 5 hetes + 5 naposan vákuum aspirácioval végezték a mütétet! Direkt vagy 10x rákérdeztem az orvosnál, kell- e kaparni? Azt mondta, NEM! Mikor felébredtem, első kérdésem az volt, minden rendben ment e? Igen. Es még 15x megkérdeztem, kellett e kaparni? Nem!

Szóval elméletileg engem semmilyen szinten nem befolyásolt, kb egy hetet vérezgettem utána, nem volt lázam, se fájdalmam! A terhessegem pedig ismetlen, 5 hetes 5 napos volt, ergo, akkora mint egy borsószem!

Ezek tükrében érdekelnek a tapasztalatok!

2019. aug. 22. 11:52
 26/34 A kérdező kommentje:
Természetesen magánúton intéztünk mindent, bele is fájt 100 rongyunkba.... de úgy voltam vele, hogy mindenáron tökéletes orvos, tökéletes műtét kell, mert en még szülni fogok!
2019. aug. 22. 11:54
 27/34 A kérdező kommentje:
És igen, aláirom, hogy az is beteges amit én csinálok, hogy ennyire sokat agyalok azon, teherbetudnék-e esni.... iszonyú beteg gondolataim vannak néha, peldaul hogy próbáljuk ki, lehet -e vagy sem, azaz direkt "teherbe ejtetem magam". Csak eppenséggel ugyanott tartanék mint anno, merthogy ha VALAMI CSODA FOLYTÁN elsőre összejönne, akkor aztán nézhetnék is a hatalmas örömkönnyek mellett, hogy hát oke, ez mind szep es jó, csak hova is fogok szülni? Egyelőre a körülmények még nem állnak fent a gyerekhez... pedig beteges, de néha az jár a fejemben, hogy kiprobáljam lehet e vagy sem, legalább hamar kiderül, de ebben az esetben meg attól tartanék, hogy pikk-pakk összejönne.
2019. aug. 22. 11:59
 28/34 A kérdező kommentje:
Nekem van önkritikám, és elismerem, hogy mérhetetlenül beteges ez az agyalás,de egyebkent tényleg hipochonder is vagyok, én konkrétan a lamináriás tágitást sem engedtem meg az orvosnak, annyira rettegek attól, hogy sérüljön bármim is! Úgy kellett benyugtatózni, és lefogni, aztán végül tablettás tágitást alkalmazni nálam a mütét előtt, a laminária meg ment a kukába, nem engedtem...
2019. aug. 22. 12:33
 29/34 anonim ***** válasza:
26%
Nekem 24 evesen volt egy abortuszom. Soha tobbe nem lettem terhes. (36 vagyok)
2019. aug. 22. 22:13
 30/34 anonim ***** válasza:
89%

23-as válaszoló vagyok , ne aggódj tudom nehéz viszont általánosságban rutin műtétnek számít ha lehet ilyet mondani.

Mi is magánúton csináltattuk semmi olyan panaszom nem volt ,mint pl láz. A szervezetem így reagálta le , panaszra úgy mond nincs okom hiszen van 2 egészséges gyermekem.

2019. aug. 23. 00:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!