Egy vagy maximum 2 (komplikációmentes! ) terhesség-megszakítás befolyásolja a későbbi teherbeesést?
Nem akarok köcsög lenni, de ez nálatok valami családi hagyomány? Ha már nagyanyád is meg anyád is megszívta, te miért nem voltál okosabb?
Egyébként kis esély van rá, hogy ez bármi gondot okoz, de nyilván megesik.
Szerintem ez attól is függ, mikor volt a beavatkozás. Fiatal szervezet jobban viseli. Nekem egészségügyi okokból kellett megszakítani egy veszélyeztetett terhességet. 22 éves voltam. A dokim azt mondta, fiatal vagyok és hamar regenerálódok. Azóta 5 év telt el, nem próbálkozunk a babával, de évenként járok a rendes szűrésekre és nincsen semmi gond. A beavatkozás után hetekig jártam magándokihoz és SZTK-ba is, csak hogy megbizonyosodjak róla, nincs semmi komplikáció. Több egybehangzó vélemény is igazolta, hogy rendben vagyok, semmilyen elváltozás nem tapasztalható, és nem lesz akadálya későbbi terhességnek. Majd meglátjuk...
De amikor a vizsgálatokat csináltattam, találkoztam egy hölggyel, akinek szintén fiatalon volt abortusza, és utána amikor tervezték, könnyen teherbe esett, mindenféle komplikáció nélkül.
Nyilván a peteérést nem tudja befolyásolni egy műtét.
Aminek árthat, az a méhnyálkahártya. Olvass utána az Ashermann-szindrómának.
Ne parázz, ennyi erővel egy 20 évvel ezelőtti gyerekkori felfázás következményeitől is ugyanúgy retteghetnél. Vagy egy tünetmentes klamídiafertőzéstől.
Nyugi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!