Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Egy vagy maximum 2 (komplikáci...

Egy vagy maximum 2 (komplikációmentes! ) terhesség-megszakítás befolyásolja a későbbi teherbeesést?

Figyelt kérdés
Olyanok véleménye érdekel, akiknek 1 vagy 2 abortuszuk volt és utána még akartak gyermeket. Mennyire volt egyszerű újra teherbeesni? Volt komplikációtok, vagy minden rendben alakult?

2019. aug. 21. 14:01
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
68%

Nem akarok köcsög lenni, de ez nálatok valami családi hagyomány? Ha már nagyanyád is meg anyád is megszívta, te miért nem voltál okosabb?

Egyébként kis esély van rá, hogy ez bármi gondot okoz, de nyilván megesik.

2019. aug. 21. 16:57
 12/34 anonim ***** válasza:
35%
Három nőt ismerek, akinek abortusza volt... Kettőnek sosem lett gyermeke, egy épp a meddőségibe jár.
2019. aug. 21. 17:02
 13/34 A kérdező kommentje:
#11 sajnos nálunk kiszakadt az óvszer, és hanyag voltam bevenni anno esemeny utanit. Igy jott össze!
2019. aug. 21. 17:14
 14/34 A kérdező kommentje:
Viszont ab óta betegesen figyelgetem a testem és már az első adandó jelből tudom 100000%-ra, hogy mikor van peteérésem. A szervezetem szinte óramű pontossággal működik, jelez, ami azert ritka így gyógyszer szedés nélkul, a menstruáciom is naprapontosan jön meg, a vége után egy hétre pedig elkezdi produkálni a peteérés legjellemzöbb tüneteit.
2019. aug. 21. 17:19
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez attól is függ, mikor volt a beavatkozás. Fiatal szervezet jobban viseli. Nekem egészségügyi okokból kellett megszakítani egy veszélyeztetett terhességet. 22 éves voltam. A dokim azt mondta, fiatal vagyok és hamar regenerálódok. Azóta 5 év telt el, nem próbálkozunk a babával, de évenként járok a rendes szűrésekre és nincsen semmi gond. A beavatkozás után hetekig jártam magándokihoz és SZTK-ba is, csak hogy megbizonyosodjak róla, nincs semmi komplikáció. Több egybehangzó vélemény is igazolta, hogy rendben vagyok, semmilyen elváltozás nem tapasztalható, és nem lesz akadálya későbbi terhességnek. Majd meglátjuk...

De amikor a vizsgálatokat csináltattam, találkoztam egy hölggyel, akinek szintén fiatalon volt abortusza, és utána amikor tervezték, könnyen teherbe esett, mindenféle komplikáció nélkül.

2019. aug. 21. 17:51
 16/34 anonim ***** válasza:
43%
Kérdező azt ugye tudod hogy a terhességnél nem minden a peteérés? Hiába van peteérésed ha a méhed hegesen gyógyult így nem tud megtapadni a petesejt, vagy terhes leszel de a tágítástól meggyengült a méhszáj és elvetélsz vagy koraszülésed lesz?
2019. aug. 21. 17:52
 17/34 anonim ***** válasza:
61%

Nyilván a peteérést nem tudja befolyásolni egy műtét.

Aminek árthat, az a méhnyálkahártya. Olvass utána az Ashermann-szindrómának.

2019. aug. 21. 18:26
 18/34 anonim ***** válasza:
85%

Ne parázz, ennyi erővel egy 20 évvel ezelőtti gyerekkori felfázás következményeitől is ugyanúgy retteghetnél. Vagy egy tünetmentes klamídiafertőzéstől.

Nyugi.

2019. aug. 21. 20:19
 19/34 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező, statisztikailag NEM, az 1-2 AB nem befolyásolja szignifikánsan se a teherbe esést, se a terhesség kihordását.
2019. aug. 21. 20:35
 20/34 anonim ***** válasza:
98%
Tavaly oktoberben volt egy elhalt terhessegem, muszeresen be kellett fejezni. A beavatkozas elott megkerdeztem, hogy milyen szovodmenyei lehetnek, azt mondta a nover, hogy az esely, hogy meddo legyek emiatt, minimalis. Tavasszal ismet pozitivat teszteltem, 20 heyes vagyok :)
2019. aug. 21. 21:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!