Mit gondoltok arról, aki 2 hosszú és nagyon fájdalmas természetes szülés után azt mondja, hogy ha lesz 3. baba azt csak is császárral hajlandó megszülni?
ma 14:29
értelmezd amit írtam. Kétszer szültem. Első sima szülés volt a második császár. Mivel nincs 2 egyforma szülés, így nem is lehet megítélni melyik a jobb. Sima szülésem rövid volt, kevés fájdalommal. Császárom rövid volt hosszú ideig tartó fájdalommal..
Én is azt mondom, hogy nem tudja, mire vállalkozik, amíg át nem éli.
Nekem szörnyű volt a császár. Nem hatott jól a gerincérzéstelenítésem, így a műtét alatt iszonyatos volt a fájdalom. Miután kiemelték a babám, kaptam morfint; attól meg nem emlékszem kb. semmire az első találkozásunkból, csak a fényképekből tudom, hogy megtörtént, de konkrét emlékeim nincsenek.
A műtét utáni éjszakát végig talpon töltöttem, mert csak úgy nem sírt a babám. Ettől másnapra combközépig bevéreztem.
Nekem maga a seb nem volt vészesen fájdalmas. Az ágyból felkelés, de jobban a visszafekvés volt kínlódás, a szoptatás alatt csillagokat láttam a méhösszehúzódások miatt, és az első 2 napban sírva pisiltem, annyira fájt olyankor a hasam. A hólyagtelítődéssel- ürüléssel kapcsolatos fájdalom, diszkomfort fél évig kitartott.
A babám szempontjából az volt a hátránya, hogy a műtét napján nem szoptathattam meg a kapott gyógyszerek miatt. Nem is indult be a tejem rendesen. Ettől a babám besárgult, és 8 napig kellett bent maradnunk.
Esztétikai szempontból nézve nekem keloidosan gyógyult a hegem, de nyilván ez egyéni hajlam kérdése.
Hasüregi összenövéseim is lettek a császár miatt, amit hamarosan laparoszkópos műtéttel kell korrigálni.
Ha választhatnék, legközelebb mindenképpen a természetes szülést választanám, de ez nálam sajnos szóba sem jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!