Gond, ha a 12. héten tudok csak elmenni először a nőgyógyászatra?
Ma lettem 9 hetes, de mire időpontot kaptam, 12 hetes, 2 napos leszek. Van ultrahang a rendelőben, meg fogják csinálni a genetikai vizsgálatot rendelési időben, vagy arra majd új időpontot fognak adni? Megnézi a tarkóredőt és az orrcsontot, szívet, stb?
Bocsi, ha hülye, vagy egyértelmű a kérdés, de engem most nagyon nyugtalanít a dolog. Köszönöm a választ/válaszokat :)
12-es, a védőnő onnantól veszi "kismama számba", amikor már a nőgyógyásztól megvan a papírja, hogy megállapították a terhességet...
Egyébként az én dokim kifejeztetten azt kéri, hogy ha nincs probléma vagy "negatív előélet", akkor a 8-10. héten menjen először a kismama.
Én a negyedikkel így jártam, hogy a 10. héten mentem volna, de kiderült, hogy a mérete alapján betöltött 12. hét volt már...
Nem volt semmi gond, minden vizsgálatom meglett.
Esetleg most kérhetnél egy időpontot az UHra előre. Megmondod mikor töltöd be, és adniuk kell elvileg.
Minden nőgyógyászati rendelőben van ultrahang,de nem ott csinálják a 12.heti genetikai uh.-ot.Legalábbis nálunk a 12.hetit,a 20.hetit és a 32.hetit a kórházban csinálják.A rendelőben csak ránéz a doki.Mindenképp előbb kéne menned hogy legyen papírod,amin megállapítsák hogy terhes vagy.Ezzel a papírral mehetsz a védőnődhőz aki kiállítsa a kiskönyvet,amit már vinned kell az uh.-ra is.Nálunk az uh. időpontot is a védőnő kéri.
(3 gyerekes anya)
Magán nem jöhet szóba? Én nem lennék nyugodt így. Isten őrizz de lehet nincs is szívhang vagy nem fejlődött ki a baba addig a szervezetedben lesz?!
Nekem a 12. hétig már túl kellett lennem az ekg-n, házi orvoson, védőnőn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!