Gond, ha a 12. héten tudok csak elmenni először a nőgyógyászatra?
Ma lettem 9 hetes, de mire időpontot kaptam, 12 hetes, 2 napos leszek. Van ultrahang a rendelőben, meg fogják csinálni a genetikai vizsgálatot rendelési időben, vagy arra majd új időpontot fognak adni? Megnézi a tarkóredőt és az orrcsontot, szívet, stb?
Bocsi, ha hülye, vagy egyértelmű a kérdés, de engem most nagyon nyugtalanít a dolog. Köszönöm a választ/válaszokat :)
Ne reménykedj, hanem hívd fel őket, vagy menj be és kérdezd meg. Ez a te érdeked, neked kell odafigyelni. Magánorvos?
Sztk terhesgondozáson általában nincs időpont, be kellene menni, legalább egy terhességmegállapítás legyen előtte. Laborra is adnak beutalót, legalább az is meglesz, mire odaérsz az orvosodhoz.
Furcsa,hogy a legelső vizsgálat a 12.héten lesz.Későn derült ki a terhességed? Szerintem egy terhességmegállapítás nem ártana a kritikus időszak lejárta előtt.Azt sem tudod,hogy van az embrió,rendesen ver e szívecskéje...egyáltalán van e szívverés? Csúnyán hangzik tudom,de muszáj ezt is figyelembe venni.Nekem a 12.hetes uh előtt már megvolt a laboreredményem is...akkor már egyből a genetikaira mentem.Ja és nem magánhoz járok most sem még,hanem sztk-ba.És ha bármi probléma merült fel,odamentem és megvizsgáltak vagy másnapra adtak időpontot már.
Ez így eléggé idegölő lehet neked :(
Szerintem késő. Egy rakat kötelező vizsgálat van az első trimeszterben. A genetikai UH-ra pedig még magánban is 2-3 hét a várakozási idő. Arról nem beszélve, hogy nem ártana védőnőhöz is menned, legalább a kiskönyvedért, hogy ne kelljen minden vizsgálathoz beutalóért pitizni (a kisköny egyben beutaló).
Ez a babád érdeke, legalább ezt vedd figyelembe.
Régen itt is úgy volt, hogy a rendelőintézetbe csak úgy besétálok és megállapítja a terhességet. Még 8hetesen be is mentem. Ott szóltak, hogy csak időponttal lehet bejutni már, a legkorábbi időpont pedig április 3, amikor már 12 hetes leszek. Kérdeztem, hogy a genetikai ultrahangra kell-e időpont vagy beutaló és azt mondta, hogy ultrahang van a nőgyógyásznál, majd azzal megvizsgál. Emiatt remélem, hogy megnézi, hogy minden rendben van-e. A kiskönyvet pedig csak április 5én tudom megíratni és a beutalókat is vérvételre. 13 hetes és 0 napos lennék, amikor a vérvételre mehetek. Az még jó?
Köszi szépen a valaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!