Kötelező vagy ajánlott cukorgondozóba járni?
A kérdés, hogy a diétát is ugyanígy letojod?
Mert akkor számíthatsz koraszülésre, halvaszülésre...
Nem kötelező. Nem bünteti a törvény azt sem, aki terhesség alatt dohányzik, iszik, és csak chipsen él. Így azt sem, aki terhességi cukorbeteg létére tesz a diétára és a diabetológus orvos tanácsaira, és nyilván inzulint sem fog szúrni magának, akkor sem, ha kellene.
Feltételezem, provokáció a kérdés, mert ilyet egy anya nem tenne fel.
Miért csináltak ennyivel korábban terhelést a szokásosnál? Még 24 hetesen is korai, mert lehet hamis negatív az eredmény.
Ha minden egyes étkezés után 60 perccel 7 alatt van a cukrod, akkor nem kell kéthetente járnod a diabetológiára, nekem akkor kellett kéthetente, amikor már inzulinos voltam.
Viszont igenis teszel rá, mert te magad mondod, hogy nem diétázol.
A te gyereked, te döntésed, de mégis, miért teszed fel itt ezt a kérdést? Ugyanezt az orvossal nem értelmesebb megbeszélni? Ő tud felvilágosítani arról, hogy mik lehetnek a következményei annak, hogy így állsz hozzá.
Hat egy 5 percet lennel ott, kb egy egesz delelottot, en se szerettem jarni, de mentem.
Nalunkbugy volt h 7kor reggeli otthon, utana 8:30ig vettek le a vert, amit azvorvos mindenkinek kiertekelt., Szoval, rament az egesz delelottom, szerencsemre, a korhazhoz kozel lakok, ha te messzebb vagy, jelezd, h ritkabban tudsz menni, de menj!
Mi az a cukorgondozó???
Ha terhességi diabéteszed van, azt vedd csak nagyon komolyan!
Az éhomi vércukor 5,8 alatt, a terheléses 7,2 alatt.
Szóval sem az éhhomid nem jó, sem a terheléses.
Nem hízni fogsz, a babád kap inzulinsokkot és abba halhat bele majd a szülésnél. Hiszen felborult az anyagcseréd, rengeteg inzulint termel a szervezeted.
Egyébként senkit nem érdekel, sem az hogy mi lesz a gyerekeddel, sem az, hogy mi lesz veled, te magánügyed. Így nyilván nem kötelező.
Én súlyos GDM-es vagyok, a legszigorúbb diéta mellett is kell inzulin már a 25. héttől, de a pozitív teszt óta diétázom ugyanilyen szigorúan. Én még nem értem el a kezdősúlyomat, mert az elején leszaladt 3 kg. Akkor most én sem vagyok cukorbeteg?
Nehéz elhinnem, hogy minden étkezés után mérsz, mert az egy vagyon, ha nem jársz a diabetológiára, és nem írja fel az orvos a tesztcsíkokat. Napi minimum 6 mérés (étkezések előtt és 60 percel étkezések után), egy 50 dbáos tesztcsík így 8-9 napra elé maximum.
Ha pedig nem méred minden étkezés előtt és után a cukrodat, akkor halvány lila fogalmad sem lehet arról, hogy rendben van-e minden.
És valóban: ha még csak a 21. héten vagy, és máris 7,8 felett volt a terheléses cukrod, számítani kell rá, hogy innentől csak rosszabbodik, nemhiába a 24-28. hét között szoktak terhelni, de inkább közelebb a 28. héthez, mert az ad biztosabb eredményt.
Az is fontos, hogy ne simán diabetológushoz járjon a GDM-es kismama, mert nem minden doki ért a terhességi cukorhoz is. Máskor kell mérni, más a megengedett felső és alsó határ, stb. Ami egy 2-es típusú cukorbetegnek álomeredmény, az a magzatnak már lehet túl magas, ha rendszeresen ismétlődik.
Az meg egyenesen felelőtlenség, hogy 1. nem is diétázol, 2. még orvoshoz sem akarsz elmenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!