Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Hormonzavaros, és vagy nagyon...

Hormonzavaros, és vagy nagyon elhízott kismamák tudnátok hasznos tanácsokat adni 0-40 hétre a terhességgel kapcsolatba. Illetve tapasztalatokat megosztanátok?

Figyelt kérdés

Két normál tankönyvi terhesség után tőlem kér tanácsot egy ismerős, akinek már most gondjai vannak (neki tényleg egy csoda a pici), de ami nekem nem is volt, fel sem merült, arra nem tudok mit mondani. És szegénykém teljesen tanácstalan, mit kitől és hogyan kérdezzen. Azon is meglepődött, hogy a kis pacát is megnézhette volna az első ultrahangon. Szóval most némi horror sztorikat kéne átolvasnom, hogy mire figyeljen esetleg. Sajnos nincs keretük fogadott orvosra, ő maga meg kérdezni sem mer.

150kg, és első trimeszteres, hormonzavaros, nem is gondolták, hogy normál módon lehet gyerekük.

2018. júl. 1. 14:55
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Mint írtam, tőlem irhatjátok, hogy rólam van szó, nyugodtan.

Mivel ezeket a témákat átbeszéltük egy párszor, van rálátásom, mi van vele. Tudod az a fiatal nő, akit kvára bánt, hogy csak egy kajára gondol, és hízik, otthon leszarják, te így vagy szép, dont worry be happy, a munkahelyén rosszul van az éhségtől, hátha használ a koplalás, akkor próbálod patyolgatni. Tudom, félelmetes, ha valaki érdeklődik, próbál legalább tanácsot adni. Nagyívben szrhatnék rá is, ugye. Sem az anyja sem senkije nem vagyok, csak úgy random helyekre sem rangathatom el, hogy akkor most ez a doki megvizsgált, és fogom a kezed, mert kiküldenek, tudod betegjogi kategória.

2018. júl. 1. 17:17
 12/17 anonim ***** válasza:
53%
150 kilós terhes... vannak még hős férfiak.
2018. júl. 1. 17:18
 13/17 anonim ***** válasza:
82%
A “barátnőd” (aki nem te vagy, ugyebár) holtbiztosan nem attól lett extrém kövér, hogy GONDOLT az ételekre. Illetve a “barátnődnek” innentől kezdve szakemberek tanácsaira kellene hallgatni, nem a Gyakorin összeverődött 50-70 kilós, az ilyen mértékű túlsúlyt csak hírből ismerő nőkére.
2018. júl. 1. 17:22
 14/17 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudom miért lettem lepontozva mikor jó szándékúan válaszoltam de mind1.

Nyilván egyértelmű, hogy szakemberre lenne szüksége, de ha nem akar/tud elmenni akkor pár alapvető étrendbeli tanács nem tudom miért gond.

A legrosszabb amit tehet ha nem változtat semmin és ugyanúgy éli az életét mint eddig. Mint írod ez egy nagy szerencse ami őket érte, ez igazán adhatna neki motivációt, hogy rendbe tegye az életmódját.

Az a baj, hogy azt kell megértenie, hogy mondhatják neki, hogy "így szép és fogadja el magát" attól még egy ilyen extrém elhízás nem egészséges, és most már nem csak a saját életéről van szó.

2018. júl. 1. 17:29
 15/17 A kérdező kommentje:

79% os válaszoló, köszönöm amit írtál.

A többi válaszoló sajnos hozta amit vártam, mint érintett kismamák hasznosan megosztották a tapasztalatukat. Köszi nektek is. Csak ügyesen a továbbiakban is.

2018. júl. 1. 18:47
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem fér a fejembe, h egy felnőtt nő hogyan nem mer kérdezni az orvosnál ill nem mer elmenni a hazi orvoshoz. Valami hibádzik nála nem kicsit.
2018. júl. 20. 19:52
 17/17 anonim ***** válasza:

Szia ! Érdemben jelenleg nem igazán tudok segíteni de hasonló cipőben járok súly ügyileg 120kg vagyok , és 10hetes kismama .

Szerintem ami tényleg fontos lenne hogy forduljon szakemberhez , ha magán nogyogyaszhoz nemis de sztkba ha megy ott is tud segítséget kérni .

En magán dokihoz járok és ő eddig nem mondott semmit a súlyomra , a védőnővel beszelgettunk erről , ő azt mondta figyeljek oda hogy ne egyek túl cukoros/szénhidrát dús ételeket , de semmi képpen se fogyokorazzak !

A következő két hétben kell mennem laborba , cukor terhelésre , gondolom az eredmények után több információt fogok kapni !

Én szerintem ha rendesen jár nőgyógyaszhoz vedonohoz laborba háziorvoshoz akkor oda fognak rá figyelni es minden rendben lesz !

Bármi kérdésed van szívesen válaszolok , privátban is :)

2018. szept. 9. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!