Sokat hízok a terhes vitamin miatt. Nektek is volt ilyen probléma?
Egyet értek az előttem szólókkal.
Nem a terhesvitamintól híztál. Valószínűleg több kalóriát viszel be (mert nagyobb az étvágyad), mint eddig és/vagy kevesebbet is mozogsz, mint eddig.
Szerintem is a terhes vitamin lehet a ludas. Nekem 12. hetre 3kg jott fel, pedig ne, zabaltam, akkor abbahagytam a terhes vitamint. (Nem suly miatt hagutam abba, hanem a folsav az az elso trimeszterben fontos, azota odafigyelek mit eszek es teljesen jok a vereredmenyeim vitamin nelkul is.
Most vagyok 34 hetes, 12-34.hetig 1,7kg jott fel (a baba mar tobb, mint 2kg + viz + placenta + meh sulya) szoval kb fogytam is.
Figyelj részben lehet a vitamin is az oka: pl. savképződés miatt. Nem vetted észre esetleg, hogy mikor tör rád nagyobb éhség pl. vitamin után 1-1,5 órával? -én egy sima Centrum Multivit.-tól is farkaséhes tudok lenni-ezért másra váltottam.
A másik a hormon, amiről nem tehetsz. Pl. Ha csak belegondolsz, hogy egy átlag menzesz alatt néhány nőnek kamra-felzabálós étvágya lesz :D akkor a terhességen ne lepődjünk meg.
Meg lassulhat a pajzsmirigyed is :/
De amit tehetsz, hogy visszafogsz pár dolgot; a sok gyümölcs értsd. napi 2 banán 2 narancs 2 alma NEM egészséges mennyiség már, ez egy általános nagy tévhit, ugyanis rengeteg benne a cukor. Ugyanez durvábban a gyümölcslével konkrétan több bennük a cukor, mint vele azonos mennyiségű kólának. Ergo ne idd, ha eddig tetted. A zöldség sokkal inkább jöhet.
Mandula, dió, egy maréknál több szintén egy kalória bomba, hiába egészséges.
Az a baj a védőnők is jönnek mindig a sok gyümölcs szöveggel, aztán a kismamák meg kilószámra eszik őket :/ pedig nem kéne annyit enni belőlük. Pl. Attól nem lesz jobb a babának ha 1 kiló narancsot megkajálsz egy este.
Meg az esti bekajálást sem szabad csinálni. Inkább az ebéd legyen a főétkezés.
"Szerintem is a terhes vitamin lehet a ludas. Nekem 12. hetre 3kg jott fel, pedig ne, zabaltam, akkor abbahagytam a terhes vitamint. "
Én meg az egész terhességem alatt szedtem a terhesvitamint, 2 kg-al voltam kevesebb szülés után, mint amennyivel kezdtem a terhességet. 3960 grammal született a kisfiam, tehát még fogytam is magamról.
És kérdező az egy dolog, hogy kevesebbet eszel, nem az a lényeg, hogy hányszor eszel, hanem, hogy amit megeszel, abban mennyi kalória van. Lehet azzal a háromszori étkezéssel több kalóriát viszel be, mint korábban, amikor többször ettél, de mondjuk kevesebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!