Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Szerintetek ciki, ha az első...

Szerintetek ciki, ha az első két gyereket egy dokinál szültem, és most a harmadikat sajnos anyagilag nem tudom finanszírozni? Mit tanácsoltok? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Előző két terhességnél még nem volt magánrendelése a dokinak, viszont mi így is adtunk neki az elsővel folyamatosan minden vizsgálatnál keveset, a másodiknál szülés után egy nagyobb összeget.

Mára már van magánrendelése. A honlapján megnéztem az árlistáját..... Hát mit ne mondjak elég húzós összeg kerekedik ki a szülésig. Éppen nehezed, de meg tudnánk oldani, viszont az a helyzet, hogy nem is akarok ennyi pénzt kidobni.

2018. jan. 31. 12:25
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Csak magad minősíted! De csináld csak nyugodtan! Lesz kin röhögni! :D :D :D
2018. jan. 31. 13:57
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Kérdésedre válaszolva, nem ciki!

Jól megmaradtál akkor az emlékezetében! Én is magándokihoz jártam mindkét terhességem alatt. Sokat beszéltünk telefonon, ha a kórházba hívott is kifizettük a díját, magánba meg a díjon felül is adtunk. Kapott ajándèkokat, drága italokat. Szülés után meg neki, a szülésznőnek es a nővéreknek is toronyórát láncostól külön a férjem, a szüleim, anyósomék. Túlzásba estek nagyon, hiába mondtam ne!Ettől függetlenül nem tudja ki vagyok, ha felhozom ki vagyok, nála szültem, a akkor mutassak képet, de le merném fogadni fogalma sincs. Évente egyszer megyek szűrésre szóval megertem. Ha a harmadikat várnám és máshoz mennék se hiszem, hogy érdekelne.

2018. jan. 31. 14:02
 13/22 anonim ***** válasza:
76%
Tudom, hogy ezzel a kérdésemmel önként ugrok az oroszlán torkába, de ha havi 1-2 magánrendelésre nem telik, miből akarod felnevelni azt a gyereket? (Nagyon más az, hogyha azért nem megy vki magán orvoshoz mert hülyeségnek tartja fizetni, vagy ha fizikailag képtelen rá...)
2018. jan. 31. 14:14
 14/22 anonim ***** válasza:
86%

De tudjuk, mivel jár 1,2 vagy 3gyerek!

Ezèrt nem èrtjük, hogy akinek mèg orvosra sem telik, pedig korábban telt, az miért vàllal 3.gyereket?

2018. jan. 31. 14:14
 15/22 A kérdező kommentje:

Most már kicsit elég a vádaskodó válaszokból! Köszönöm nem ezekre vagyok kíváncsi!

A kérdés alá leírtam, hogy éppen meg tudnám oldani, de nem akarok annyi pénzt kidobni az ablakon. Valószínűleg azért mert az első két terhességből okulva, nem kaptam annyi pluszt amennyit fizettem.

Senkire nem tartozik az anyagi helyzetem. Valószínű, hogy sokkal jobb nekem, mint az ilyen válaszolóké.... :/

Azért tartunk ott a családommal ahol, mert megnézem, hogy mire költök, és ha feleslegesnek gondolok valamit, akkor nem veszem meg! Nem tudom hányan tudnak 30 évesen felmutatni 1 70 nm-es lakást, egy 150 nm-es házat, 2 családi autót nah meg két gyereket!!!

Sajnálom aki nem ért velem egyet, de nem is kell!!!

Valaki úgy él, hogy minden pénzét feléli, mi inkább előre gondolkodunk. Ez a kérdés is ennek a szüleménye volt!

Nagyon szépen köszönöm az értelmes válaszolók kommentjét! Sokat segítettetek!

2018. jan. 31. 14:24
 16/22 anonim ***** válasza:
91%
Nézd, te hoztad fel az anyagi helyzetedet. Senki nem kérdezte. Ha azt írod, nem akarsz maganorvoshoz menni, mert neked megfelel a tb, vagy felesleges penzkidobasnak érzed, a világon senki se tett volna rá megjegyzést. Ahogy már írtam, nem ciki, ha nincs maganorvosod, nem kötelező ahhoz járni. Egyéni döntés. De te az első mondatodban már megirtad, "most a harmadikat sajnos anyagilag nem tudom finanszírozni" és azzal fejezte be, így "éppen nehezen de még tudnánk oldani". Ebből az következik minden értelmes embernek, hogy nem uszkaltok a pénzben, ergo ha azért nem mész maganorvoshoz, mert nincs ravalo, akkor a jóval több anyagi kiadással járó gyerekre hogy lesz?
2018. jan. 31. 14:31
 17/22 anonim ***** válasza:
87%
Pontosan az a lényeg, amit az előző megfogalmazott.
2018. jan. 31. 14:41
 18/22 A kérdező kommentje:

Szerintem mindez legyen az én problémám.....

Sajnos nagyon sok ilyen ember válik szülővé, és emaitt olyan a rengeteg gyerek amilyen.

Szerintem nem pénz kell a gyereknek, (persze az is kell) de legfőképpen IDŐ!!!!

Míg a te gyereked magánórákrafog járni, idegen emberek fogják tanítani, (mert te nem érsz rá mert pénzt keresel),meg délután meló után berakod a tv elé, hogy hagyjon téged békén, mert elfáradtál és ki kell pihenned magad, mert holnap folyt. köv., addig az én gyerekem a legfontosabbat kapja meg tőlem, hogy hasznosan töltöm vele az időt. De ez meg legyen a te problémád!

Én feltettem egy kérdést! Nem azt vártam, hogy ítélkezzetek, bíráljátok a döntéseinket. Szerencsére kaptam arra is választ, így a témát szerintem kellőképpen kimerítettük!

Köszönöm!

2018. jan. 31. 18:00
 19/22 anonim ***** válasza:
61%
Nézd kérdező nekem 26 évesen jött össze a 160 négyzetméteres ház meg a 2 autó és akkor még csak 1 gyerek, szóval ha az éveket nézzük jók vagyunk a férjemmel.
2018. jan. 31. 18:03
 20/22 anonim ***** válasza:
62%

A te logikád szerint, ha anyuka és apuka munkanélküli, tehát 24/7ben a gyerekkel van, akkor az maga a mennyország a gyereknek, enni jó lesz a száraz kenyér, cipő meg elég egy 10 évre. ..

Kell pénz. Sok kell a gyerek neveléshez. Akkor is, ha nem luxus dolgokra költesz. Picinel a pelus 15 minimum, lehet hogy tápszer kell neki, gyógyszerek, ruhák, stb. Sokkal nagyobb költség lesz, mint a maganorvos, ezért nem érthető, hogy miért az anyagi oldalt hoztad fel. A te dolgod, neked kell megoldani. A gyerek meg születik akkor is, ha az ügyeleteshez jár valaki terhesgondozasra, meg akkor is, ha budai magánklinikán gondozzák. Az se biztos, hogy a maganorvos jobban csinálja, mint a tb-s. De ha azt írod, nincs pénz rá....

2018. jan. 31. 18:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!