Masodik gyerekkel gyes alatt lettem terhes. Ahhoz hogy visszamenjek tappenzre mint ahogy az első gyerekkel voltam, kell a nogyogyasztol megint javaslat?
Az, hogy elvileg akkor vehetnének táppénzre, ha veszélyeztetett vagy.
És szimplán nem mondtad a dokinak, hogy táppénzcsalásra készülsz, így írjon egy kamujavaslatot...
Majd legközelebb kérsz.
És ha egészséges a terhességed, akkor vagy belemegy, vagy nem...
Akkor sem mehetsz táppénzre egészséges terhességgel.
Ha a munkakörödben nem dolgozhatsz terhesen, akkor kötelessége a munkáltatódnak olyan munkakört felajánlani, amit tudsz terhesen végezni. Ha ilyet nem tud, akkor fel kell mentenie a terhesség alól, és alapbért kell fizetnie.
Egészséges terhességgel táppénzt igényelni akkor is táppénzcsalás, ha lepontoztok!
Akkor kb. mindenki táppénzcsalást követ el, mert nem nagyon hallani, hogy valaki a 40. hétig dolgozik... persze van a szülési szabadság, amit a kiírt dàtum előtt 28 nappal meg lehet kezdeni. De a többség még ez előtt kiíratja magát.
Én a 8. betöltött héttől itthon maradtam, előtte fél évvel volt egy komoly méh műtétem, valamint 70 km-re van a munkahelyem napi 2-2 óra ingázással. Az orvosom mondta maradjak szépen itthon, nekem meg nem volt ellenvetésem, éveket vártam erre a babára. Szerencsére nincs gond a terhességemmel eddig, mégsem érzem magam táppénzcsalónak.
6-os! "...Felmenteni terhesség alól."
Ezt hogy érted? Mégis hogy lehet valakit felmenteni terhesség alól? Kiszedi belőle a gyereket vagy mi?
Különben ha mondod a dokinak, hogy veszélyes munkaköröd van/nem bírod a sok ülést és sokszor görcsölsz stb. Akkor kapásból kiír. Nem kell megvárni, hogy tényleg baj történjen. Persze nem a nőgyógyász, hanem a háziorvos ír ki, de nem kell hozzá ajánlás.
Nekem ráadásul a háziorvosom kérdezte meg, hogy ki akarom-e magam íratni.
Nekem irodai munkám volt (van), ami messze nem megterhelő, de én annak éreztem a sok ülést és a 1,5 óra oda 1,5 óra vissza utazást, szóval én kiírattam magam a francba 4 hónaposan.
Már bocs, de egy kismama el tudja dönteni és csak neki van joga eldönteni, senki másnak, hogy mi a megterhelő számára vagy mi veszélyes számára. Mert mindenki mást bír. Valakit az íróasztal mellől visznek szülni, valaki már 7 hónaposan nem bírja a terhét, közlekedni, aludni, úgyhogy pont a munkahely a legutolsó, amivel szemben lojális az ember (főleg, ha nem kapja vissza).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!