Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Védőnő vajon hogy lesz?

Védőnő vajon hogy lesz?

Figyelt kérdés

Felállás:

életvitelszerint szüleimnél lakunk (ami azt jelenti este 8-tól reggel 7ig és hétvégén vagyunk ott)

Bejelentve már saját házba, de épp felújítjuk(falak bontása..stb) a baba oda fog érkezni

viszont napközben Bp-en vagyunk, 1 autóval közlekedünk 50km, ide járok minden sokuhoz..stb

Otthon a rendeles reggel 8-11 ig van (doki hajlandó fél10kor megjelenni) vagy 11-3ig ez a délutános nap.. Hasonló rugalmassággal kezelve Mint délelőtt. Terhesgondozás hasonló..

Hogyan oldanátok meg ebben az esetben... Minden egyes ellenőrzés miatt nem maradhatok egész nap otthon, férjem pedig ilyen kiszámíthatatlan rendelésidővel nem várhat meg..

Tömegközlekedés nincs (2,5 óra lenne kerülővel) csak emiatt plusz autót nem vennék

2017. okt. 30. 18:05
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

Igaziból nem nagyon értem a kérdést, mert vannak benne furcsaságok (sokuhoz jársz? he?). Meg milyen "minden egyes ellenőrzés?

Azt a védőnőt kell felkeresned, aki azt a körzetet látja el, ahova a gyereket hazavinni fogod. Én is a terhességem 80%-át anyáméknál töltöttem egy másik településen, mert a férjem misszióban volt, szóval mit üljek otthon egyedül? De azért nyilván ahhoz a védőnőhöz jártam, akihez a saját címünk, a baba hazaviteli helye tartozik, mert hát ő fog oda kijárni. Amúgy is alig kellett menni, kijönni meg egyszer jött a lakásunkba, szóval kibírtam azt a négy alkalmat, hogy vissza kellett menjek a városba a rendelési idejére, meg egyszer az otthoni látogatásra.

Mondjuk én eleve fel se kerestem csak a 20. hét után (amiért itt persze bolondnak néznek, de a dokim szerint a 12. hétig amúgy is felesleges, mivel nagy a vetélés kockázata, meg kiderülhet simán a 12. héten, hogy olyan beteg, hogy meg se tartjuk. Akkor meg már úgy voltam vele, mikor ezen túl voltunk, hogy én megvárom a 20. heti vizsgálatot is, mert még ott is kiderülhet olyan, ami esetleg az élettel összeegyeztethetetlen, szóval akkor minek foglalkozzunk egymással addig: Nem is tett semmi megjegyzést, látta, hogy minden vizsgálatom megvan, nekem az egész terhesgondozásomhoz semmit sem tett hozzá, mindig csak megmérte a vérnyomásom, meg a súlyom, amit én is mértem, meg az orvos is nyomonkövette, meg megkérdezte, hogy van-e panaszom, ami sose volt, de ugyanezt megkérdezte az orvosom is, és ha lett volna, akkor úgy is ő kezeli, nem a védőnő, szóval szerencsétlen a terhesség alatt teljesen felesleges volt, nem maradtam le semmiről azzal, hogy későn kerestem fel, csak nem kellett még pár plusz alkalomra elzarándokolni és állni a folyosón a semmiért. Ja igen, a kiskönyvem így viszonylag későn lett meg, de mivel mindenből kizárólag magánba jártam, ezért nem kellett a kiskönyv beutaló része és egyáltalán nem kérte soha senki, tulajdonképpen magán a védőnőn kívül senkit se érdekelt, mindenhol tisztességes leleteket kaptam, nem ilyen kis rubrikákba firkantottak be alig pár dolgot, meg se kérdezték van-e ilyenem. A védőnő meg beleírta, hogy mi a nevem, hol lakok, meg mikor nála voltam hány kiló voltam, mennyi volt a vérnyomásom és mikor jövök legközelebb. :D Összesen 3x voltam nála, ő meg egyszer jött ki a lakásunkba, amire előre közöltem vele, hogy gyakorlatilag nem vagyok ott, szóval a saját érdekében egyeztessünk egy fix időpontot, amikor jön, hogy ne strapálja magát feleslegesen. Megbeszéltük melyik nap, hánykor, eljött, szétnézett, megkérdezte jól vagyok-e és viszontlátásra. Ennyi.

A terhesgondozóban egyetlen egy alkalommal sem jártam, magánorvoshoz jártam magánrendelésre, magánlaborba vérvételre, magán intézménybe 12,20 és 30 hetes vizsgálatra, utána ctg-re is a magánorvosom magánrendelőjébe mentem, majd magánkórházban szültem. Ide mindig akkorra adtak időpontot, mikor nekem tetszett, volt, hogy este féltízre.

2017. okt. 30. 18:33
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kimerítő választ..,

Nem vagyok valami jó telefonhépeléssel "dokihoz" akart lenni.

Mindenhol azt olvasom, hogy monden fontos vizsgálatot a védőnő csinál a konkrét babára vonatkozóakon kívül.. Szívhang, vérnyomás, súly, vizesedésre figyel, vizeletvizsgálat.. Stb Plusz amúgy mindenre a kismamával kapcsolatban.. Én is úgy érzem 1-2 alkalom nem a világ, de havonta tuti nem megy amíg dolgozom.. Nőgyógyász lát rendszeresen.. Kétségbeestem, hogy hogy oldom meg.

Baba lakhelyén nincs mit nézni.. Kb 20-25 hetes leszek mire beköltözünk..

Tudom-tudom túlparázom, de nincs kisgyerekes, és kismama sem a környezetemben, családomban..

Nem tudom, hogy mennek ezek a dolgok..

Szeretek felkészülni

2017. okt. 30. 18:48
 3/8 A kérdező kommentje:
Telefongépelés*
2017. okt. 30. 18:49
 4/8 anonim ***** válasza:
30%
Az állandó lakohelyed szerinti illetékes védőnő lesz a védőnőd
2017. okt. 30. 18:53
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Amit írsz, hogy mindenre figyel az valójában kicsit ellent mond annak, hogy havonta egyszer és ez pont így van egyébként. Havonta egyszer rád néz, azzal senki se megy semmire, szóval nem olyan rohadt fontos szegény a terhesség alatt, csak szeretik úgy beállítani, meg hát ez van ilyen a rendszer. Mondom én ezért se mentem hamarabb, mert semmi értelmét nem láttam, és tényleg nem is volt. Az más tészta, hogy a babánál hasznos, de értelmes felnőtt ember vagyok, akit jó orvosok gondoztak végig. Most az, hogy ő négy hetente egyszer (sőt a két utolsó időpontom között 8 hét volt!) megmérte a vérnyomásom... attól akár fel is fordulhattam volna úgy is. Ha csak nem vagy szellemi fogyatékos magad is meg tudod mérni a testsúlyodat, meg nézni, hogy vizesedsz-e, esetleg venni egy vérnyomásmérőt és nézni, hogy magas-e. Szívhangot nekem a védőnő 2x hallgatott összesen, azt is azért, mert egyszer jött velem a férjem is, aztán neki akart villantani, másodszor meg azért, mert mikor mondta, hogy hát ennyi, akkor mondtam, hogy azért hallgassuk már meg. Ha valami kínod van, úgyis az orvost érdemes keresni, mert ő fog ellátni, vagy a megfelelő helyre irányítani nem a védőnő. Nem kell attól félni, hogy mi van, ha nem tudsz folyton ott ülni nála. Semmi. Nem maradsz le semmiről sem. Ha hamarabb felkeresed, mint ahogy beköltöztök, akkor meg mondd meg neki, hogy a házatok felújítás alatt van, nem tartózkodtok ott, előreláthatóan ekkor és ekkor lesz kész, ajánlod, hogy várja ki, mert amúgy nem fog senkit a helyszínen találni, csak a burkolókat meg a festőket, mivel nem tartózkodtok ott és nem is áll szándékotokban azért ott rostokolni, hogy ő megnézze a felújítást.
2017. okt. 30. 19:04
 6/8 anonim ***** válasza:
Én nem vitatom, hogy vannak jó védőnők, meg hasznosak, de tényleg igaz, hogy a terhességhez nem sokat tesznek hozzá. Nekem is volt olyan, hogy elkezdett pattogni a 37. héten, hogy nem vittem vizeletet és mondtam, hogy most pisilni se kell. Aztán mondtam neki, hogy ne haragudjon, de a 28. héten látott utoljára, mostanra hívott vissza, két hónapig nem volt fontos, hogy mi van a vizeletemben most meg hirtelen ennyire számít neki? Mikor nem vizesedtem és mért egy 98/65-ös vérnyomást. Nekem is tök ritkán kellett menni hozzá, szóval a köztes időben bármi lehetett volna velünk. Meg szívhangot se nézett sose, csak megkérdezte, hogy érezem-e rendesen mozogni és ennyi. Hát ezért kellett ott állnom mint egy bamba fäsznak minden időpont előtt nála. Én azon is csodálkozok, mikor itt látom, hogy van aki, ha úgy érezte nincs rendben valami, vagy nem mozog a baba, akkor bement a védőnőjéhez szívhangot hallgatni. Ki az a barom, aki a védőnőhöz megy, ha nem mozog a baba? Mert a védőnő mit csinál? Ha megtalálja a szívhangot és jó, akkor jó, de ha nem? Akkor csak időt veszített azzal, hogy egy olyanhoz ment aki a világon semmit se tud érte tenni, max. jajveszékelni meg mondani, hogy gyorsan szaladjon a kórházba nézesse meg magát...
2017. okt. 31. 02:27
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyet értek azzal,hogy a védőnő nem sokat tesz hozzá a terhesgondozáshoz, azon kívül, hogy lefénymásolja a leleteket, eredményeket, megméri a súlyod és a vérnyomásod. Nálunk legalábbis ezen kívül nem csinál mást. Vizeletet nem néz, beutalókat nem ad, ezt nekem mind a háziorvos csinálja. Én havi 1x megyek hozzá, de ha nem tudnám megoldani a munkahelyemen, akkor biztosan ritkítanám a találkozókat, egyébként nem kötelező hozzá járni minden hónapban, azt hiszem 4 alkalom kötelező egyébként. Hozzánk 1x fog kijönni, mivel dolgozom és pont olyan a munkaidőm mint az övé, megbeszéltük, hogy december elején még kell kivennem szabit, november végén megyek hozzá amúgy is, és egyeztetjük, hogy akkor melyik napon jön ki.

Szegény egyébként próbálkozik, adott babakelengye listát, ami kb 20 éves, így sokra nem megyek vele, meg ezt is akkor, amikor legutóbb beszélgettünk és mondtam neki, hogy elkezdtük a bevásárlást már a picinek.

Ha normális a védőnőd akkor meg fogja érteni, hogy nem tudsz havonta befutkozni hozzá, szerintem egyébként elég lenne a kötelező, nagyobb vizsgálatok után elmenni hozzá, hogy az eredmények nála is meglegyenek de kb ennyi...

2017. nov. 7. 09:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem még listát se adott kelengyére, meg a leleteimet se fénymásolja le. Pedig, ha az állami rendszerben gondoznának, akkor minden leletet megkapna ő, tehát az egész meg lenne neki. Mivel én midnent magánúton intézek, ezért én viszem el neki a kész leleteket, amiket gondolom, neki rögzíteni kéne, vagy valahogy tárolni vagy nem is tudom. Ehhez képest egy akár 6-7 oldalas leletből max. 3 számot felvitt a számítógépébe a "profilomba", de volt mikor csak egyet, "több úgy se fér ki" felkiáltással. Sőt, a 12 heti UH leletemet mikor megnézte, (sok oldalas leletet kaptam, minden részletesen felsorolva) akkor még megjegyzést is tett, hogy minek ennyi mindent megnézni a babán, csak nincs valami baja. Mondtam neki, hogy nincsen és ezt onnan tudjuk, hogy ennyi mindent megnéztek rajta mégis mit gondol?
2017. nov. 7. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!