Ha nem a körzeti nőgyógyászhoz fogok járni, minden vizsgálatért fizetnem kell? (PÉCSIEK! )
Figyelt kérdés
Korábban Szabó Mátyás doktor úrhoz jártam a MÁV rendelőbe, de mivel ott nincs terhesgondozás és szülést sem vállal, ezért mást kell keresnem. Gondoltam, előbb felkeresem a védőnőt,aki az én esetemben az uránvárosi rendelőintézetben van. első találkozásunkkor közölte velem, hogy én körzetileg a szintén uránvárosban rendelő Hánzli doktorhoz tartozom, akiről nem sok jót hallottam, mondhatni csak rosszat. Mondtam is a védőnőnek, hogy köszönöm szépen a lehetőséget, inkább keresnék egy orvost a klinikán. Fura grimaszt vágott, és közölte, hogy ha nem a körzeti nőgyógyászhoz járok, hanem bárki máshoz,akkor súlyos pénzeket kell fizetnem nem csak a szülésért, de minden vizsgálatért, és nem magánrendelésről beszélt. Ezt nem értem. Ha nem a Szabó dokihoz jártam volna eddig normál szűrésekre, hanem bárki máshoz a klinikán, és bárki másnál derül ki, hogy terhes vagyok, akkor nem kell fizetnem, de így már igen? Akárkitől kérdezem, mindenki mást mond. Nem értem, mert a klinikán nem csak magánrendelés folyik, miért kéne fizetnem? Aki esetleg Pécsen szült a közelmúltban, és nem magánban, tudna nekem segíteni, hogy hogy van ez? Vagy bárki, aki tud használható választ adni?2017. szept. 18. 14:20
1/5 anonim válasza:
Nem ott szülök, de ez butaság.
Én is máshova járok terhesgondozásra, mint ahova tartozom, és semmiért sem kell fizetnem. Se vizsgálat, se uh, se NST, sem pedig a szülésért.
És a lakóhelyemen még sokan vagyunk így. Nem magánrendelés, magyarázkodni se kellett, hogy miért ott akarok szülni, csak szóltam, hogy ide szeretnék járni, és bólogattak is, hogy mehetek simán.
2/5 anonim válasza:
Vizsgálatra oda mész ahova szeretnél, csak szülni kell a területi kórházadban, ha nincs máshol fogadott orvosod.
3/5 anonim válasza:
Most ebben mi a rossz válasz? Aki lepontozott, írna véleményt is???
Egyes helyeken talán csak a körzeti kórházban lehet szülni, nálunk meg nem! Ha tetszik, ha nem, ez van. Ha másnak nem ilyen jó a helyzete, arról én nem tehetek!
4/5 anonim válasza:
Nálunk is vannak ilyen körzetes rendelő, vannak magánrendelők, meg van a megyei kórház. Csak a magánrendelőben kell fizetni. Én a körzetes rendelőben még életemben nem is voltam, nem is nagyon ismerek olyat, aki odajár, ott úgyis lófäsz se, se terhesgondozás se semmi, minden UH-ra, vérvételre stb. a kórházba küldenének amúgy is, a körzetes rendelőbe max. hüvelygombával meg rákszűréssel lenne értelme menni. Kérjél időpontot a kórházba aztán annyi. Én kizártnak tartom, hogy fizetned kéne azért, ha a kórházi rendelésre mégy, nem egy ilyen kis sufni rendelőbe. Tb, tb így is úgy is.
5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2017. szept. 20. 18:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!