Igénytelenség Sztk-ba járni?
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..
Ennek a kérdésnek a kapcsán merült fel bennem, és nagyon kíváncsi lennék a kismamák véleményére.
Nekem rossz tapasztalatom volt a magán nőgyógyásszal. Uh-ja nem olt, vért nem tudott a rendelőjében levenni, így minden miatt a kórházba kellett menni. Meg ugye még pluszban külön az orvoshoz is. A vizsgálat öltözéssel együtt max. 5 perc volt, a tudnivalókat elsorolta amíg öltöztem, mire kijöttem és kérzeztem volna, addigra már köszönt is el. Egyébként időpont nem volt, csak a rendelés napján be kellett ülni a váróba és kivárni a sort.
Azóta elköltöztünk, másik városban vagyok, de a rendszer hasonló. Vannak teljesen magán orvosok, de hozzájuk terhesgondozásra nem éri meg járni, mivel nem a kórház dolgozói, így nem vezethetik le a szülést. Van 5 nőgyógyász a kórháznban, nekik magán rendelésük is van, de ultrahangja csak egynek, viszont a kötelező uh-kat ő is a kórházban végzi. Így ugyanaz a helyzet lett volna, hogy hiába van magán orvosom, úgyis mindig a kórházban lettem volna. Akkor meg egy külön napon nem járok el külön nőgyógyászhoz, hanem ha már úgy is ott vagyok, a rendelésre is bemegyek.
Egyébként nálunk nem az ellátással van a gond az sztk-ban, hanem sokszor a váróteremben olyan honfitársasszonyaink vannak, akiknek félek a közelébe menni, ordítanak, fel vannak háborodva, ha az előttük lévő előttük megy be, ne adj'isten büdösek stb...
Én SZTK-ba járok uh-ra, terhesgondozóba is és eddig, egy esetet leszámítva (tapló volt a szonográfus), semmiféle atrocitás nem ért. Szerintem kifejezetten örülnek is nekem XD Borsod, megyeszékhely, had ne folytassam, hogy miért:)
Ezen kívül is mindig SZTK-ba jártam, talán egyszer, tizenéves koromban nem, akkor anyuék magán bőrgyógyászhoz vittek, mikor már fél éve szenvedtünk a TB alapúba.
Az igénytelenség nem itt kezdődik, hanem ott, ha nem is mész el orvoshoz, hanem mondjuk a bacikat, gombákat, vírusokat szétszórod mindenhol. Na az, igénytelenség. Ha nem is túl kedvesen, de ellátnak. Itt Miskolcon pl nekem nem nagyon volt gondom egyik SZTK-s rendeléssel sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!