Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Igénytelenség Sztk-ba járni?

Igénytelenség Sztk-ba járni?

Figyelt kérdés

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

Ennek a kérdésnek a kapcsán merült fel bennem, és nagyon kíváncsi lennék a kismamák véleményére.

2017. jún. 13. 19:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Én sztk-ba járok, semmi igénytelenség nincs benne. Tiszta, steril eszközt használnak a vizsgálathoz.
2017. jún. 13. 19:56
 2/15 anonim ***** válasza:
88%

Vicces, mert nálunk a kórházban van a magánrendelés, és ugyanazok a dokik vannak.

Ebben az esetben mindenki igénytelen, aki nőgyógyászhoz megy.

2017. jún. 13. 20:02
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, milyen orvosok dolgoznak épp ott.

Lehet, hogy egyes esetekben "bátorság":S

(Nem, semmiképp sem igénytelenség. A magánorvosi ellátás is egyre rosszabb, hiszen, ahogy az előző írta, ott is ugyanazok dolgoznak:( Általában csak az infrastruktúrában és a várakozási időben van különbség.)

2017. jún. 13. 20:12
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem igenytelenseg. Kismamakent viszont nem járnék sztk rendelésre -sima nőgyógyászati vizsgálatra se amugy- maganorvoshoz jártam, járok. Igy tudom, hogy van elég ideje, nem kapkod, mint az állami rendelőben, az időpontokat tartja, bármikor hívható
2017. jún. 13. 20:28
 5/15 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy az Sztk rendelések is nagyon különbözőek. Olvastam itt is, hogy sok helyen amíg az egyik kismamát vizsgálják, a másik már vetkőzik, sokat kell várni stb. Talán az én szerencsém, hogy nálunk nem így van. Az orvos nem dob ki a vizsgálat után, nem sürget, és várni sem kell sokat szinte soha. Ezért éreztem furának a kijelentést. Ha lehetne, azt az orvost fogadnám meg, akihez az Sztk-ba járok, de ma már sajnos nem vállal magánrendelést, csak így tudok hozzá járni. És érdemes, köztudottan remek orvos. Hogy csak itt található meg, az meg kissé szerencsétlen, de ez van sajnos.
2017. jún. 13. 20:49
 6/15 anonim ***** válasza:
76%
Én magándokihoz jártam, mégis sok vizsgálat a kórházban volt. Ismerős magánklinikán akart szülni, de csak 38 héttől lehetett, neki előbb jött a baba.Ez nem igénytelenség. Egyébként akkor ez azt jelentené, hogy akinek például nincs 1 milliója például egy szülésre magánklinikán, az automatikusan igénytelen?
2017. jún. 13. 20:53
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem igénytelenség. A kerületi sztk-ba járok már 3-4 éve a fogamzásgátló miatt, mert arra a 2 percre amíg felírja az új receptet, miért fizessek ki 5ezret? Az itteni orvosom szuper, mindig hagy időt mindenkire, nem sürget, remdesen megvizsgál. Ezért most a baba miatt is hozzá fogok járni. De ez orvosfüggő, uyanitt van egy nő aki semmire nem figyel oda, egyszer mentem hozzá receptèrt és végig csak az aszisztenssel beszélgetett, azt se tudta felfogni hogy milyen gyógyszert szedek, háromszor kérdezte meg, mert nagy sztorizgatásban volt éppen.

Ebben az esetben nem sajnálnám a 10 ezret a vizsgálatokért, de ha nem vagyok rákényszerülve, akkor nem keresek magánt.

2017. jún. 13. 21:02
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Dolgozó emberként, kismamaként sem látok semmi igénytelent abban, hogy bemegyek az SZTK- ba levetetni a véremet vagy a kórházba megcsináltatni a kontroll ultrahangot. És nem azért mert olyan csuda kedvesen és jól bánnak velem- tisztelet a kivételnek- mint a magánorvosom. Hanem mert ezt a "szolgáltatást" ugyanúgy kifizettem, sőt. Csak dobjuk össze több mint 10 év alatt mennyi TB-t fizettem már be. Nekem be mondja senki, hogy ingyenes az ellátás, se azt hogy igénytelenség. Ha nincs TB- d már kapod is a csekket akkor ugyanolyan mint a magánorvos csak nem te választottad.
2017. jún. 13. 21:23
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Én eddigi életem során csak Sztk-s rendelésekre jártam. Voltak rossz és voltak jó tapasztalataim is. Jelenleg a XI. kerületben lakok, itt pl nagyon elégedett vagyok az Sztk-val. Az egész várandóságom kedvesen telt el, információkat kaptam és kedvességet, tiszta szobákat és rendelőket.

Egy valami fontos: az orvos elkötelezettsége. Ezen múlik az egész..

1 nőgyógyász váltásom volt, mert kifogtam a leszarom típust. Azóta tudom, hogy őt el kell kerülni, így most minden rendben :)

2017. jún. 13. 22:47
 10/15 anonim ***** válasza:

én a válsztott orvoshoz jártam sztk-ba (ha így nevezzük... amúgy sika kórházi szakrendelésre). minden orvosnak megvan a rendelési ideje, melyik nap, délelőtt, délután... egyszerűen hozzá kértem az időpontot.

miután az ambulancián vizsgált, teljesen természetesnek vette, hogy legközelebb is ott fogunk találkozni. miért lenne ez igénytelenség?

sok ismerősöm ugyanehhez az orvoshoz járt délután 2 utcával arrébb a magánrendelésére. Nekem kényelmesebb volt a kórházban intézni, és nem mellesleg ingyen is volt.

2017. jún. 14. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!