A kiskönyv háziorvosi része minősül beutalónak?
Sziasztok!
Nekem a háziorvos nem mondta, hogy a kiskönyvben lévő oldal, amit kitölt, azzal mennem is kéne bármilyen vizsgálatra. Tudom, hogy oda van írva, hogy "beutaló", de azt hittem, ezek alapján ad külön beutalót, és majd kitöltik a kiskönyvben, ha elvégezték. Vagy hogy van ez?
15 hetes vagyok, és nem voltam még vérvételen (csak pajzsmirigy hormonok miatt, külön szakorvosi beutalóval). Ha ez minősül háziorvosi beutalónak, akkor késő már elmenni? Vagy kéne külön beutalót kérnem?
Köszi előre is!
Ha a Beutaló c. oldal le van pecsételve, akkor az érvényes. Ha nincs, akkor kell külön kérni beutalót.
Sosem késő elmenni. :) A 2. trimeszteri vérvétel a 24. hét körül van (együtt a cukorterheléssel), szóval a 15. héten még bőven megéri menni.
Igen, le van pecsételve, ki van töltve. :) Köszi, akkor holnap szerintem el is megyek gyorsan. :)
Csak közben keresgéltem, és valahol meg külön kértek azért papírt is... :S Jó kavaros a rendszer, de hát a háziorvosom annyira jófej, képben van, csak adott volna külön beutalót, ha kell...
Remélem, nem szúrnak le nagyon.
Elvileg kellene egy első trimeszteri is, nem?
Itt ki se töltik a kiskönyvnek azt a részét, hanem a védőnő ad valami kérőlapot, amit a szakrendelésre be kell adni az asszisztensnőnek. (Tehát érdemes korán menni, különben ki kell várni a sort.) Ő megírja a beutalót és azzal mehetek a vérvételre.
Eddig nekem csak az első trimeszteri volt, utána a 28. héten lesz cukorterhelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!