Munkám miatt nem tudok hétköznap védőnőhöz menni-kiskönyv kiadása este/hétvégén lehetséges?
sajnos a védőnő nem választható, ő a gyerek védelméért van, ezért az anyuka nem választhatja ki. hiába ajánlana neked itt valaki, hozzá kell elmenned a kiskönyvedért.
a munkahelyeden nem tudják, hogy babát vársz? ha igen, akkor kötelesek elengedni.
ha nem, akkor meg kell valahogy oldanod, egy nap szabi vagy csak késel 1-2 órát és a legelső időpontra mész a védőnőhöz.
esetleg lemondhatod, de nem tudom mennyivel vagy előrébb mert akkor is kell a kiskönyv csak nem a védőnő hanem a gyerekvédelem vagy családsegítő vagy ne tudom ki adja ki, nem vagyok jártas ebben, de olvass utána ha gondolod
de értsd meg, hiába van ismerős védőnő, akkor is ahhoz kell menned, ahova lakcím szerint tartozol. Maximum abban tud segíteni,hogy felhívja azt a kollegáját, akihez tartozol.
Mondd azt, hogy fogorvoshoz mész, kell 1 nap szabi. Ez próbaidő alatt sem gáz, egyszeri alkalom. Kérdés, ha próbaidő után bejelented a terhességed, mennyire fognak visszavárni, vagy megnehezíteni a helyzetedet amíg ott vagy...
utolsó, milyen kellemetlen alak lehetsz! nyilván azért csinálja, hogy majd otthon lehessen.
én télen lettem terhes, már fél éve megvolt az új munkahelyem január 3.-ai kezdéssel, ez egy olyan munkahely ami kihalásos és a szakmában szinte mindenki ide próbál bejutni. nekem sikerült, csak halkan jegyzem meg, hogy előtte 8 év folyamatos munkaviszonyom volt máshol.
január közepén kiderült, hogy babát várok, korrektül elmondtam, márciusban nem kaptam szerződést a próbaidő letelte után! szóval én abszolút megértem a kérdezőt, mondjuk a munkaadómat is, hogy nem kellettem neki terhesen.
egyébként jól alakult a dolog, mert a volt munkahelyemen meg egyből visszavettek, még így is, sőt örültek nekem, most a héten veszem ki a szabijaimat, eddig dolgoztam :)
nem értem miért kell gonoszkodni, szerinted nincs elég baja a kérdezőnek? nyilván nem mindegy neki, hogy gyest kap, mert rosszkor váltott munkahelyet, vagy gyeden lehet majd 2 évig.
kérdező szerintem a fogorvos volt a legjobb ötlet, egyébként is ideje lenne elmenni laborba, legalább azt is elintéznéd a védőnő mellett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!