KB 9hetes terhes vagyok mennyire veszélyes ha várok még 3hetet? Főleg a picike nézve?
:-) eleve terhesen mentél oda dolgozni??
Keress egy magánrendelést,azok dolgoznak általában munkaidő után is!
Nem kéne ennyit várnod,azt se tudod,hogy rendben van-e a terhességed!
magánrendelésre menjél,munkaidő után sima ügy!
Én magándokihoz jártam, a 12. hét előtt 4szer voltam uh-n, a 12. heti uh-t egy magánklinikán csináltattam mert a dokimnak nincs valami uh vizsgája szóval a kötelezőeket ő nem írhatja be. A 12. heti uh eredményével slattyogtam el a védőnőhöz a kis könyvért, a 13. héten mentem a laborba (12. heti vérvételes genetikait én nem kértem). Ekg-t helybe nem tud a házidokim,így beutalót kaptam és valamikor a 24. héten jutottam el. A legelső terhességemnél 11 heten elvetéltem,így a többi 3 gyereknél az első 12 hétre nekem csak az volt a fontos,hogy teszt után egyből doki,gyógyszer és jó pár uh a 12. hét előtt,minden más ráért a 12. hét után.
Már leírták, hogy miért rossz ötlet. És igen, a magánrendelés a megoldás, még akkor is, ha egyébként nem akarsz magánrendelésre járni. Egyszer elmész, legközelebb meg majd már máshova. Viszont ad beutalót genetikai ultrahangra, de oda is lehet magánban menni, csak akkor fizetni kell érte. De este is fogadnak.
Vérvételre és ekg-ra nekem a háziorvos adta a beutalót. A vérvétel sürgős, de oda 8 előtt is tudsz menni. Az ekg halasztható, engem pl. elfelejtettek elküldeni, én meg nem tudtam, hogy kell. A védőnőhöz is mehetsz a 12. hét után, de csak ha a beutalókat be tudod szerezni a házidokidtól.
Az a baj, hogy nem úszod meg, hogy 1-2 délelőttöt vagy órát el kelljen jönnöd, és teljesen mindegy, hogy ezt a 9. vagy 13. héten teszed, ha még csak 1 hónapja dolgozol, mert a próbaidő 3 hónap, azalatt kirúghatnak, nem vagy védett. Viszont ha nem próbaidős lennél, akkor az első pillanattól védett lennél.
Innentől számítva 2 hónapig viszont nem tudod ezeket halogatni.
Attól függ,hol dolgozik! A közszférában pl.6 hónap a próbaidő...
De ezt nem tudjuk meg,úgy látszik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!