Ha a baba a pocakban elhal, megáll a szíve, attól még a köldökzsinór pulzál?
A védőnőm igen kezdő, ő hallgatott szívhangot, s furi dolgot hallottunk, nem volt erős szívhang 16. héten, és ő azt mondta, hogy azért ilyen gyenge, mert a baba odébbúszott, még nagyon pici, és ez csak a köldökzsinór hangja. Rá egy héttel egy u.h.-on kiderült, a baba már nem él, nem dobog a szíve, a mérete alapján pedig 16 hetes volt. És azóta ezen kattogok, hogy lehet, akkor már nem élt, és tényleg csak a köldökzsinór pulzált, vagy akkor az a baba volt, csak ilyen gyengén vert már a szíve, mert haldoklott.. Ha valaki tudja ezt, kérem, hogy a köldökzsinór pulzál-e halott magzat esetén, írja meg!
Köszi
Védőnőt azért nem kérdezem, mert azóta is beszéltem vele, és érzem, hogy foggggalma mincsen semmiről.
nem, a szövettan semmit nem írt, de a nőgyógyászom azt mondta, hogy nagyon-nagyon ritka, hogy találnak valamit a "boncoláskor", általában semmi extra, csak a sablonszöveget írják, s bele a méreteket.
Annyi, hogy ez a baba nem mozgott nagyon, egyszer éreztem a 13. hét végén, és soha többet. (3. gyerek). Ill. az utolsó nőgyógyászos u.h.-on, ahol még élt, furi testtartása volt, ott sem mozgott, mintha be lett volna bábozódva, úgy mondta az orvos, de mivel a szíve akkor még erős volt, azt mondta, biztos alszik, nem gondolt semmi komolyabbra. És mikor mentem u.h.-ra 16. héten, és már nem vert a szíve, az ottani orvosnő is pont ezt mondta, hogy olyan furcsa a tartása, ill. ő a koponyáját nem látta általánosnak, hanem rendellenesnek, de erről sajnos nincs leletem, pedig leírta, de ezt nem adták oda. Ennyi. Nyilván fel fogom dolgozni, de azt hiszem ez a kérdésfeltevés is feldolgozási folyamat része. Sajnos éjjel rémálmaim vannak, meg amúgy is, nem úgy működöm, mint a trauma előtt. Mindegy. Köszönöm.
Szia. Velem ugyanez történt tavalky, csak az én babám 33 hetes volt akkor. Amikor gyanúsan nem mozgott, így először a védőnőhöz mentem, hogy hallgasson rá. Először nem találta a szívhangot, aztán behívott egy másik védőnőt, aki nagy nehezen megtalálta. Ekkor beküldtek a kórházba, de ott az UH-n már látszott, hogy nem ver a babám szíve.
Nekem is ugyanezt mondta a védőnő, amikor felhívtam, hogy megszültem a halott babát, hogy a köldökzsinór pulzálhatott. A kórházban az orvosok egész mást mondtak: azt, hogy a védőnők az én felgyorsult szívverésemet hallották, azt hitték magzati szívhangnak.
Így arra gondolok, nem pulzál a köldökzsinór már ilyenkor, ha meghalt a magzat.
Nagyon sajnálom, ami történt Veled, őszinte részvétem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!