Mikor és hogyan derül (t) ki a kisfejűség (mikrokefália)? Melyik terhességi hétben jelennek meg a tünetek? Miből lehet rájönni, hogy ez a betegsége a babának? Aggódó 37 hkm
Kicsit komplikált az eset.2 eres a köldökzsínorunk.A 33 . hétig teljesen rendbe volt a babám. 33 hétben kiderült, hogy lemaradt 2-3 héttel, akkor nagyjából egységesen : fej, has, combcsont.
Befeküdtem a kórházba, sok evés, köldökzsinór értágítás,fekvés.
Megdöbbentő módon most a 37 hétben a hasa 35 hetes, a combja 37 hetes, a feje viszont 32+2. 1 hónap alatt 5 mm-t nőtt, ebből az utolsó 2 hétben 1 mm-t.
Jelenleg 81 mm.
Orvosaim semmit se tudnak rá mondani, most először olvastam a kisfejűségről és levert a víz.
Minden tapasztalat vélemény érdekel!
Kórházban vagyok még.Nem kaptam választ arra,hogy mitől ennyire pici.
Bpd 81, Ofd 103, HC 293 mm.
Szia. Valószinű az orvosok sem tudják, hogy mitől van. Tapasztalatom nincs, nem ismerek senkit aki így lett volna.
A neten láttam ilyen babákat, ha arra gondolok persze, ami a kérdésed is. A bpd valóban kicsi, 32 hetesnek felel meg.
Nagyon szorítok nektek, hogy minden a lehető legnagyobb rendben legyen.
Több méretet nem tudsz? Has, comb, hossz.
Nem lehet, hogy a baba pici és nem csak a feje?
Nagyon szorítok értetek.
Kedves kérdező! Nem feltétlenül azonos az esetünk, csak szeretném elmondani, hogy nem mindig utalnak ezek a mérések valami rettenetes dologra, vagy rendellenességre. Minket halálra rémisztgettek, a 32. héttől, hogy kicsi a feje. Kicsi a súlya. Nem fejlődik, 2 héttel le van maradva a testhossza, stb., majd a 38. héten már össze-vissza nézett boldog, boldogtalan UH-n, hogy mi mennyi, mi mekkora. Mondjuk én cukros voltam, utolsó héten szinte minden nap vizsgáltak. Szülés napján végre valahára egy nagy tapasztalattal bíró szonográfus nő vizsgált. Átnézte a korábbi eredményeket, hosszasan vizsgálódott. Majd egyszer felnézett, kissé felemelkedve a székéből, és rábökött a férjemre. Ön apuka? - Igen. Akkor nincs itt semmiféle probléma, ez csupán genetika. Gratulálok, az ön fejformáját örökölte.
Igazából tényleg elég jellegzetes, hosszúkás arca van a férjemnek. És aztán kiderült, hogy a férjem testalkatát is örökölte. 39+2-n indították, mikor megszületett akkor azt mondta a doki, hogy a fejlődési szakasznak tökéletesen megfelel. Ma már 9,5 hónapos tiszta apja, vékony, izmos gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!