Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Nálatok hányadik héten ment...

Nálatok hányadik héten ment ki a védőnő először?

Figyelt kérdés
16 hetes vagyok de még nem jött ki egyszer sem. Szólni fog előre mikor jön? Vagy csak úgy beàllít egyeztetés nélkül?
2016. nov. 2. 11:31
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Terhesen soha mindig én mentem. Ezzel szemben amikor hazavittük a babát mar ott várt a kapuban, de szó szerint. Jött a hosszú hétvége és előtte gondolom le akarta tudni. Úgyhogy mi négyen jöttünk haza a kórházból :)
2016. nov. 5. 16:44
 12/23 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Amúgy utána mindig random beállított csak, sose szólt előtte. Gondolom úgy volt vele hogy csak otthon vagyunk.
2016. nov. 5. 16:45
 13/23 anonim ***** válasza:
58%
azért mennek váratlanul első pár alkalommal, hogy a valóságot lássa, ne a körbenyalt lakást, "mert jön a védőnő".
2016. nov. 5. 17:11
 14/23 anonim ***** válasza:
56%
Hozzám be nem teheti a lábacskáját váratlanul! Nem azért mert nincs a hűtőnkben főtt étel vagy putri van a házban, nem, ilyen szempontból bárki bármikor jöhetne. Azért nem engedem be, mert engem a szüleim arra neveltek hogy sehová nem illik váratlanul becsörtetni.
2016. nov. 6. 04:08
 15/23 anonim ***** válasza:
59%

Utolsó, akkor hogy szűrje ki azt, amire hivatott, hogy hol van gond? Amikor meg baj történik (nem kell Gyöngyösig menni, hál' isten hamarabb kibuknak a dolgok, mint hogy ilyen komoly vége legyen), akkor mindenki habzó szájjal kiabálja, hogy hol voltak a szakemberek.

Lehet, hogy nálad nincs ilyen, de ha ilyeneket írsz, hogy be nem teheti a lábacskáját, és arról nem írsz, hogy ennek volt-e következménye, akkor az az anyuka is nyugodtan fogja kitiltani a védőnőt, akinek vaj van a füle mögött (vagy épp még a hűtőjébe se...), és akkor jönnek a tragédiák. Nem tudom, miért kell ezt reklámozni, miért nem tudtok ésszel gondolkodni. Lehet, nálad nincs baj, de így azt sem fogja kideríteni, akinél van...

utána meg kiabálunk a rendszerre, hogy szar...

2016. nov. 6. 10:29
 16/23 anonim ***** válasza:
Én írtam hogy nálam csak szülés után jött terhesség alatt nem. Közben rájöttem lehet hogy ő jött (volna) mondjuk, de mivel 36 hetesen még dolgoztam nem volt itthon senki :)
2016. nov. 6. 15:04
 17/23 anonim ***** válasza:
50%

Egy szakembernek akkor is észre kell vennie hogy gond van, ha megbeszélt napon érkezik!!! Egyébként a mi védőnőink (összesen 6 volt az évek alatt a 2 gyereknek) soha nem néztek hűtőbe, soha nem kértek meg rá hogy mutassam meg a gyerek ruháit vagy játékait.

Én kifejezetten tolakodásnak is tartanám, nem hiszem hogy ez az ő hatáskörük lenne, ez már a gyámügyre tartozik, ha jelzést kapnak egy családról. Szerintem a váratlan betoppanás is az ő feladatuk, nem a védőnőé. Ha egy szakképzett védőnő csak egy fazék leves létéből vagy nem létéből tudja megállapítani hogy a gyerek veszélyeztetve van, az már régen rossz.

A gond nem azoknál a családoknál van, ahol megbeszélt időpontban a védőnőt beengedik. A gond ott szokott lenni, ahol nem együttműködőek a szülők. Nem engedik be a megbeszélt időpontban sem, telefonon nem elérhetőek és ha mégis, akkor mindig van valami kifogás hogy épp miért nem jó. Ilyen esetben kellene a védőnőknek jelezni hogy valami gond van, de nem teszik, vagy megteszik de a gyámügy szarakodik. Ezekből jönnek később a tragédiák.

2016. nov. 7. 05:00
 18/23 anonim ***** válasza:
Nálam egyszer sem volt még a védőnő, mondjuk nem is bánom. Állítólag csak akkor jön amikor hazahozzák az újszülöttet. Szerintem egyébként egy jó védőnő a családlátogatás nélkül is kiszűri, hogy ha valami nem stimmel, főleg mivel egy tiszta, rendezett ház nem minden, és nem csak ezen múlik, hogy a gyerek veszélyeztetve van-e.
2016. nov. 8. 08:11
 19/23 anonim ***** válasza:

nyilván nálad látta, hogy nem kell aggódnia. De van, ahol kell, és azok az anyukák az ilyen írásokon felbuzdúlva majd elzavarják.

jelzést kapnak egy családról. - szerinted, kitől???

amúgy elmondom, a gyámügy egyetlen esetben megy ki, ha már lebeg a kés, hogy viszik a gyereket, de meg akarják előtte ők is nézni. van, hogy ilyenkor sem, csak más közvetlen akkor, mikor vinni kell. Aki kimegy, az a gyermekjólétis, akinek meg általában az iskola, óvoda, védőnő jelez. Csak mi nem vagyunk olyan szempontból képzettek, mint a védőnő, és amit ő észrevesz, azt mi esetlegesen nem, mert nem azt a képzést kaptuk. Egymásra épül az egész rendszer, kellünk egymásnak.

Amúgy én is épp itthon vagyok, én sem szeretném, ha bejelentés nélkül jönne, ő szól nekem, de pl. van, akihez nem jelentkezik be, ezt elég hamar fel tudják mérni. Tehát megértem én a másik oldalt is, csak ne hangoztassuk, lécci.

Ezzel is majd oda jutunk, mint az iskolák, hogy ha a tanár kicsit is csúnyábban néz a kedves diákra, a szülők már mennek is pampogni. Nincs semmi a kezükben.

2016. nov. 8. 08:50
 20/23 anonim ***** válasza:

Amikor megcsináltattam a kis könyvet (9hét), másnap kijött. utána csak mikor hazahoztuk a fiamat.

Aztán kijött egyszer kétszer. (az szomszéd utcában lakik)

Volt, hogy a kiságy tele volt tiszta vasalásra váró ruhákkal, nem volt beágyazva, minden szanaszét. Megkérdezte, hogy kiságyba alszik a kicsi?

Mondom persze! Reggel meg keresem a ruhák alatt!

Csak elnevette magát. Kérdezte, hogy fáradt vagyok.

ÓÓÓ dehogy, mi az, én fáradt???

Konkrétan azt se tudom ki vagyok.

Itt már kacagott. Tetszett neki, hogy őszinte vagyok. Minek játsszam meg magam? Felesleges.

Szerettem a védőnőt nagyon. Amikor nagy ritkán beugrott, kávéztunk egyet. Vele tényleg mindent meg lehetett beszélni, bármiben segített. Nem ellenség ő hidd el.

Jött hozzám is váratlanul, mert a szomszéd anyuka nem volt otthon. Engem nem zavart, beszélgettünk egy jót, legalább hallottam mást is a gyerekgügyögésen kívül.

A fiam 1 éves kora után nagyon beteg lett. Majdnem 1 évet volt az intenzíven. (autoimmun betegség)

A védőnő 2-3 naponta felhívott, hogy van a kicsi, tud e segíteni.

Nem csak velem volt jóban, a körzetében szinte az összes anyukával. Kivéve azokkal akik soha nem engedték be, lerázták, elküldték stb...

2016. nov. 15. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!