Magyarországon a terhesgondozásról mi a véleményetek? Jó, rossz, elmegy?
A cikk tul regi 2010 tobb mint 5 eves igy nem revelans
A cikk szuletese ota ezt a kutatast tobb tiz mas nagysxabasu kutatas megcafolta.
Pl generatie R 10 evig tarto kutatasa.
De nem is ertem mit akarsz mondani ezzel a regi cikkel Hollandiarol ?
Oszinten en voltam az egyetlen aki valaszolt a kerdesre erdemben
A tobbi valaszolo csak az en valaszomat tamadta mert nem bologattam a ,, halas vagyok a doktorurnak tobb szazeerel mert kinyomta belolem a gyereket,,
Szerintem a rendszer (vizsgálatok rendje, sűrűsége, védőnői szolgálat) jó lenne, ha nem lenne pénzügyi csődben: pl. ha nem lenne hálapénz, ha nem lennének kevesen az egészségügyisek és ha lenne pénz a kórházakban emberre, felszerelésre, gyógyszerekre, tisztaságra. Az, hogy szoros a kontroll, szerintem nem baj, sőt, hiszen a modern család/nő kevés gyereket vállal és azt szeretné egészségesnek, plusz M.o. népessége fogy és ami van, egyre selejtesebb (és szerintem ez nem az egészségügy hibája, inkább pl. a környezetszennyezésé). Igen, sok a császár, de egyrészt "külföldön" sok helyen ez már választható, itthon elvileg nem (...), és viszonylag magas a terhesek/friss anyák halálozása - ezek is rosszak, de szerintem hátterükben a már említett okok állnak.
Egyébként én majdnem meghaltam császár után és sajnos nem a rendszeren múlott, inkább a Istenen, hogy vagyok (mélyvénás trombózis, aminél csak napok múlva volt ember, aki műszerrel megnézze) - minden szakmában van, akinek csak foglalkozása az, ám szerencsére olyat is találni, akinek a hivatása.
Tokeletes, alapos, semmi gondom nem volt soha vele.
8, 13 es 17 eve szultem.
Az a baj, hogy minden városban, minden orvosnál máshogy van. Hiába van külföldhöz képest sok uh, ha nem alapos az orvos, mert aznap te vagy neki a huszadik és amúgy is mindjárt lejárt a munkaideje.
Nekem a legnagyobb bajom az volt, hogy nem lehetett egy nap elintézni mindent. Pl védőnőhöz kedden délelőtt kellett mennem a beutalókért, szerdán a kórházba cukorterhelésre, de szerdán meg nincs uh, meg amúgy is csak későbbre kaptam időpontot. Az egész terhesség alatt csak pár olyan hét van igazából amikor van vizsgálat, mégis ezerszer kellett futkároznom. Mindezt magánorvos mellett, mert ő csak méhszájat nézett magánrendelésen. Most képzeljétek el, hogy egy-két havonta heti 3-4 nap hiányoztok a munkából...
Most máshol lakom már. Itt úgy van, hogy szakrendelésre nem lehet időpontot kérni, hanem aznap reggel be kell regisztrálni. Korán kell érkezni, mert csak az első 30 jut be. 9-től van rendelés, de az orvos jó ha 11-re odaér, mert az osztályon is ő van. Ha épp császároz, nyilván nem ér le időben a szakrendelésre. Volt olyan, hogy fél nyolctól ott ültem és dél elmúlt mire bejutottam. Sokan a környező falvakból már jönnek 6-7 órakor, mert NINCS másik busz, de hamar be kell érni, különben nem jut be. Hazafelé meg van mondjuk kettőkor jármű. Itt négy orvos dolgozik a kórházban. Van rajtuk kívül magánorvos, de ők meg nem mehetnek be szülést levezetni így nincs értelme hozzájuk járni. A négyből egynek most nincs magánrendelése. De ha járnék is magába, nem sok értelme van, mert vérvételre, nst-re, cukorterhelésre, UH-ra a kórházba kell jönni. A régi lakhelyemen a védőnő ki se lehetett hagyni, mert ő qdta a beutalókat, ő kapta meg a lqboreredményeimet, ő írta be a kiskönyvbe az eredményeket. De még csak véletlenül sem tudtam mással egy nap alatt intézni, mert csak kedd-csütörtök volt délelőtt két órát. Tehát akkor onnan már nem értem volna be a kórházba a délelőtti UH-ra, mert az is csak de. volt. Itt az új helyen meg délután. Mondjuk bajusz délben a rendelésre, de a magzati uh másik épületben van kettőtől, Mária ugyanarra a napra szerzel időpontot. Ki az akinek a munkáltatói ezt jó szemmel mozi, állandóan hiányzik a kismama?
*bejutsz délben
már ha ugyanarra
jó szemmel nézi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!