Magyarországon a terhesgondozásról mi a véleményetek? Jó, rossz, elmegy?
"A terhessegek 95 % minden problema nelkul komplikacionenresen zajlik le es semmi beavatkozast nem igenyel."
Utána minden babát figyelemmel köettek, hogy VALÓBAN nem volt semmi méhen belüli gond, ami utólag problémát okozott? Kötve hiszem! Ki tudja hány szívbeteg baba van, akinek az állapotát fel lehetett volna kutatni, ha oda van figyelve. De nincs, mert szerinted a terhesség csak álla po. Ja,csak épp más...
"A szulesek 94 % ugyanigy fysiologiadan zajlana le ha nem avatkoznanak bele inditas oxy stb stb "
Jogunkban áll elutasítani, én is tettem. Erről is van tudomásod, vagy csak mondod a magadét?
"A who szerint a csaszarok 18% indokolt a tobbi felelembol kenyelembol rossz dontesekbol inditasbol beavakozasbol adodik."
Tudod, inkább legyen ezer rossz döntés, mint egy halál. Sajnálatos, hogy nem ezt az elvet követitek.
"A who szerint a terhesgondozas nagyon fontos de nem szabad csak komplikacio eseten extra vizsgalatokat vegezni "
Pontosan mire gondolsz? Milyen extra vizsgálatra? Mondjuk amniocentézisre? Én azt is visszautasítottam és nem kötelező. Vagy mire???
"4 uh boven eleg rutin vizelet es cukorvizsgalat rutin nst megterhelo es felesleges."
4 uh nálunk elvétve és sok pénzért van, cukorterhelést pedig már úgy végeznek, mert látom nem nagyon vagy vele tisztában, hogy előtte úgyis megcsinálnak egy vérképet, ott néznek egy cukrot és HA terhelhető a kismama, akkor csinálják. És miért is felesleges? Az adataid gondolom azt már nem írták, hogy a kismamák hány százalékában veszik észre ilyenkor a magasabb cukrot, ugye? Egyrészt... másrészt írtam már és ide is érvényes: legyen terhelés feleslegesen (nálam az, hisz jó a cukrom), mint egy halál. Jó lenne, ha egészségügyidként magadévá tennéd végre azt a fajta hozzáállást, mert ez a normális!
Szerintem is kicsit túlaggódó és pont ezért ad hamis bizalmat a kismamàknak. Mondom ezt úgy hogy a fiam az alapos orvosnak meg az utronak, a lànyomat meg a fekvésnek és szintén az alapos orvosnak köszönhetem.
Inkàbb ilyesztegetik a kismamàkat ahelyett,hogy elmondanàk mire kell figyelni.
Kb minden màsodik terhességnél van "komplikàció" egyébként. Csak nyilvàn nem mindegy,hogy ez egy toxémia vagy "csak" pihenéssel magnéziummal orvosolható görcs.
A rendszer nem rossz, csak a hozzààllàson kellene vàltpztayni. Egy kismama valóban nem beteg, de jó ha vannak szűrők ahol fennakadhat ha a baj előtt.
Sajnalom hogy ilyen betegen gondolkodtok.
A terhesseg es a szules a noi eletnek legtermeszetesebb es legszebb idoszaka.
\Nem betegseg nem kell gyogyitani se kezelni kiserni es segiteni kell.
Jo lenne ha nem oktatnal ki mirol hogyan gondolkodjak mint eu szakember ezt nagyon nem csipem csunya szokas.
Neked ne legyenek elvarasaid arrol ki hogyan gondolkodjon es viselkedjen.
Kedves utolso, és szerinted olyan rendszerben ahol te dolgozol, hànyadik vetélés utàn mondjàk azt,hogy ez nem természetes?( tényleg érdekel)
Az meg a màsik a hamis biztonsàg illúziójàt keltő rendszerről, hogy a koraszülések jeleit ha ismertetnék illetve kiszűrnék a rizikós kismamàkat akkor kb tizedannyi költsége lenne a kórhàznak. Pl koraszülés visszatartàs pàrszàzezer, koraszülött baba ellàtàsa milliók...van különbség.
Szerintem jó az itteni rendszer.Amiket itt olvasok h külföldön ha van pozitív teszted meg se vizsgálnak,se uh semmi a 12 hétig.És ha esetleg méhen kívüli akkor majd feltűnik ha rosszul lesz,vagy ha üres petezsák van majd 12 héten kiderül,hogy 6 hetesen megállt a fejlődésben csak nem indult be a vetélés...és sorolhatnám.
Nem beszélve arról hogy itt ha pecsételsz és normális orvosod van progeszteron pótlással igyekszik megmenteni a terhességet,mert sok esetben Ennyi elég.Külföldön meg annyit mondanak h a természet szelektál...
Engem pl csak a gyakori védőnőhöz járkálás irritál.2-3hetente hívott,és tudod mi történt?Volt h nem mentem el!És nem szóltak semmit.
Amikor a másodikat szültem már kórházban feküdtem,szóltam h vajúdok,dokim megvizsgált,mondta majd kicsit később megyünk szülőszobára.Majd jött h Menjünk,én meg mondtam még nem szeretnék,majd szólok h mikor.Nem háborodtak fel.
Szóval mindent vissza lehet utasítani!
De egy évek óta várt terhesség ne azért Menjen már el mert az orvos lusta felírni egy gyógyszert!Vagy a petefészkemet\petevezetékemet esetleg az életemet ne amiatt veszítsem már el,mert nem tudnak 6vagy 8héten egy uh-t csinálni,hogy egyáltalán jó helyen tapadt e meg.
Progeszteron potlas tobb tudomanyos kutatas bizonyitottan felesleges sajnos nem segit vetelest megelozni placebo hatasu.kiveve ha valakinek kiveszik a petefeszket.
Korai veteles nem tarthato vissza elhalt terhesseg nem kezelheto
Evidens base kutatasok szerint veteles szepen magatol lezajlik nem kell azonnal muteni
De nem vitatkozom orulj a tobb mint 60 evel lemarad dogmatikus kismamakezelesnek.
Egyáltalán nem azt írtam h megállítja a vetélést a progeszteron,hanem ha progeszteron hiány a gond akkor segít,ha más akkor nins segítség!
Messziről jött ember meg azt mond amit akar.Mondhatnám én is h külföldön eü-ben dolgozom,de én nem szoktam hazudni 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!