Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Magyarországon a terhesgondozá...

Magyarországon a terhesgondozásról mi a véleményetek? Jó, rossz, elmegy?

Figyelt kérdés
2016. aug. 31. 08:53
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
7%

Nagyon sokkan ismernek ahol elek nem hiszen hogy anonim forumon kene a diplomamm belinkelni vagy igazolni magam.

Sok magyar es nem magyar kismama jar hozzam evek ota es mindig ua tapasztalom felnek nem biznak sajat testukben egy beteg koros allapotnak tekintik a terhesseget.

Nem vallalnak feleosseget a sajat egeszsegukert nem tudnak es nem is akarnak donteni.

Tolem tolunk varjak a vezetest a megoldast a felelosseget ezzel a konnyu uatat valasztva ha barmi tortenik ugye a kezelo szakember a hulye es a hibas.

Minden vizsgalatot akarnak a sajat bizonytalalnsaguk es rettegesuk megszuntetesere.Sajnos minnel tobb felesleges vizsgalat annal tobb ok rettegni felni es szorongani.

Ez nagyon tipikus magyar mentalitas ,,elszurtak a terhessegem es elveteltem,,

konyorgom egy genetikailag nem klappolo magzatorol nem tehetek nem en raktam oda be es nem miattam tavozik.

Sok sok onap munkaja megtanitani a magayr kismamaknak hogy a te tested te feleossegd a te eleted a te dontesed senkit nem okolhatsz ha barmi tortenik es meg kell tanulni kommunikalni.

A gyerekagy alatt mikor vegigbeszeljuk a terhesseget es a szulest mindig halasan meselik mennyire meg vannak elegedve es mennyi onbizalmuk lett.

ezek utan ha a 2. 3. baba terhesseget mi kiserjuk mar latjuk munkaknk eredmenyet felnott erett felelosseget valalni tudo szorongasmentes kismamakat latunk viszont.

2016. szept. 2. 15:47
 22/40 anonim ***** válasza:
72%

21:

" te tested, te felelősséged" Uram Isten...micsoda szöveg...szóval èn vagyok a hibás mert HELLP szindrómám alakult ki ès majdnem meghaltunk.Undorító amiket írsz...

2016. szept. 2. 20:42
 23/40 anonim ***** válasza:
64%

22es

És a rendszer a hibás mert ezt időben észrevették és segítettek rajtatok.

Tényleg rossz ez a magyar terhesgondozás ugye?

21es remélem érzékeled az iróniát 😉

2016. szept. 2. 21:25
 24/40 anonim ***** válasza:
66%
Az én terhességi cukrom is azért alakult ki, mert én bíztam eléggé a testemben. Pedig túlsúlyos sem voltam/vagyok, rengeteget mozgok és normálisan étkezem. De legalább már tudom, két dolog miatt alakult ki. Egyrészt mert nem bíztam magamban, másrészt mert az orvosom belém beszélte. Az nem számít, hogy az első reakciója az volt, hogy nem kell megijedni, kapok majd diétát, többször kell mennem vérvételre, de nyugodtan dolgozhatok tovább, befeküdni sem kell előbb, ha nem lesz probléma és így tovább. Tuti ez a titkos taktikája, hogy belém szugerálja, hogy a terhesség=betegség. 😀
2016. szept. 3. 22:12
 25/40 anonim ***** válasza:
65%

Nem csak a terhesgondozásról, de a védőnőrendszerről is jó a vélemény pl. a tengerentúlon. Követendőnek tartanák, de nincs rá pénz -azt mondják-.

Felnőtt gyógytornásztól hallottam a Pethő módszerről is, de arra sincs pénz, azt mondják.

Szerintem a magyar egészségügynek nem sok más országtól van tanulnivalója, sőt.

Talán esetleg a cukorbeteg kismamákkal kapcsolatban Kanadától, de az meg talán természetes.

A következő nemzedék és a gyerekek egészsége nem lehet ráhagyva csak az anyák kizárólagos felelősségére. A gyerekek közös felelősség, nem egyéni tulajdon. Mármint Mo- on; szerencsére.

Értékelni kell, nem kritizálni. Büszkék lehetünk az anyák megmentőjétól kezdve a terhesgondozáson, a védőnőhálózatos át mindenkire Brunszvik Terézig.

A terhesgondozás jó.

2016. szept. 4. 19:31
 26/40 anonim ***** válasza:
21%

A terhesgondozas szuper kivallo

Sajnos a statisztika mas mutat

Koraszulesben halvaszulesben abortuszban terhessegi komplikacioban morszag az elen jar.

Csaszarban es gatmetszesben szulesinditasban is

Anyai halalozas nagyon magas ua szulesi komplikaciok is es korhazi fertozesek.

Ezek az adatok who es fbi oldalan olvashatok

Akkor most tenyleg olyan jo a rendszer hiszen eredmenyek gyaszosak

2016. szept. 4. 19:35
 27/40 anonim ***** válasza:
57%

Az FBI oldalán? Az amerikai szövetségi nyomozó irodának az oldalán? Ez biztos? Mert még ha a CIA lenne, de az FBI? A magyar -vagy nemzetközi- egészségügyet nyomozzák?

Hát nem érdekes? Vajon miért?

2016. szept. 4. 20:21
 28/40 anonim ***** válasza:
57%

Én sem értem, hogy miért az FBI oldalán van. Az úgymond belső ügyekkel foglalkozik.

Az nem lehet, hogy a sok gond hátterében nem a terhesgondozás áll, hanem mondjuk hogy minden 2.gyerek hogy is mondjam, szóval cigány, akik nem járnak normálisan terhesgondozásra és fittyet hánynak az orvosi utasításokra? A korhazi fertőzések hátterében sem szerintem a rossz terhesgondozási rendszer áll, hanem a mérhetetlen erőforráshiány, amikkel a kórházak küzdenek. És még hosszan sorolhatnánk. Az a baj, hogy te külföldről nem látod, hogy mi folyik ma Magyarországon...

2016. szept. 4. 20:29
 29/40 anonim ***** válasza:
Elitra a telefon cia volt upsz
2016. szept. 4. 20:32
 30/40 anonim ***** válasza:
78%

Szóval, a cigány anyukák -mint a külföldiek is- inkább a saját felelősségükre törődnek a gyerekeikkel.

Nagyon helyesen(?); legalábbis a külföldi szemlélet, a külföldön -központilag- elvártak szerint.

De hát "külföldön" nincs behívó rákszűrésre sem, tüdőszűrésre sem, magának kell utánajárni mindenkinek, ha menni akar.

Csak az oltásokat szorgalmazzák az iskolásoknak. Az állami iskolákban legalábbis.

2016. szept. 4. 21:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!