Angliában tényleg nem foglalkoznak azzal, ha vérezni kezd a kismama?
Nos en pont ezt a "kiskaput" hasznaltam ki. Szimplan rossz idopontot mondtam az utolso menstruaciot illetoen, igy mikor a 12. hetes uhra sor kerult, meg csak 7 hetes voltam. Lattuk, hogy jo helyen van, van szivhangja, megnyugodtam. Es kaptam egy uj idopontot uhra, amikor valoban 12 hetes leszek.
Kerdezo, neked is ugyanezt javaslom, ha meg nem jartal a GPnel.
En veletlen estem teherbe, fogalmam sem volt, h terhes vagyok. A GP elkuldte a vizeletet a korhazba, ott megcsinaltak a tesztet, es mentem azonnal uh-ra. Nem kerdeztek, h hany hetes vagyok. Vagyis kerdeztek, h mikor volt az utolso mensim, de csak honapot tudtam tippelni, nem voltam abban sem biztos, h aprilisban vagy majusban (julisban derult ki tabaly). 13 hetes voltam kb, amikor az elso uh volt. De ha elobb mentem vna be, akkor is elkuldtek volna UH-ra. Maskepp nem is tudjak, hogy hany hetes vagyok, vagy h mehenkivuli, van-e valami baj.
Egyebkent a midwife nem csak radnez neha, kb 4 hetente kell jarni, allandoan vizeletmintat ker, vert vesz, lemeri a vernyomasod, lemeri a babat, megtapizza hogy hogyan helyezkedik el es meghallgatja a baba szivvereset. Ha meg valamit nem talal rendben akkor kuld egybol orvoshoz.
Pontossan igy van utolso tudomanyossan bizonyitott progesteron potlas eros placebo effekt ha az embrio beteg akkor max missed ab okoz.
Midwife
En par even belul szeretnek hazakoltozni, de addig meg szeretnek ITT szulni egyet! En otthon nem szeretnek. Egy baratnom is szult itt is es otthon is, es mondta, hogy itt ezerszer jobb minden szerinte is. Otthon nagyon raszallnak az emberre a vedonok is. sot otthon meg mindig csinalnak nogyogyaszati ellenorzest, pedig nem kene. Mar azt mondjak, hogy semmivel sem tudnak tobbet meg egy nogyogyaszati ellenorzessel, mellesleg fertozesveszelyes, ezert magyarorszagon magasabb a vetelesi arany, mint itt angliaban.
Mellesleg amit otthon olvasok/hallok a szuleszekrol... Rettenet.
Ami meg a legjobb: szinte alap elvaras, hogy adj penzt a szuloorvosnak. Ezek hulyek? Itt el sem fogadjak!
Negy angliai terhesseg utan irom, hogy nem igaz, hogy nem foglalkoznak a verzessel, egyeb panaszokkal.
Nekem a 4-bol 3 terhessegem problemas volt, mindig bejutottam nogyogyaszhoz es ultrahangra is. Volt olyan, hogy 8 het alatt 4 ultrahangon voltam es ebbol csak egy volt privatban. Amikor lehetett, akkor segitettek, de el kell azt is tudni fogadni, hogy nem mindig lehet.
Sokszor a gond ott kezdodik, hogy menni kell, szolni kell, fel kell emelni a telefont es beszelni kell, az orvossal is konzultalni kell. Angolul.
Ez pedig sok esetben meg nem mindenkinek megy. Nem csak a magyarokra gondolok, mas nepeknel is gyakori. De igen sokat ultem mar a terhessegeim alatt varotermekben, hallhattam parbeszedeket akkor is, ha nem akartam es bizony van, aki azt sem erti meg, hogy mikor van a kovetkezo vizsgalat, vagy hogy kell kerni idopontot, de olyan is volt, hogy azt nem tudtak elmagyarazni egy parnak, hogy a masnapi missed ab mutetre hany orara es hova kell bemenni. Igy azert eleg nehez dolguk van az ott dolgozoknak is, illetve az angolul nem beszelo beteg nem feltetlenul jar utana megfeleloen a lehetosegeknek es erezheti ugy, hogy magara van utalva/hagyva. Nekem is van ismerosom, aki azert nem vitte el a gyereket kivizsgalasra, amire kuldtek, mert epp nem ert ra senki hogy tolmacsoljon neki. Pedig 5 eve itt el, itt is szult, de a terhesgondozassal is minden baja volt, mert segitseg nelkul sok dolgot felreertett, nem tudott elintezni. Azota is morog, hogy milyen rossz itt a rendszer es neki Magyarorszagra kell utaznia a gyereket megvizsgaltatni. Nem kell, mehetett volna itt is, csak nem mert, mert ott angolul kell beszelni. De konnyebb a rendszert szidni.
Azt is elismerem, hogy teljesen mas a terhesgondozas/szules itt, de ez egy elso babasnak (aki nem olvasgat magyar forumot) nem is igazan tunhet fel. Inkabb annak lehet megdobbento, aki a magyar rendszerhez szokott hozza.
Vannak bunko orvosok is persze, de olyankor szinten jo, ha az ember ki tud allni magaert.
Osszessegeben en azt mondom, hogy tokeletesen elegedett voltam a problemamentes terhessegemmel, ahol 12. es 20. heten kellett csak ultrahangra mennem es "nem foglalkoztak velem" jobban. Barcsak a tobbi is olyan lett volna...
(Azt halkan jegyzem meg, hogy az egyik gyereket vegul Magyarorszagon szultem csaladi okok miatt, ugy jott ki. Fogadott orvossal, fogadott szulesznovel, ismeros kornyezetben. Nem volt jobb, sot.)
Jo, akkor beszeljunk egy kicsit a babak gondozasarol is.
Az ocsem magyarorszagon szuletett, 2 eves volt, mikor kikoltoztunk vele angliaba. Szuletese ota asztmas (volt, kinotte hala istennek). De olyan szinten, hogy nem kapott levegot. Otthon felhivtuk az orvost, hogy mi legyen, nem tud lelegezni a gyerek(aki meg egy eves sincs). Kertuk, hogy jojjon ki, de nem akart, mondta, hogy inkabb menjunk le mi autoval a tel kozepen egy olyan gyerekkel, aki alig kap levegot. azt hazudtuk, hogy nincs autonk, ugyhogy nagy nehezen 5ezer forintert (8 eve) odatolta a segget, de kb semmit nem csinalt, be se utalt sehova.
Amikor itt volt panasz, mehettunk egybol a surgossegire (mar nem hivtunk hazhoz senkit, 2 eves elmult, jobban birta), amint meghallottak, hogy nem tud lelegezni a gyermek egybol minket szolgaltak ki elsonek (pedig aki itt lakik es volt mar surgossegin, tudja, h minimum 2 ora a varakozasi ido). Mindenfele ellatast kapott, kaptunk ingyen asztmasprayt, amit naponta kellett hasznalnunk. De bent tartottak a korhazban, nem kuldtek el, otthon el sem lattak a korhazban, mondva , hogy nem nagy a baj, eloszor menjunk el haziorvoshoz... Hagyjuk mar, hogy otthon jobb. Esetleg a maganrendelesek talan megkockaztatom, hogy jobbak, de azt meg is fizeted. Itt meg minden ingyen van a gyerek szamara, az ellatastol kezdve a gyogyszerig.
De komolyan en nem tudom, hogy ti milyen helyekre jartok korhazba? Ha kersz valamit, akkor kutya kotelesseguk elvegezni, ha meg nem teszik, akkor nyissatok ki a szatokat, es panaszkodjatok, ennyi.
Egyebkent terhesen teged nem tudom miert nem lattak el. En terhessegem kozben koltoztem london egyik vegerol, a masikra, nem voltak attranszferalva a papirjaim, megis egybol ellattak a korhazban. Semmi tb szamot meg semmit nem kertek, ha a surgossegire mentem. Lattak, hogy kismama vagyok, es baj van (ha van) ugyhogy egybol ellattak. Szulni is ugy mentem, hogy nem abba a korhazba voltam bejelentve, de nem volt gond.
Amugy toletek miert csak 2x vettek vert? Tolem legalabb 5-6x! es mindig 3-4 csovel legalabb. Folyamatosan vizsgaltak mindent, es mindig a lelkemre kotottek, hogy akarmikor valami gyanusat erzek, pl nem erzem a babat mozogni 1 napig, akkor menjek be rogton gondolkodas nelkul, es azonnal kivizsgalnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!