Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Terheléses cukorvizsgálatról...

Terheléses cukorvizsgálatról lenne egy sürgős kérdésem?

Figyelt kérdés
24 hetes vagyok, ma reggel voltam terheléses cukorvizsgálaton. Fehér shakerbe vittem az előre elkészített oldatot (a rendelő kérte, hogy már készen legyen, mire bemegyünk). Levették a vért, én meg alaposan felráztam a shakert + kanállal is megkevertem az oldatot, volt benne citrom leve is, majd megittam. Gyorsan elpakoltam, és kivártam a 2 órát. Viszont itthon vettem az előbb észre, hogy a cukor egy része (saccra kb. 15 g a 75-ből) a fehér shaker alján maradt. Az orvosomat sajnos most nem értem el. Ilyen esetben mi van? Újra fogják csináltatni a vizsgálatot? Szerdán megyek az eredményért...
2016. jún. 20. 20:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Egy zsömle 30 gramm szénhidrátnak felel meg:-) nálunk bekell vinni a 75 garmmos cuccot ott megcsinálták hát bőven maradt az alján és azt mondta a hölgyike semmi baj ennyi is elég lesz,tehát nem gondolom hogy ez befolyásolná az eredményedet! Nekem még ettől is kiderült hogy bizony terhességi diabeteszem lett! Szülés után vissza állt szerencsére!
2016. jún. 20. 22:29
 12/17 anonim ***** válasza:
Én is tegnap voltam. Itt vinni kell,ott keverik be és végig nézik megittad e. Nekeü pici maradt az alján,arra tettek még vizet,a kis csomót meg kiszedtem és elrágtam. Elsö.gyereknél is mindenkii felett ott álltak.
2016. jún. 21. 05:01
 13/17 anonim ***** válasza:

Hiába pontoztok le, ez a valóság.

Iden, egy zsemle 30. Melyik? Barna zsemle, császárzsemle, egy kifli, egy fél kilós bagett... Honnan tudod, milyen és mekkora szendvicset eszik a terhelt? Meg mennyit...

2016. jún. 21. 06:39
 14/17 anonim ***** válasza:
36%

nálunk a labor adja a cukrot, a labor ambulancián keverik be. csak citromlevet kell vinni mellé, ha igényli az ember.

az asszisztens pedig ézi és szól, hogyha maradt a pohár alján cukor, ilyenkor újra engednek bele vizet.

2016. jún. 21. 10:10
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
ja, és igen, így valóban nem sok értelme volt... lényegében cca 20%-kal kevesebbel terheltek meg, így az eredmények egyáltalán nem fogják azt tükrözni, amit kellene nekik.
2016. jún. 21. 10:14
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekem az utóbbi kettő "reggelis" volt. Az endokrinológusom azt mondta vigyem a kiszámolt 30gramm ch-s reggelimet és egyem meg (tehát nem zsemle meg tej). Ha gáz van úgyis látszik és akkor majd terhelnek. Szóval simán 30gramm lassan felszívódó CH-ból is látszik, ha valami nem oké. IR-em van így a terhességem alatt már 3x volt cukormérésem (1 terhelés, 2 reggeli) 0-60-120-as eredményekkel.
2016. júl. 4. 16:28
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
Menj sós, savanyús, csipős, és keserűs vizsgálatra is.
2016. júl. 9. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!