Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Terheléses cukorvizsgálatról...

Terheléses cukorvizsgálatról lenne egy sürgős kérdésem?

Figyelt kérdés
24 hetes vagyok, ma reggel voltam terheléses cukorvizsgálaton. Fehér shakerbe vittem az előre elkészített oldatot (a rendelő kérte, hogy már készen legyen, mire bemegyünk). Levették a vért, én meg alaposan felráztam a shakert + kanállal is megkevertem az oldatot, volt benne citrom leve is, majd megittam. Gyorsan elpakoltam, és kivártam a 2 órát. Viszont itthon vettem az előbb észre, hogy a cukor egy része (saccra kb. 15 g a 75-ből) a fehér shaker alján maradt. Az orvosomat sajnos most nem értem el. Ilyen esetben mi van? Újra fogják csináltatni a vizsgálatot? Szerdán megyek az eredményért...
2016. jún. 20. 20:13
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs nagy gond.

Ha az eredményed "nagyon jó", akkor semmit nem kell tenni, ha, ha közel vagy a határhoz, akkor említsd meg a dokinak, és lehet, hogy kérni fogja az ismétlést.

(Off, de ilyenről még nem hallottam, hogy összekeverve kell vinni. Nekem a papírzacskóban kellett mindig vinni a gyógyszertári 75 grammot, és ők keverték össze vízzel...)

2016. jún. 20. 20:23
 2/17 A kérdező kommentje:
Itt sajnos előre kikeverve kell vinni. Előttem lévő kismamát jól le is cseszték, mert ő csak a cukrot vitte. Meg hogy minek van az orvosának asszisztense, ha ilyeneket nem képes elmagyarázni...
2016. jún. 20. 20:27
 3/17 anonim ***** válasza:

Oké, ez csak az off része volt. :)

Amúgy tényleg nem gond, ha a referencia tartomány megfelelő részében lesz az eredményed, mert akkor egy kicsivel többet is simán elbírtál volna...

2016. jún. 20. 20:30
 4/17 Bella169 ***** válasza:

Nálunk 50gr cukorral terhelnek. Tehát nem hiszem hogy gond.

Plusz azt mondtad volt benne citromleve. Sokan nem tudják de az izével ellentétben a citrom a legmagasabb cukortartalmú gyümölcsök közé tartozik.

2016. jún. 20. 20:31
 5/17 A kérdező kommentje:
És 50 g terhelésnél is 2 óra után mérték újra a vércukrot? Na mindegy, akkor nem idegeskedek ezen, megvárom az eredményt, és utána majd szólok azért az orvosnak is, hogy tudjon róla, hogy volt ilyen baki.
2016. jún. 20. 20:40
 6/17 anonim ***** válasza:
20%
Gyakorlatilag semmi értelme nem volt így a vizsgálatnak. Használhatatlan az eredménye.
2016. jún. 20. 20:47
 7/17 anonim ***** válasza:
39%

Ha a szervezeted nem tud elbánni a CHval, akkor a 60 grammal sem tud. Semmi gond nem lesz belőle.

Amúgy a 15 a 75 ből nagyon sok, azt illett volna észrevenni.

2016. jún. 20. 21:00
 8/17 anonim ***** válasza:
77%
Nekem is maradt az alján..semmi gond nem volt.
2016. jún. 20. 21:01
 9/17 Bella169 ***** válasza:
0%

Igen. 2 óra múlva nézték.

Még hozzáteszem hogy az 50 gramm is hozzávetőleges, mert nálunk úgy müködik, hogy fognak egy poharat, előkapnak egy kiló kristálycukrot, abból x (nem tudom hány) evőkanállal belelapátolnak, majd felengedik vízzel oszt igyad.

Tehát simán lehet hogy egyszer 45, másszor 55 gramm sikeredik bele.

2016. jún. 20. 21:33
 10/17 anonim ***** válasza:
34%
van, ahol lezavarnak a büfébe, hogy egyél egy szendvicset... :( Na, arról mondd meg, mennyi Ch.
2016. jún. 20. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!