Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Miben más a terhesgondozás...

Miben más a terhesgondozás egy halvaszülés utáni új terhességnél?

Figyelt kérdés

Azok válaszait várom, akik átmentek hasonlón.

Előző kisbabám a terhesség 33 hetében meghalt,amikor ezt észrevették azonnal meg kellett szülnöm. Ez nyolc hónappal ezelőtt történt. A kötelező 6 hónap várakozás után, pár napja pozitív lett a terhességi tesztem.

Orvoshoz bő egy hét múlva tudok menni, addig is itt kérdezek.

Aki így járt, gondolom veszélyeztetett terhes lesz. Azonnal táppénzre "kell" menni, illetve mikortól javasolják, hogy hagyja abba a munkát a kismama?

Mennyivel gyakrabban kell ultrahangra járni, illetve mikortól csinálnak (ha csinálnak) áramlás vizsgálatot?

A terhesség utolsó heteiben kötelező-e a kórházi megfigyelés, vagy csak gyakrabban kell menni terhesgondozásra?

Engedik a terminusig kihordani a babát, vagy megindítják előbb a szülést a kiírás előtt 1-2 héttel? Illetve mennyire jellemző, hogy inkább császároznak?

2016. jún. 20. 20:00
1 2 3
 11/26 anonim válasza:
Nem tudom feléleszthető-e ez a kérdés....Egy hónapja született nekem is halva a kisfiam. 39. hétben, minden rendben volt a terhességgel. Megindult a szülés is, a kórházban derült ki, hogy nincs szívhang....Még aznap délelőtt mozgott, csuklott, éreztem....A boncolásból semmi nem derült ki. A baba teljesen rendben volt, valami valószínűleg a placentával történt. Van egy nagyobb kisfiam, aki 4 éves, ő tartja most bennem a lelket. Írnátok Nekem, hogy Ti, hogy vészeltétek át az első időket, mennyi időt javasolt a doki újabb terhesség vállalására stb...Illetve, hogy alakultak a dolgaitok tavaly nyár óta? Előre is köszönöm! M
2017. febr. 8. 13:07
 12/26 anonim ***** válasza:

Kedves #11-es, #7-es vagyok, én szültem 35.hétben halva a kislányomat 2015-ben... Mi fél évet hagytunk ki a szülés után, majd 7 sikertelen ciklus után épp a kislányom halálának évfordulóján fogant meg a mostani pocaklakóm, akivel 14 hetes vagyok. Ez a terhesség nem eseménytelen, már az elejétől visszatérő vérzéseim vannak, aztán haematoma is... A 2015-ös terhességem gondtalan volt. Igaz a vége az meg tragédia... Remélem most a sok gond ellenére végül minden rendben lesz!! Nehéz volt, de nem közhely, az idő gyógyít és tényleg. Ahogy teltek a hónapok picit könnyebb lett a lelkem. Amikor megtörtént a temetés, amikor tavaly tavasszal ekészült a sírkő... Ezek mind-mind olyan lépések voltak, amik segítettek az elengedésben. Nekem 8 éves fiam van és Őt is végig kellett kísérnem a gyászfolyamaton, mert már elég nagy ahhoz, hogy megértett mindent. Őt vittem gyermekpszichológushoz is. Már jól vagyunk és nagyon várjuk a kistesókát!

Őszinte részvétem Neked és családodnak és kívánom a mielőbbi megnyugvást!

2017. febr. 8. 15:37
 13/26 anonim válasza:
Köszönöm szépen válaszod, nagyon sok szerencsét kívánok Nektek, kívánom, hogy minden rendben legyen! Bízok benne, hogy idővel enyhül a fájdalmunk is, most még sokszor elviselhetetlennek érzem. M
2017. febr. 10. 13:39
 14/26 A kérdező kommentje:

Kedves #11 válaszoló. Fogadd őszinte részvétemet a babád miatt. Ez egy nagyon nehéz és embert próbáló időszak, ami előtted áll. Nagyon sok kitartásra és támogatásra lesz szükséged. Az előző hozzászólásaimban leírtam, amin keresztül kellett mennem.

Január végén azonban megszülettek az egészséges ikreim, 15 és fél hónappal a halott baba után. Őt senki nem tudja feledtetni, de a kistesók sok örömet jelentenek. Megnyugvást, és hasonló jókat kívánok Neked is a jövőben.

2017. márc. 10. 17:57
 15/26 anonim ***** válasza:
Gratulalok kedves kerdezo!
2017. márc. 10. 18:29
 16/26 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nem is gondoltam, higy ilyen sokan élik ezt át...

Nagyon sajnálom, ami veletek is történt. Nagyon gratulálok az új babák hoz!

Ha nekem is tudtok írni pár gondolatot, hogy lehet ezt átvészelni lelkileg, jó lenne. Én múlt héten vettem észre egyik nap, higy nem mozog, este mentünk be a kórházba, de már tudtuk... nem volt szívhang. Beindították a szülést másnap reggelre szúltem meg halott kisbabánkat 39. héten. Mindene kész volt itthon, ruhák is vasalva, kiságy megágyazva.

Nekünk 2 éves lesz a fiúnk, sokkal nehezebb lehetett ezt 8 évessel megélni, de nagyon nehéz, amikor erről beszél, vagy simogatja a már üres hasamat, vagy amikor megemlíti este, hogy szereti őt is. Meg amikor mondom, hogy majd talán kapunk másik kisbabát és azt hiszi hogy a masik az ugyanaz.

Már sosem lesz újra a régi szép életünk, ugye?

Remélem még valaki olvassa!

2017. ápr. 5. 15:42
 17/26 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Az ikreket császárral szültem vagy hüvelyi úton?

Hanyadik hétre születtek?

2017. ápr. 9. 17:14
 18/26 anonim válasza:

Sziasztok!

nekem 39+4 hetesen köldökzsinór csomó miatt lett Angyalkám 3 hete.

Azt mondták hogy következő babánál kaphatok szakvéleményt hogy korábban indítsák be a szülést. Remélem jobban is figyelnek majd. bár állítólag ezt nem lehet szűrni.

Nekünk 3 hónap várakozást mondtak de ólomlábakon telik az idő... több helyen olvasom hogy 6 hét után belevágtak a babaprojektbe. szerintetek ha pl aug végén belevágunk lehet gond (2hónap után)? ha szeptemberben vágnánk bele kb ugyanakkorra lennék kiirva mint most voltam és így nehéz lenne. végig aggódnám még jobban.

2017. júl. 2. 19:37
 19/26 anonim válasza:
En vagyok az utolso valaszolo. Azota volt egy vetelesem 7-8 hetesen, de az akkori uj dokimat nem nagyon erdekeltek az elozmenyek... most 10 hetes vagyok, ugy nez ki talaltam egy jo orvost... ő veszelyeztetettnek irt. Bar egy kardiologus no lekezeloen kozolte hogy minek vagyok veszelyeztetett...semmi okom ra... :/ szoval remelem most minden rendben lesz es mindenki jobban figyel
2018. máj. 6. 12:12
 20/26 A kérdező kommentje:

Régen néztem már be ide. Sajnálom az új angyalkás anyukákat. Hogy vagytok azóta?

Egy régebbi kérdésre válaszolva 36 hétre születtek az ikrek és császárral, mert az orvosom nem mert kockáztatni az előzmények után. De nem kellet PIC-re menni, 5 nap után jöhettünk haza.

Már 16 hónaposak, két kis rosszcsont, nem győzők rohangálni utánuk.

2018. jún. 20. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!