Akik magánorvoshoz jártok, hogy fizettek?
Én csak le szoktam tenni a pénzt távozáskor egy köszönöm kíséretében (általában nyugtát is kapok, bár sose hozom el). Ez így ok? Nem tudom, nekem olyan kellemetlen... nem magánrendelőben van, hanem a klinikán, bár este 6tól, így gondolom mindenkinek egyértelmű, hogy mit csinál. Igazán azt sem tudom, legálisan csinálja-e, bár a nyugta miatt azt gondolom, igen.
Ti hogy fizettek? Vizsgálat után?
A kiskönyv végén van egy karton ragasztott 'boríték', nem oda kellene beletennem? Csak nem rég gondolkodtam el rajta, eddig sosem fizettem eü-ben, hál isten sosem volt bajom, így tapasztalatlan vagyok a témában.
Ha magánorvoshoz jársz, akkor nem kell borítékba dugogatni a pénzt. Én rendelés végén mindig megkérdezem mennyivel tartozom, aztán odaadom magának a dokinak a kezébe, ha kell visszaadni visszaad belőle stb. Nem kell ezt túlparázni.
Én mindig iratok számlát is egészségpénztárra.
Ha a klinikán van a rendelés akkor biztos hogy tudnak róla hogy mit csinál ott a doki.
Természetesen nem illegálisan tart magánrendelést az orvos a klinikán, nyilván tudnak róla, sőt, valószínűsítem, hogy az orvos fizet is a rendelőhasználatért.
Én is meg szoktam kérdezni, hogy mennyivel tartozom, majd fizetek az orvosnak. Minek dugdosnám a kiskönyvbe? Szerintem az lenne a kellemetlen. Igénybe veszek egy szolgáltatást, a végén meg fizetek érte.
azért kérdeztem, mert nem tudtam, nem kell lenézően írni.
Még mindig jobb, hogy megkérdezem esetleg olyantól, aki jobban képben van, nem?
Köszönöm azért, okosabb lettem, nem tudtam, hogy lehet így kibérelni a klinikától is vizsgálót, erre nem is gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!