Milyen ételeket tudok fogyasztani amit nem kell külön megvennem a boltban?
az éhgyomri cukrom 5,8 volt a 120 perces meg 10,7
szóval ha elhagyom a kenyeret a tésztát rizst és cukor helyet pötyivel iszom a teát kávét és párolt zöldséget meg sok levest eszek az úgy jó?
Ez nem játék.
Engem ennél alacsonyabb cukorral is szigorú diétára fogtak.
Nem, egyáltalán nem jó "érzésre" enni.
Igaz, hogy drága dolog a diéta, de itt most KÉT életről van szó, arról, hogy begyüjtesz-e egy II. számú diabéteszt egész életedre, vagy sem, illetve hogy a babád egészséges legyen!
Minél sürgősebben menj az orvoshoz, diabetológiára, és reménykedj, hogy a diéta elég lesz önmagában és nem kell inzulin...
Én is ebben a cipőben vagyok, újra terhes, és nekem a dokim előírta a diétát anélkül, hogy pontosan tudná, baj van-e most is.
A szénhidrátszámlálás nem a legkönnyebb, de ki lehet tapasztalni.
A diabetológián még adnak is kölcsönbe vércukorszint önellenőrző gépet, azzal is be lehet gyakorolni, hogy mikor milyen mennyiséget lehet/kell megenni.
A vércukor szint állandóságát kell megoldani, ehhez (nekem) napi 6x-i étkezés van előírva. (30, 20, 50, 20, 40, 20g szénhidrát)
És az sem mindegy, hogy gyorsan vagy lassan felszívódó-e, és a zöldségekből sem mindegy stb.
Ezt az egészet meg kell tanulni, és szánj rá időt, energiát, ha kell pénzt, mert nagyon nem mindegy a végkifejlet.
Csak közölték veled,hogy 10,7 a cukrod, és utadra engedtek?
Ezzel komolyan diétázni kell, szénhidrátot számolni, cukrot mérni, minden étkezés után.
jó lenne,ha diabetológussal beszélnél, aki mindent pontosan elmagyaráz.
Ez nagyon nem játék. Zöldségből is lehet úgy enni, hogy felvigye a cukrod.
Terminustúllépés miatt kórházban voltam már volt ott egy cukorbeteg kismama (ő amúgy is az, évekkel a terhessége előtt kiderült) és tény, hogy a kórházi menü nem volt mindig megfelelő neki de nem tartotta a diétát rendesen. 30 hetes volt és többször mért 9 körüli értékeket. Miután megszültem találkoztam vele már nem volt nagy pocakja, azt mondta 31 hetesen császározták és intenzíven van a baba mert felborult a cukorháztartása. Nagyon rossz állapotban volt. Nem tudom végül mi történt vele de mindez azért, mert nem tartotta a diétát. Egyébként komoly szívbetegségeket meg pontosan nem tudom még mit okozhat a babának.
De ha meg elhagyod a szénhidrátot akkor éheznek a sejtek. Erre is szükség van, ugyanolyan ártalmas, mintha sok ch lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!