Bajcsy genetikai tanácsadáson min múlik, hogy mikorra kapok időpontot mintavételre?
Beutalóval megyek 12 hetes terhességi korban, 41 évesen. Csak a korom indokolja, nem volt még előzetes vizsgálat.
Eltérő infókat láttam a neten, hogy mikorra adnak időpontot, van, akinek 1 héttel későbbre adtak, másnak két héttel későbbre. Van, aki állítja, hogy előreveszik a 40 felettieket a magasabb kockázat miatt. Ezért érdeklődöm, hogy min múlik vajon...
Bocsi, szerintem félreérthetően fogalmaztam. Az nem kérdés, hogy elfogadom, hiszen én kértem a vizsgálatot. (A nőgyógyászommal átbeszéltük a lehetőségeket, és a CVS mellett döntöttem).
Annak alapján, amit különböző fórumokon olvasgattam, van valamilyen szempontú sorrendiség, hogy kinél milyen gyorsan végzik el a mintavételt, pl. a magasabb kockázatúakat veszik előre. Arra gondoltam, hátha ezzel kapcsolatban tud valaki érdemi információval szolgálni.
De azért köszi, hogy válaszoltál. :)
Magára a mintavételre akkor kapsz időpontot amikor a lepény helyzete alapján lehet venni lepény szövetet. Ha mellső fali akkor akár 12 hetesen is mehetsz -ha van még hely- ha hátsó fali akkor csak később.
Mindent néznek, de a méhlepényt máshol nem szokták és ezen múlik nagyrészt az időpontod.
A mintavétel után vesznek előre ha rossz az UH-od, vagy nagyon rossz a kockázatod vagy ha idősebb vagy.
# 8: Á, nagyon szépen köszönöm! Így már mindent értek!
Valóban mondták telefonban, hogy a lepény helyzetétől függ, hogy mikor lesz a mintavétel, de ezt nem értettem.
Meg most már a sorrendet is kezdem kapiskálni...
Akkor ott dől el minden, mert előzetes eredményeim még nincsenek. 11 hetesen a dokim már méricskélt tarkóredőt, de azt mondta, még túl kicsi a baba ahhoz, hogy hiteles legyen az eredmény. Így számot nem tudok, csak annyit, hogy nagyon határérték körül van...
Igen, ott dől el. Mész tanácsadásra, ott csak annyit kell mondani, hogy szeretnéd-e vagy sem, vagy gondolkodsz rajta. Utána visszaülsz a folyosóra, majd bemész UH-ra. Ott megnézik a babát, meg is mutatják és elmondják, hogy lesz a mintavétel. Ott beszéled meg az időpontot.
Mintavétel után meg kb. egy hétig semmit nem lehet tudni, mert addig nőnek a sejtek. Utána nézik a mikroszkópban.
Mikor mész? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!