Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Kötelezhetnek terhesgondozásra?

Kötelezhetnek terhesgondozásra?

Figyelt kérdés
29 hetes terhes vagyok,meg nem voltam dokinal meg vedononel sem hogy miert az most nem reszletezem. Nem is a negativ beszolasokra vagyok kivancsi meg hogy mennyire felelotlen vagyok. Kerdesem ha ilyenkormegyek orvoshoz es ilyenkor kapom meg a kiskonyvem a tovabbiakban milyen vizsgalatok varnak ram? Ha a vedono bunko es lenezo kotelezo a marad r kidoben jarnom hozza? Meg ha igaza is van nem vagyok kivancsi a lenezo stilusra.
2016. jan. 6. 10:34
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Most már tényleg keresd fel a dokit/védőnőt. Valószínűleg nem lesz túl kedves, de ez van, 1 hónapban 1x fél órát kibírod. Képzeld el azt a helyzetet, hogy beállítasz szülni a kórházba. Az első amit kérnek a kiskönyv, TAJ kártya. Azt képzeld el mennyire bunkók lesznek akkor a szülést alatt végig. Inkább a védőnő most, mint akkor nagy fájdalmak közepette a doki és a szülésznő megtetőzve azzal, hogy értesítik a gyámügyet, hogy itt egy nő, se orvos se doki eddig nem látta, de félig kint van belőle a gyerek. Első körben lesz biztosan egy alapos ultrahang, vérkép és terheléses vércukor vizsgálat. Egyik sem fáj, vagy különösen kellemetlen.
2016. jan. 6. 11:07
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel a hozzáállással felesleges is menned már. Sőt, ha beindul a szülés, kórházba se vagy köteles menni, megszülheted otthon is, vagy mint az a lány Miskolcon, a vasúti sineken. Semmi se kötelező, de az államnak se eltartania téged, sőt, mivel úgymond veszélyezteted a gyereked, lehet haza se adják. Úgyhogy ha van benned egy csepp jóérzés, füled-farkad behúzva rohansz orvoshoz és védőnőhöz, valamint a lecseszést is magadba szállva hallgatod. Egyébként meg, biztosan jelentve leszel a családvédelemnél, ez borítékolható.

Vizsgálatok: minden ami 29. héten még hátra van. a korábbiakról lecsúsztál, és lehet ezen múlik a babád egészsége, bár gondolom ezt hiába mondom nem érdekel.

1) 32. hét UH szűrés: célja a magzat növekedésének vizsgálata, a magzati retardáció felismerése. Vírusfertőzést, gyulladást, hydrocephalust, végtaganomáliákat kell észrevenni, kiszűrni.

3) 36. hét NST hetente: A magzati szívműködés műszeres vizsgálata

5) 40. hét amnioscopia és Nst felváltva naponta

Ja igen és ezekről a fontos vizsgálatokról maradtál le:

12. hét: az I. genetikai UH vizsgálat

13. hét: szülész-nőgyógyász szakorvosi vizsgálat

15-16. hét: 16 hetes vérvételi papírok kitöltése

16. hét: vérvétel: HBsAG, Wassermann, vércsoport, vérkép

18. hét: II. genetikai UH szűrés

24. hét: kétpontos OGTT (0-120 perc)

2016. jan. 6. 11:09
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelezhetnek rá,de ne is hibáztass senkit ha nem lesz egészséges.A védőnőt le lehet mondani,viszont akkor a gyámügyisek fognak zaklatni,hogy minden rendben van e nálatok.Azt hallottam,ők sokkal kukacoskodóbbak.
2016. jan. 6. 11:20
 14/25 anonim ***** válasza:
16%

hmm kedves utolsó

a gyámügynek köze nincs ahhoz ha nincs védőnőd ... nem írj olyat amit nem tudsz, nem volt részed benne !

le lehet mondani

bemész a területileg illetékes védőnői szolgálathoz és írásban lemondod a vezetőnél

ez után 1x jönnek csak ki a családvédelmiektől körbenéznek h hol laksz és hol lesz a baba ha megfelelő akkor egy rövid beszélgetéssel felmérik h milyen helyzetben vagy

pl apa, anyagi dolgok, miért mondod le

és ha minden rendben van többet nm zaklatnak

én anno 11éve mondtam le a szolgálatot és összesen 1x jöttek ki az elején azóta se kép se hang róluk - sőt még született egy kis tesó is - akkor sem kerestek meg ...

de ha egy másik számodra szimpatikus védőnőnek van kapacitása rád akkor át is kérheted magad - természetesen ezt is írásban kell jelezni - és csak akkor ha a választott védőnő is elfogad

a kiskönyvre a vizsgálatok miatt van szükség illetve az orvosi pecsétekre is h megkapd az anyaságit

bár azt igazolás formájában is kiadhatják ... ha ténylegesen voltál 3x orvosnál a terhességed ideje alatt

de van rá még 10 heted :-) szal simán összejöhet

2016. jan. 6. 11:34
 15/25 anonim ***** válasza:
93%
Kedves Claritasa, 11 év alatt azért elég sok minden változott!
2016. jan. 6. 11:40
 16/25 anonim ***** válasza:
0%

az h egészséges a gyerek vagy sem annak semmi köze h hányszor mész orvoshoz

vagy az vagy nem! választás nincs

max annyi h előre tudod h gondok lesznek a gyerekkel

gyest és csp-t mindképpen kapsz ha megigénylek

a többi a munkaviszonyodtól függ

2016. jan. 6. 11:44
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Hát a "kedves" kérdező tipikusan az az eset, akinek tök jó tanács a védőnő lemondása. Szerintem is kamu.
2016. jan. 6. 11:44
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

"gyest és csp-t mindképpen kapsz ha megigénylek

a többi a munkaviszonyodtól függ"

Ha legalább 4 terhesgondozáson részt vesz, akkor egyszeri anyaságit is kaphat. Ami szintén nem munkaviszonyhoz kötött.

És olyan tanácsokat ne adj, hogy felesleges az orvos, mert vagy egészséges, vagy nem a baba.

Nővérem ikerterhes volt, az egyik babának nyitott hasfala volt. A szülés 35. héten indult spontán. Egy vidéki kórházban azt mondták, nem vállalják, mert koraszülés, ikerterhesség, és nyitott hasfalú a baba. Alapítványi mentővel küldték Pestre a SOTE 1-re.

Ha ő nem tudja, hogy nyitott hasfalú az egyik baba, és ott szül vidéken, akkor most valószínűleg csak 1 lánya lenne, vagy csak 1 egészséges...

Szóval azért nem olyan haszontalan ám az a terhesgondozás...

2016. jan. 6. 11:54
 19/25 anonim ***** válasza:
74%
Ez a Claritasa nagyon szeret okoskodni ebben a kategóriában(is)
2016. jan. 6. 11:57
 20/25 anonim ***** válasza:
Le lehet mondani a terhesgondozást, de akkor a gyámügy fog ellenőrizgetni, nemcsak 1x. Meg ahogy elnézem, hozzátok nem is baj, ha sűrűn fog járni, mert te, az anyuka felelőtlen vagy, az apuka börtöntöltelék, menjenek is csak minden héten, nehogy már egy babának baja essen miattatok, hulladék emberek miatt.
2016. jan. 6. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!