Mikor kell a védőnőnél terhesgondozásra jelentkezni? Mik az első lépések?
A falumban csak bementem a védőnőhöz, mondtam hogy terhes vagyok, küldött az orvos.
De Bp.-n meg föl kellett hívni a védőnőt és hetekkel későbbre adott időpontot. (költöztünk)
Nekem (Bp, V.) az sztk-ban állapították meg a terhességet, ott azt mondták, 12. uh után kellene mennem a védőnőhöz, mert ugye addig...
Az első terhességnél el se jutottam védőnőhöz (9. héten elment), a második terhességnél a 12. hét után mentünk el a férjemmel. A miénk kihangsúlyozta, hogy a leendő apa is jöjjön, mert az úgy teljes.
A védőnő mondta, hogy kellene egy rizikóbesorolásos papírnak lennie ahhoz a törvény szerint (a dokidtól), hogy kiadja a kiskönyvet, de kivételt tesz velem.:D
25 hkm
Hiába központi a szabályozás, mindenhol más a módi.
Keress rá a neten, hogy területileg (tartózkodási hely szerint) kihez tartozol és hívd fel, eligazít!
Első vagyok.
Azt hiszem a 8. héten mentem. Kiállította a kiskönyvet, kiszámolta a szülés várható dátumátr, megbeszéltük milyen kötelező vizsgálatok vannak és mikor. Illetve nálunk ő adta a bérvételre, uh-ra, cukorvizsgálatra stb. De van ahol a háziorvos, máshol meg a nődoki ad ezekre beutalót.
Ami fontos, az a 12.hét előtt vérvétel és a 12.heti uh.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!