Hogy kell szedni a vitaminokat?
Elevit,Folsav,Calcium és MagneB6.
Hogyan szedjem őket,mert azt hallottam nem mindegy,milyen sorrendbe és mit mivel!? Van ami meggátolja a másik felszívódását...Tudtok segíteni? Köszönöm szépen :)
Elevithez nem kell plusz folsav, ha az orvos külön nem mondta. 2 órás eltérés legyen mind között meg legalább. A kálciumot és a MagneB6-ot étkezés után érdemes bevenni, és 2:1 arányban legyen a kálcium a magnéziumhoz képest. Magnéziumból amúgy a Magnerot, Magnesolv, Magnesii citrici sokkal-sokkal jobban felszívódik, mint a MagneB6. Az Elevit meg alapból túl sok vitamint tartalmaz, ha hányingert, hányást okoz, érdemes Hipp Natalra váltani, amellé viszont kell kiegészítésnek 400 mikrogramm folsav naponta.
A vas optimális felszívódásához az kell, hogy étkezés előtt minimum fél órával korábban vedd be, emiatt nem jó az Elevitet étkezés után bevenni, de a hányingert okozó hatása miatt van, aki csak értkezés után tudja.
Én is elevitet szedtem. A dokim külön meghagyta, hogy emellé mást ne szedjek, mert bőven elég, még sok is. A túlzott folsav, calcium és magnézium bevitel sem jó.
Az elevit egyébként nekem kaja nélkül 10 perc után visszajött. :) Így mindig kaja után vettem be.
Most, a 13. héten váltottam Ladeevit-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!