Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Van koztetek olyan aki angliab...

Van koztetek olyan aki angliaban szult? Mire keszuljek?

Figyelt kérdés
Most 18hetes vagyok es tudom messze meg a szules de addig nem tudok megnyugodni amig nem informalodok rendesen.
2015. szept. 25. 13:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Olvass el egy angol nyelvű, várandósoknak szóló könyvet, és akkor menni fognak a szakszavak. Sheila Kitzinger könyvei nagyon jók! Ő segített átformálni az ottani szemléletet olyanra amilyen. Pat Thomastól a Your Birth Rights is nagyon jó könyv arra hogy minden beavatkozásnak az előnyét és hátrányát is megismerd, és ezek alapján tudj dönteni. Ez még a Kitzinger előtti időkben íródott, kicsit ilyesztő, de azóta a kórházi személyzet hozzáállása teljesen megváltozott
2015. szept. 25. 22:09
 12/17 anonim ***** válasza:
A szülési tervbe azèrt is érdemes beleírni minden eshetőséget h mit szeretnél, hogy mikor nehezebben kommunikálsz segítsen. Párodnak mennyire megy az angol? Ő is segíthet majd. Apukák is ott lehetnek, általában hüvelyi szülésre kettő, császárra egy kísérőt vihetsz, tehát ott is veled lehet. Ha komplikáció lenne császárnál, akkor esetleg kiküldik. A műtőben legtöbb helyen nem lehet fényképezni.
2015. szept. 25. 22:16
 13/17 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a sok segitseget, mindenkepp utana nezek a konyveknek. Az angollal nem is lenne baj inkabb a szakszavaktol felek meg attol hogy lefagyok. :( Persze a parom sokkal jobban kommunikal mint en. :D
2015. szept. 26. 00:57
 14/17 anonim ***** válasza:
Tolmacsot lehet kerni csak elore kell szolni
2015. szept. 26. 08:36
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem kell tolmács, csak annyit fognak mondani, hogy push, keep, hold...meg ilyenek:D

Ha meg gáz van, azt te is látod, érzed.Ilyenkor meg teljesen mindegy, érted e abban a pillanatban, jobb, ha rájuk hagyod, úgy is ők tudják jobban, mi a jó a babának.

2 szülésem volt, az egyik majdnem komplikációmentes volt.Annyi, hogy nem tudtam gátvédelemmel szülni, és a végén annyit mondott, hogy, ha most nem tudom kinyomni, vágni kell. Hát nem fért ki a buksija, így vágtak. 2. szülés meg császár volt, sürgősségi. Leesett a magzat szívhangja, és már nagyon idő se volt kérdezgetniük, toltak befele. Szerencsére teljesen rendben volt minden.

Ezenkívűl a terhesgondozással annyira nem vagyok megelégedve. 2x vetéltem ezen kívűl. A két egészséges terhesség között....hát, 12 hetes kor alatt szrba se vesznek, a vérzés normális ilyenkor. A második egészséges terhességemnél is csak azért uh-oztak meg korán, mert 2 vetélésem volt előtte és véreztem megint és kisírtam a szemem nekik. A 2 vetélés részleteit meg hagyjuk szerintem most, mert sokan mondják, hogy kész csoda, hogy élek.

Úgy vajudhatsz, ahogy akarsz, fájdalomcsillapítót is kapsz, ha kérsz, gátvédelemre mennek. 1 midwife lesz benn, ha más is bejön, akkor szinte biztos, hogy gáz van. Vágást nem a mf csinálja-legalább is 5 éve nem ők csinálták még. Nem kell apukának beöltözni semmibe, saját hálóingben is szülhetsz, vigyél korházba mindent, amire szerinted szükséged lesz. Lehet vajúdás közben inni-hallottam többektől, hogy magyarban nem lehet?!-enni nem nagyon adnak utána-kiszúrják a szemed egy pirítóssal. Kaját vihetsz be, borítékot ne vigyél. Ha nagyon kedvesek veled, úgy érzed, meg akarod hálálni, vetess apukával gyümölcskosarat. Amikor majdnem otthagytam a fogam a sűrgősségi kaparással, valamint a császár után, úgy éreztem, minimum egy gyümölcskosár a nővérkéknek. Nagyon hálásak voltak.

2015. szept. 27. 09:40
 16/17 anonim ***** válasza:

Nekem ez a harmadik terhessegem Angliaban, szulesem a masodik lesz.

Az elso babankat vegig itt hordtam ki es itt is szuletett. A masodik terhessegem nagy resze itt volt, szules elott nem sokkal koltoztunk vissza Magyarorszagra (csalad miatt, nem a szules miatt).

Osszessegeben azt kell mondjam, hogy en nagyon orulok, hogy a harmadik babam itt fog szuletni.

Olvasva a rossz kommenteket lehet hogy szerencses vagyok, de nekem semmi gondom nem volt sem a terhesgondozassal, sem a szulessel. Mindenki kedves volt es vegig gordulekenynek, lazanak ereztem az egeszet.

Sajnos mindket elozo terhessegemnel volt kisebb-nagyobb komplikacio es mindig azonnal megkaptam a plusz figyelmet, ellatast, vizsgalatot, nem zavartak el soha.

Maga a szules es a korhazi tartozkodasom abszolut szep emlek.

Nekem a kontroll is rendben ment, mondjuk itt nem hat hetesen volt, hanem nyolc hetesen. Engem megvizsgaltak, alaposan kikerdeztek, a fogamzasgatlast is kitargyaltuk.

A nyelvi resz rajtad mulik elsosorban. Nyilvan van egy alapod, ha egyszerubb dolgokrol el tudsz beszelgetetni, ez igy jo indulasnak. En sem ugy indultam anno, hogy komplett szokincsem volt terhesseggel, szulessel es gyerekgondozassal kapcsolatban, igy az elso terhessegem alatt munka utan szinte minden nap elovettem egy-egy konyvet a temaval kapcsolatban, vagy leultem a gep ele es honlapokat kerestem, cikkeket olvastam. Az uj, fontos kifejezeseket kijegyzeteltem es atneztem ujra es ujra, hogy amikor kelleni fog, akkor megertsem, vagy el tudjam mondani.

Van meg idod boven, tanulhatsz meg addig sokat, a lenyeg, hogy csinald es ne erezd magad elveszettnek, mert teny, hogyha nem fognak tudni veled normaisan kommunikalni, akkor lehet egy-ket turelmetlen ember, aki bunkozni fog veled, vagy csak siman te fogod magad rosszul erezni.

Sok sikert!

2015. okt. 9. 07:41
 17/17 A kérdező kommentje:
Visszatertem kicsit tobb erovel es magabiztossaggal. Tenyleg koszonom a sok segitseget. Kicsit magamba voltam fordulva miutan egy masik, hasonlo forumon a fejemhez vagtak hogy minek szul az ilyen gyereket aki nem beszel angolul, meg ok biztos nem tartottak volna meg a helyemben.... En soha egy szoval nem mondtam hogy ennyire buta lennek csupan az orvosi szavaktol es a majdani stress helyzettol felek. Ismerem magma is tudom hogy kepes vagyok lefagyni bizonyos helyzetekben. De azert jo tudni hogy vannak segito szandeku emberek is, plane ritka idekint a Magyar aki segiteni akar a masiknak eddig csak az ellenkozejevel talalkoztam. :) Mar kezdjuk azert tisztabban latni a dolgokat, es egyre jobban varjuk hogy picur velunk legyen.
2015. okt. 28. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!