Angliában szültem tavaly, mire vagy pontosan kíváncsi?
2015. szept. 25. 13:49
2/17 anonim válasza:
Nekem alapvetoen jok voltak a tapasztalataim a szulessel. A terhesgondozast Magyarorszagon sokkal jobbnak talalom, itt nem ellenorizgetnek olyan szigoruan, de szerencsere nem is volt gond.
A szules maga viszont nagyon pozitiv elmeny volt, mindenki segitett, kedvesek voltak, sajat szobaban voltam, kenyelmes volt.
2015. szept. 25. 13:52
3/17 anonim válasza:
Nekem egy barátnőm szült ott. Azt mondta, hogy a terhesgondozás kritikán aluli. 6 hetes kontroll annyi, hogy megkérdezték, hogy hogy van.
A szülésnél komplikációk adódtak. Császár lett a vége. De addigra már hulla volt.
Nem vagyok orvos, így nem tudom eldönteni, hogy az hiba-e, hogy ennyi ideig hagyták szenvedni, ahelyett, hogy már előbb császározták volna.
2015. szept. 25. 14:10
4/17 anonim válasza:
Azt még elfelejtettem, hogy egy másik barátnőm hazajött a terhesség és a szülés idejére, annyira rossznak tartotta.
2015. szept. 25. 14:10
5/17 anonim válasza:
Én kint szültem, a terhesgondozásban nekem nagyon tetszett hogy nem kezelnek betegként és nem vizsgálgatnak feleslegesen. A szülésnél 100%-ig figyelembe vették a szülési tervem. Indított szülésem volt, végig ehettem, ihattam, mozoghattam volna, ha bírtam volna. Kitoláskor négykézláb voltam, nem sérültem. Félhomály volt, a köldökzsinórt akkor vágta el párom mikor nem lüktetett. A baba azonnal szopott, végig velünk volt. A szülőszobához külön fürdőszoba volt, a négyágyas kórteremhez is. Minden tiszta, ebédet, vacsorát menüből rendeltem. Reggeli egy szelet pirítós :/ Újszülöttvizsgálathoz egyenként vitték a babákat, szülőstül. Tehát látod mit csinálnak a gyerekeddel, nem mint mo-n ahol begyűjtik őket. A WHO ajánlásait Mo-val ellentétben betartják. Szülés után 24 órán belül otthon voltunk. Ha nem lett volna az indítás-tehát nem számítottam volna komplikációsnak- a kicsi apja is ott alhatott volna. Ha kocsival/taxival mentek haza csak babahordozóban viheted a babát. Ellenőrzik. Kérdezz nyugodtan ha érdekel még valami. A szülési tervet érdemes kinyomtatni, úgy olvashatóbb. A pisimintás dobozok jók csavarnak, csalinak, ha előbb eszembejut mindet visszakérem, így csak az utolsók vannak meg.
2015. szept. 25. 14:22
6/17 anonim válasza:
Hálapénz NINCS!! Az adók fedezik az ellátást.
2015. szept. 25. 14:23
7/17 anonim válasza:
5 os valaszoloval mindenben egyetertek.
Nagyon meg voltam elegedve mind a terhesgondozassal, szulessel!
Semmi penzert nem szulnek otthon!
2015. szept. 25. 15:11
8/17 anonim válasza:
Nekem a terhesgondozasnal csak pozitiv tapasztalataim voltak..na a szulesrol es a korhazban toltott napokrol szerintem jobb ha nem nyilatkozok.soha tobbe nem szulnek angliaba,de ez akkora trauma volt,hogy oszinten megmondom nem hiszem hogy valaha lesz meg gyerekem.es nem AZ a hisztis rajta vagyok,tenyleg kemeny dolgokon mentem keresztul es ahogy bantam velem..pff..soha tobbet..
2015. szept. 25. 16:16
9/17 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Bocsanat csak kozben lett egy kis dolgom. Elso baba lesz igy viszonyitasi alapom nincs az otthonihoz. 18 hetes vagyok szoval meg kicsit messze van a szules. Viszont nem is a szulestol felek inkabb a kommunikaciotol. Mert 'hulyesegekrol' annyira jol eltarsalgok angolul de felek a stressz helyzetben majd semmit nem ertek vagy en nem tudok megszolalni. :(
Az a par kerdesem lenne, hogy ha minden jol megy es komplikacio mentes akkor meddig tartanak bent?
Illetve ez alapjan mit kell ossze kesziteni a korhazi csomagba?
Ezekrol sehol sem talaltam infot :(
Eddig amugy semmi rosszat nem mondhatok mert mindenki nagyon kedves es segitokesz volt.
2015. szept. 25. 20:47
10/17 anonim válasza:
Ha minden ok akkor azt hiszem 6 órát ajánlanak bent maradni. Persze ha ez éjjelre esik akkor nem raknak ki. Enni/inni vigyetek, kaptok, de nem nagy adagok, és nem biztos h ízlik. Ha nem kórházi ruhában akarsz szülni akk szüléshez valamit. Medencés szüléshez apának fürdőgatyát. Picinek ruhát, pelust. Hálóruhát, hazajövős ruhát, mega méretű betétet. Kis takarót. Feltöltött mobilt. Tusfürdőt. Papucsot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!