Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Van koztetek olyan aki angliab...

Van koztetek olyan aki angliaban szult? Mire keszuljek?

Figyelt kérdés
Most 18hetes vagyok es tudom messze meg a szules de addig nem tudok megnyugodni amig nem informalodok rendesen.
2015. szept. 25. 13:43
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
56%
Angliában szültem tavaly, mire vagy pontosan kíváncsi?
2015. szept. 25. 13:49
 2/17 anonim ***** válasza:
51%

Nekem alapvetoen jok voltak a tapasztalataim a szulessel. A terhesgondozast Magyarorszagon sokkal jobbnak talalom, itt nem ellenorizgetnek olyan szigoruan, de szerencsere nem is volt gond.

A szules maga viszont nagyon pozitiv elmeny volt, mindenki segitett, kedvesek voltak, sajat szobaban voltam, kenyelmes volt.

2015. szept. 25. 13:52
 3/17 anonim ***** válasza:
45%

Nekem egy barátnőm szült ott. Azt mondta, hogy a terhesgondozás kritikán aluli. 6 hetes kontroll annyi, hogy megkérdezték, hogy hogy van.

A szülésnél komplikációk adódtak. Császár lett a vége. De addigra már hulla volt.

Nem vagyok orvos, így nem tudom eldönteni, hogy az hiba-e, hogy ennyi ideig hagyták szenvedni, ahelyett, hogy már előbb császározták volna.

2015. szept. 25. 14:10
 4/17 anonim ***** válasza:
45%
Azt még elfelejtettem, hogy egy másik barátnőm hazajött a terhesség és a szülés idejére, annyira rossznak tartotta.
2015. szept. 25. 14:10
 5/17 anonim ***** válasza:
69%
Én kint szültem, a terhesgondozásban nekem nagyon tetszett hogy nem kezelnek betegként és nem vizsgálgatnak feleslegesen. A szülésnél 100%-ig figyelembe vették a szülési tervem. Indított szülésem volt, végig ehettem, ihattam, mozoghattam volna, ha bírtam volna. Kitoláskor négykézláb voltam, nem sérültem. Félhomály volt, a köldökzsinórt akkor vágta el párom mikor nem lüktetett. A baba azonnal szopott, végig velünk volt. A szülőszobához külön fürdőszoba volt, a négyágyas kórteremhez is. Minden tiszta, ebédet, vacsorát menüből rendeltem. Reggeli egy szelet pirítós :/ Újszülöttvizsgálathoz egyenként vitték a babákat, szülőstül. Tehát látod mit csinálnak a gyerekeddel, nem mint mo-n ahol begyűjtik őket. A WHO ajánlásait Mo-val ellentétben betartják. Szülés után 24 órán belül otthon voltunk. Ha nem lett volna az indítás-tehát nem számítottam volna komplikációsnak- a kicsi apja is ott alhatott volna. Ha kocsival/taxival mentek haza csak babahordozóban viheted a babát. Ellenőrzik. Kérdezz nyugodtan ha érdekel még valami. A szülési tervet érdemes kinyomtatni, úgy olvashatóbb. A pisimintás dobozok jók csavarnak, csalinak, ha előbb eszembejut mindet visszakérem, így csak az utolsók vannak meg.
2015. szept. 25. 14:22
 6/17 anonim ***** válasza:
69%
Hálapénz NINCS!! Az adók fedezik az ellátást.
2015. szept. 25. 14:23
 7/17 anonim ***** válasza:
52%

5 os valaszoloval mindenben egyetertek.

Nagyon meg voltam elegedve mind a terhesgondozassal, szulessel!

Semmi penzert nem szulnek otthon!

2015. szept. 25. 15:11
 8/17 anonim ***** válasza:
Nekem a terhesgondozasnal csak pozitiv tapasztalataim voltak..na a szulesrol es a korhazban toltott napokrol szerintem jobb ha nem nyilatkozok.soha tobbe nem szulnek angliaba,de ez akkora trauma volt,hogy oszinten megmondom nem hiszem hogy valaha lesz meg gyerekem.es nem AZ a hisztis rajta vagyok,tenyleg kemeny dolgokon mentem keresztul es ahogy bantam velem..pff..soha tobbet..
2015. szept. 25. 16:16
 9/17 A kérdező kommentje:

Sziasztok. Bocsanat csak kozben lett egy kis dolgom. Elso baba lesz igy viszonyitasi alapom nincs az otthonihoz. 18 hetes vagyok szoval meg kicsit messze van a szules. Viszont nem is a szulestol felek inkabb a kommunikaciotol. Mert 'hulyesegekrol' annyira jol eltarsalgok angolul de felek a stressz helyzetben majd semmit nem ertek vagy en nem tudok megszolalni. :(

Az a par kerdesem lenne, hogy ha minden jol megy es komplikacio mentes akkor meddig tartanak bent?

Illetve ez alapjan mit kell ossze kesziteni a korhazi csomagba?

Ezekrol sehol sem talaltam infot :(

Eddig amugy semmi rosszat nem mondhatok mert mindenki nagyon kedves es segitokesz volt.

2015. szept. 25. 20:47
 10/17 anonim ***** válasza:
Ha minden ok akkor azt hiszem 6 órát ajánlanak bent maradni. Persze ha ez éjjelre esik akkor nem raknak ki. Enni/inni vigyetek, kaptok, de nem nagy adagok, és nem biztos h ízlik. Ha nem kórházi ruhában akarsz szülni akk szüléshez valamit. Medencés szüléshez apának fürdőgatyát. Picinek ruhát, pelust. Hálóruhát, hazajövős ruhát, mega méretű betétet. Kis takarót. Feltöltött mobilt. Tusfürdőt. Papucsot.
2015. szept. 25. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!