Érdemes kombinált tesztet csináltatnom? Akkor is ha semmiképp sem vetetném el?
Figyelt kérdés
Abban az esetben, ha a vizsgálatok eredményei alapján valószínűleg dawn kóros egy baba, lehet bármit tenni ellene? Lehet kezelni vagy valami? Vagy a teszt csak arra van, hogy eldönthesse az anya hogy igy is megtartja-e? Ha nálam nem opció az abortusz akkor ugye nincs értelme megcsinálnom, mert csak ideges lennék tőle maximum. Kivéve ha lehet javitani rajta, akkor megcsináltatnám. Szerintetek?2015. szept. 21. 23:18
1/5 anonim válasza:
Sajnos nem lehet kezelni. Ha mindenképpen megtartanád akkor annyiban jó a teszt, ha ne adj isten magas kockázat jönne ki eredménynek, jobban tudtok rá készülni. Az más kérdés, hogy a további vizsgálatoknak így nem lenne értelme a vetélés kockázat miatt, így biztosra így se úgy se tudod. A magas kockázat pedig még mindig nagyon jó eséllyel egészséges babát jelent szóval ilyen szempontból a kombinált tesztnek sincs sok értelme. Inkább abban az esetben, ha egy pár nem vállalná a beteg babát.
2/5 anonim válasza:
Már csak azért is érdemes megcsináltatni, hogyha ne adj isten beteg lenne a baba akkor is tudnátok rá készülni!
3/5 anonim válasza:
Én nem csináltattam meg. A 12. heti ultrahangra elmentem, ott mindent rendben találtak és innentől kezdve nem igazán foglalkoztatott. Anno még volt AFP, az is tökéletes lett.
4/5 anonim válasza:
Én semmiképpen nem csináltatnám meg. Véleményem szerint egyáltalán nem tesz jót egy várandós anyukának hogy félelmek gyötrik a betegség gyanúja miatt, így a babának sem! Arról nem is beszélve ha közlik vele hogy beteg lesz a gyermeke. Erre nem lehet felkészülni, főleg mert hallottam olyat akinek tanácsolták az abortuszt, aztán egészséges gyermeke született. Ne felejtsük el a baba közvetve mindent érez amit az anyával történik.
5/5 anonim válasza:
Mi úgy döntöttünk a párommal, hogy nem csináltatjuk meg, pont abból az okból kifolyólag, amit Te is írtál: nem opció, hogy elvetessük. Sajnos "javítani" nem lehet rajta, genetikai betegségeket vizsgálnak a kombinált teszten. Mi úgy gondolkoztunk, hogy a későbbi normál vizsgálatokon már úgyis többet látnak majd, és ha véletlenül gond van, megtudjuk időben és tudunk rá készülni. Szerencsére továbbra is minden oké. 25 hetes kismama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!