Leginkább olyan történetekre lennék kíváncsi, ahol rossz lett az AFP eredménye, mégis kiderült, hogy a babának semmi baja. Jöhetnek ellentétes tapasztalatok is.
Ma kaptam meg az eredményt, és nagyon rossz lett, velőcsőzáródási rendellenesség 1/50. Genetikára csak jövő hét péntekre kaptam időpontot, nagyon el vagyok keseredve.
Én is egy rossz afp "eredménye" vagyok,28 éves és makkegészséges.
Nálunk minden kismamának elmondták még a szűrés előtt,hogy olyan elavult,felesleges dolog ez,hogy minden másodiknak rossz eredménye lett.Menj el ahova továbbküldtek,de túlzottan ne aggódj,nem valószínű,hogy baj van.
2015. jún. 24. 19:42
12/24 anonim válasza:
Az AFP-t azért vették ki a kötelező szűrővizsgálatokból, mert nem ér semmit. A védőnőd kicsit utánanézhetne a dolgoknak. Vicces, hogy itt minden második anyuka tudja ő meg nem .. remélhetőleg a többi dologhoz jobban ért. Ilyenkor égnek áll a hajam és kissé elkap a gépszíj, bocs. Az UH-on sem látnak mindent -bár épp a nyitott gerincet elég jól lehet látni- és a kombinált teszt is csak arányszámot ad. Ha elmentél volna akkor lehetne csináltatni ún. integrált tesztet, ami sokkal pontosabb. 24 évesen rossz AFP-vel a legtöbb genetikáról haza fognak küldeni, annyira értékelhetetlen. Persze, ha nagyon ragaszkodsz hozzá akkor megcsinálják a vizsgálatot. Próbálj meg az UH-on kívül egy ún. négyes(quadrát) tesztet csináltatni.
2015. jún. 25. 10:30
13/24 anonim válasza:
Az AFP nem kötelező de kérhető. Pontatlan, de nem pontatlanabb mint a kombi teszt.Csak megjegyzem európában a kombi tesztet nem használják, mert szintúgy rossz eredmények születnek.Mikor felhívtam a labort azt mondták, hogy nem ajánlják ők maguk sem, mert csak statisztika, 100 nő vérét hasonlítják össze és a rosszabakat besorolják a bizonyos kategóriába.Sajnos ha pontosat szeretnél, akkor kell az amnió. De igen az AFP sokszor ad fals eredményt, utána meg a kismama stresszel. Szerintem ha felajánlják, akkor csináltasd meg az amniót, bárkockázatos,de csak idegeskedsz emiatt.
2015. jún. 25. 20:40
14/24 A kérdező kommentje:
azt olvastam, hogy az amnioval az velőcsőzáródási rendellenesség nem szűrhető, azt ultrahangon kellene észrevenni. remélem, minden rendben lesz és nem kerül sor amniora. az biztos, hogy ez az 1 hét várakozás nekem maga a pokol.
2015. jún. 25. 21:21
15/24 anonim válasza:
Edesanyamnak csináltak 17eve. Elvileg szűri azt is. Igaz neki a kora miatt kellett mert kesei gyerek lett. De fogalmam sincs igazan. Az orvos mit mond? De sztem még mindig egy amnio mint hogy rágd magad. En az első babával még afpt csinaltattam a másodiknál most 32hetes vagyok csak az uhra hagyatkoztam ahol minden rendben eddig. A 4Dn is. De ha valamelyiken rossz lett volna sztem amniot csinaltattam volna. Tudom hosszú idő de ha ez kell a nyugodtsaghoz es orvos javasolja nemnhagynam kI.
Egy jó szonográfus és egy jó készülék szerintem egyértelmű választ adna a kérdésre!
2015. jún. 28. 12:25
20/24 anonim válasza:
így van - kell egy jó szonográfus. Az Istenhegyi klinikán dolgozik az ország két legjobbja:) Én is ott voltam, nekem is rossz lett az AFP-m, de egy jó ultrahangos orvos sok mindent lát:) És lám van egy négy éves ultra egészséges kisfiam.:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!