Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Kismamák! Ti, hogy döntöttetek...

Kismamák! Ti, hogy döntöttetek magán orvos vagy sztk rendelés?

Figyelt kérdés
2015. febr. 11. 18:55
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Én sztk-ba jártam és járok a másodikkal is. Azért mert teljesen meg vagyok elégedve, tökéletesen ellátnak. Mivel ki van írva ki mikor rendel a nőgyógyászok közül mindig ugyanahhoz megyek. Ha nem lennék elégedett, úgy érezném h nem figyel oda rendesen akkor viszont magánhoz mennék.

Sztem ezt nektek kell eldönteni senkinek nincs beleszólása.

2015. febr. 11. 21:26
 12/23 anonim ***** válasza:
Én sztk rendelésre járok. Az infrastruktúra nagyon jó (nem állami üzemeltetésű sztk, hanem magáncég üzemelteti), a doki egy kicsit gázabb, de kibírható. A feltett kérdésekre válaszol, beutalókat megírja, nekem több nem kell. Szülésre biztosan nem kérem fel, mert nem a kiszemelt kórházamban dolgozik.
2015. febr. 11. 21:38
 13/23 anonim ***** válasza:
Én SZTK-ba jártam. Ott volt az orvosom, akihez kamaszkorom óta jártam, elégedett voltam vele, nem akartam váltani. Mindig időpontra mentem, mindig ugyanahhoz a dokihoz, kérdezhettem, ha akartam, mindent ugyanúgy megkaptam, mint egy magánrendelésen. Ügyeletesnél szültem, teljesen meg voltam vele elégedve (Uzsoki).
2015. febr. 12. 09:10
 14/23 anonim ***** válasza:

Mi nagyon sokat gondolkoztunk ezen a férjemmel - egyébként az ő családja sem érti, miért fizetünk a magánkórházért.

Az egyik válaszoló tökéletesen leírta, miért kényelmesebb a magánkórház: minden egy helyen, kényelmes, rugalmas időpontok, nem kell órákat várni, készséges orvos, szép környezet, jó gépek..

Ehhez én még 2 dolgot tennék hozzá:

Támogatják a természetes szülést, ugyanakkor teljes kórházi felszerelés rendelkezésre áll.

Plusz nem akartam hálapénzt adni, amiről nem kapok számlát... Itt akár egészségpénztári kártyával is fizethetek.

Szerintem a szülők/anyós-após generációja más elvárásokkal rendelkezik, mint mi. Én szeretném, hogy partnerként kezeljenek, a jó orvosi ellátást nem "szívességként" akarom megélni, hanem szolgáltatásként... Szomorú, hogy ezért külön kell fizetni, de sajnos úgy látom, hogy ez a legbiztosabb módja annak, hogy megkapjam ezt a fajta ellátást :(

2015. febr. 12. 10:05
 15/23 anonim ***** válasza:

Sztk.Megvoltam elégedve.Uzsokiba szültem,szuper volt.

Kibírtam pár óra várakozást mindig,a pénzt amit megspóróltam ezzel a babára költöttem :)

2015. febr. 12. 12:50
 16/23 anonim ***** válasza:
TB alapon jártam az első lányommal terhesgondozásra, de emiatt 2-3 óra is eltelt a várakozással amikor az orvoshoz mentem. Most a második lányomnál magánúton járok orvoshoz, mert így időpontra megyek, nincs segítség így nem tudok 2-3 órán át orvosra várakozva üldögélni, mert még csak 18 hónapos a lányom.
2015. febr. 12. 15:07
 17/23 anonim ***** válasza:
Először az sztk-ban voltam és két óra várakozás után két hét múlvára adtak időpontot UH-ra!! Fizikai munkát végzek így nekem ettől sürgősebb volt, így kerültem a magánrendelőbe. És legalább van egy dokim akit telefonon is tudok hívni ha baj van. Drágának drága de nem baj.
2015. febr. 13. 22:29
 18/23 anonim ***** válasza:

Én jártam magánorvoshoz is, de mióta várandós vagyok, az SZTK-t választottam. Így, hogy mindkettőben volt részem, van összehasonlítási alapom. :) Időpontot foglalok mindig, ugyanahhoz az orvoshoz megyek minden alkalommal. Rendesen felszerelt, szép rendelő ( várót leszámítva, de az meg mindegy nekem), semmivel sem tud kevesebbet, mintha magánba mennék: van ultrahang, amikor kiderült, hogy babát várok, azonnal csinált rákszűrést is, figyelmes, alapos doktornő.

A doktornőnek van magánrendelése is, ahova mehetnék, de sokat kellene utazni, a rendelő pedig nagyon közel van hozzánk, így igazából a kényelem döntött. :)

2015. febr. 14. 18:04
 19/23 anonim ***** válasza:
Nekem alapvetően nincs gondom az sztk-s rendelésekkel, kivéve, ha nőgyógyászatról van szó. Számomra ez egy annyira kényelmetlen és kiszolgáltatott helyzet, hogy nem szívesen bízom magam akárkire, akármilyen körülmények között. Egy fül-orr-gégészeti rendelésre, vagy fogorvoshoz simán bejelentkezek az sztk-ba, de nőgyógyászhoz soha. Nekem nagyon sokat ér a kitüntetett figyelem, a normális körülmények, a kevés várakozási idő stb. De hangsúlyozom, mindez azért van, mert számomra egy-egy ilyen vizsgálat amúgy is nagyon frusztráló, egyéb esetben semmi gondom az sztk-s rendelésekkel.
2015. febr. 14. 21:21
 20/23 anonim ***** válasza:
Magánorvos. Ahogy valaki előttem írta: profi gépek, esti időpont - ami fontos volt nekem, mert dolgoztam, és akartam is végig, csak nem úgy alakult, de amíg dolgoztam, nem tudtam volna órákat várni a klinikán arra, hogy valaki megvizsgáljon. Négy hetente jártam, kivéve az elején, mert akkor volt egy kis gigszer, akkor hetente rendelt vissza a doki 3 hétig, de nem kérte el a díját, csak egyszer, a következőt meg a 12. hetesen. Amit valaki itt írt, hogy ettől függ az egészség, ez nem egészen fedi a valóságot, mert itt is, ott is lehet probléma. A másik érvem meg az volt, hogy nem akartam ügyeletesnél szülni, nem jó híre van több dokinak sem, ha ügyeletesként van benn szülésnél a klinikán... A párod családjának mi köze ahhoz, hogy Ti mire költitek a pénzt? Én még a saját családomat sem kérdeztem... kaptam a megjegyzéseket, mert azon túl, hogy havi 14e ft-ot költöttünk terhes gondozásra, még magán szobám is volt a klinikán a szüléshez, ahol tudtam pihenni, a baba végig ott lehet velem, csak mi ketten voltunk és jöhettek látogatni a szobába (egyébként csak kivinni lehet az újszülöttet a folyosóra megmutatni...).
2015. febr. 17. 10:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!