Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Vérlépben mit jelent az...

Vérlépben mit jelent az alkalikus foszf (AP)?

Figyelt kérdés
Most voltam a véreredményemért a dokinál,12 hetes kismama vagyok és az alkalikus foszf(AP) alacsonyabb lett 88 E/l a határérték 100-280.A doki még fel is hívott valakit ez miatt,de nem igazán mondott semmit rákérdeztem azt mondta minden rendben.Akkor miért telefonált egyből mikor ránézett a papíromra? Megijesztett:(
2015. jan. 23. 12:14
 1/5 sandrachnologic ***** válasza:
Az egyik maj mukodesert felelős enzim. A kismamák esetében különösen fontos hogy jol működjön a maj. Ha gond van az HELPP szindromara ia utalhat, ami nagyon veszélyes a babara es az anyara is. Szerintem kérdezz ra a vesononel is es ha gond van vele kobvetkezore akkor a dokinál is!!!
2015. jan. 23. 12:46
 2/5 A kérdező kommentje:
Mi az a HELPP szindróma? Hát nem nyugodtam meg :(:(
2015. jan. 24. 18:12
 3/5 sandrachnologic ***** válasza:
Nyugodj meg, a HELPP szindróma olyan mint a terhességi toxemia, vagyis egy tunetegyuttes. Akkor mobdjak ki, ha robb tünet is érvényesül. Ha beírod a gugliba biztos kiadja a tüneteit, én csak a toxemiaet tudom, mert én toxemia gyanus vagyok (feherjevizeles, magas vérnyomás, ödéma - nekem az első ketto van). Sajna mindketto veszélyes babara es anyara egyaránt. 😡 esetleg kezd el méregetni a vernyomasod, Figyelj hogy 140/90 fölé ne menjen. En 160/110-nem kaptam egy hete verbyomascsokkentot, es azota minden ok vele.
2015. jan. 24. 19:53
 4/5 sandrachnologic ***** válasza:
Amugy az AP-bol kimutatható a terhességi epepangas is. Ha ez jelentkezik nalad akkor viszketsz, sargasat kakilsz, besargulhatsz mint a babák. Ilyenkor a zsirbonto enzimek nem termelődnek vagy elallja valamibaz útjukat, de a majd folyamatosan kiválasztja az epe működése nelkul is, ebből lesz az epeoangas.
2015. jan. 25. 16:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Nyuginyugi!!! Nekem volt terhessegi epepangasom tavaly elott, es ahhoz nagyon magas ap ertekem volt, es minden ertekem vagyis majertekem magasabb volt.
2015. jan. 25. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!