Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Első babánál milyen kivizsgála...

Első babánál milyen kivizsgálatokra küldenek elöször?

Figyelt kérdés

terhes vagyok

első babám kb 5 hetes vagyok

milyen kivizsgálásokra fognak küldeni? .orvosnál még nem voltam karácsonykor tudtam meg hogy terhes vagyok és csak jövöre megyek orvoshoz..de nagyon félek hogy baj van mert mindig megjön érzésem van illetve van egy kisebb fertözésem amire kaptam gyógyszert még mutkorába csak azt hittem h megjönn és azért nem szedtem be ...de közbe nem jött meg és nem tudom hogy igy szedhetem e..minden esetre nagyon félek h gond van ...

2014. dec. 29. 10:34
 1/4 anonim ***** válasza:

A mindjárt megjön érzés normális, kezdj el szedni magnéziumot, attól jobb lesz. Valamilyen terhesvitamint is érdemes választani. Először nőgyógyász kell, hogy megállapítsa a terhességet. 7 hét környékén már szokott lenni szívhang. (Ez az az bizonyos "Nulladik" ultrahang) Az élő terhességről szóló nőgyógyászi papírral mehetsz a védőnőhöz, aki kiálltja a kiskönyvet és elmondja a helyi szokásokat, menetrendet a terhesgondozással kapcsolatban (pontosabban a következő eseménnyel kapcsolatban).

Elég nagyok a helyi eltérések. Van, akit elküldenek egy általános vérvételre már a terhesség elején, én pl. csak a 16. hetire kaptam beutalót, előbb nem. Az I. ultrahangszűrés 11-13. hetesen lesz majd, ott a fő cél a tarkóredő megmérése és az orrcsont vizsgálata, más csomó dolgot is megmérnek, meg pontosítják a terhesség korát a méretekből.

2014. dec. 29. 10:42
 2/4 Kelemen Szabina ***** válasza:
nekem nemvart elott 4 nappal a mindjart megjon erzes 2 hetig tartott! Menj el dokihoz, es elkuldenek a korzeti vedonodhoz ahova olyan 7 hetesen mesz ő fog neked elmondani mikor hova kell menned, es hozza is minden masodik heten vagy havonta kinel hogy.10. Het elott vervetel, 12 heten uh, 16 heten vervetel, 18 heten uh, stb
2014. dec. 29. 16:16
 3/4 A kérdező kommentje:
elvetéltem ...
2015. jan. 15. 10:47
 4/4 anonim ***** válasza:

első.. te tévéből láttál terhességet? a mindjárt megjön érzés a terhesség egyik részében sem normális. nem hasra ütésre mondom. orvos mondta...emiatt kerültem kórházba. a vetélés legkorábbi jele...

kérdező: nagyon sajnálom :S borzasztó érzés lehet,kitartást!

2015. jan. 21. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!