Mikor küldenek a babakötvényről/start-számláról tájékoztatást?
Sziasztok!
Talán nem ebbe a kategóriába tartozik a kérdés, de szerintem ide illik leginkább.
Október 15-én született a kisfiam. Azt olvastam, hogy a születést követő héten küldenek levélben tájékoztatást a babakötvényről/start-számláról... de ez nem történt meg.
Hol tudok "reklamálni"? Vagy ez a késés általános? Szeretnék neki havonta befizetni valamennyit, de addig nem tudom megtenni értelemszerűen, amíg nem tudom a számlaszámot, meg a mikéntet-hogyant.
Válaszotokat előre is köszönöm!
De az gondolom még nem arról a számláról nyújtott tájékoztatást, amit a Te gyermekednek nyitottak! Vagy igen? :o
Mert engem az a számlaszám érdekelne, amire tudok a gyerekemnek befizetni! Csak még semmit nem tudok róla. :(
Szia! Gratulálok a kisfiadhoz!
Nem késik az értesítés, nem kell reklamálnod. Jönni fog. A szülés hónapját követő hónapban, vagyis novemberben érkezik a Kincstárhoz gyermeked adószáma. Ott havonta egyszer, a 10. munkanapon nyitják meg a kincstári letéti számlát az előző hónapban született gyerekeknek, így neki is, amire elhelyezik a 42.500 forint életkezdési támogatást.
Szerintem november végén kaptok erről értesítést.
Azzal a levéllel kell bemenned az államkincstárhoz és megnyitni a Start értékpapír számlát. Arra már azonnal, vagy később bármikor tudtok befizetni.
A babakötvényről néhány érdekes információ: [link]
Előnyei: [link]
Hátrányai: [link]
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!