Ti szedtek terhesvitamint?
Figyelt kérdés
Egyre többször hallom azt hogy xy "óriás bébit" szült, és úgy tudom, hogy ez a terhesvitaminok miatt van. Engem eléggé aggaszt ez, nem szeretnék 5kiló körüli babát szülni.2014. dec. 8. 16:36
1/5 anonim válasza:
Én félidőig ittam a Hipp Natalt. 3900 grammos fiam lett. Egyébként a vitamintól nem fogsz nagy babát szülni, ez genetika kérdése, nem vitaminoké. Az csak neked segít, hogy ne szívjon ki mindent belőled a baba.
2/5 anonim válasza:
baromi nagy tévhit hogy a vitaminoktól vannak az óriásbébik, sokkal inkább attól, hogy az átlagember ma már jóval több egyszerű cukrot fogyaszt mint akár csak egy pár évtizede. a vitaminokkal ártani nem fogsz. más kérdés hogy szükséges-e? ha nem eszel elég változatosan, vagy csak megnyugtat, akkor szükséges.
3/5 anonim válasza:
nem amiatt van legalabbis nem kozvetlenul. hanem mert etvagynovelo az anyuka zabal, es attol....ha vki tudja magat kontrollalni, nem mindene az eves, akkor nem fog sem o sem a baba oriasira hizni. a kornyezetemben senkinek se lett orias babaja de nem is zabalt mertektelenul a vitaminra....
viszont a mai taplalkozas, foleg a teli vitamin bevitel nem elegendo. szedjel vitamint, akar sima multivitamint, de az elso trimeszterben folsav is kell melle.
4/5 anonim válasza:
Nekem azt mondta a dokim hogy csak az első 3 hónapban szedjem, elevitet szedtem, rám bízta melyiket választom. Teljesen normális méretekkel rendelkezik a babám (még bent)
5/5 anonim válasza:
Én a fiamnál az első 3 hónapban Elevitet szedtem majd Gravidát a terhesség végéig majdnem minden nap (nagyon ritka volt ha egyszer-egyszer kimaradt) A végére 8 kg-ot híztam és a fiam 3100g-mal született. Szerintem nincs összefüggés abban viszont igen hogy mikor megszületett szinte nem is volt kutacsa mondta is a védőnő hogy látja hogy rendesen szedtem a vitamint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!