Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Miért nem kaptam meg a papirt...

Miért nem kaptam meg a papirt a magzati adókedvezményhez, most hogyan fogom tudni igéyelni?

Figyelt kérdés

16 hetes terhes vagyok,nincs fogadott orvosom sztk-s rendelésre járok terhesgondozásra.

A 12. heti uh után mikor mentem terhesgondozóba,kértem az orvost h adjon igazolást h betöltöttem 12. hetet,de nem adott. Azt mondta majd a következő t.gondozáson oda adja,mert akkor már biztosabb lesz a terhesség.

Most voltam megint de nem adta oda a papirt(ugyanaz az orvos rendelt),majd a 18. heti uh után azt mondta,nem biztos a terhesség(mivel kisebb a terhességem az uh szerint mint az utolsó menstruációm alapján). Nem értem a dolgot,a doki azzal a nyugtatott h nem fogok róla lemaradni. De a novemberi,és decemberiről már lemaradtam igy. Azt hogyan fogom tudni igy igényelni? Mégiscsak kb 20 ezer ft.

Valamint a háziorvosom kérte h kérjek egy papirt h a táppénzen tartásom indokolt. Mivel a munkahelyem nem tud kismama barát munkát biztositani igy táppénzre vett a háziorvos. De arról se adott papirt,csak flegmán közölte h mondjam meg az orvosomnak h táppénzen tarthat.

Eléggé idegesit ez a dolog h semmiről nem kapok papirt. Első terhességem,segitségem sajnos senki nincs. Csak követem a védőnő meg háziorvos utasitásait h mikor hova kell mennem. Ráadásul most fogunk egy másik városba költözni,ott se lesz segitségem. És félek h majd ott is hülyére vesznek a dokik.

2014. nov. 20. 11:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
az adókedvezmény a magzat 91 napos korától jár, a 91.napot kell igazolnia, addig amúgy bármi is történhet (3 hónaposan már biztosan megmarad a terhesség)az adókedvezményt sem tudod hamarabb igényelni, de 91. naptól igen a munkáltatódnál is, tgyás, gyedbe is, vagy ha nem veszed igényb, akkor jövőre is igényelheted az adóbevallásnál
2014. nov. 20. 11:18
 2/11 anonim ***** válasza:
63%

a háziorvos meg valószínű terhesgondozói igazolás nélkül is táppénzre vehet

pl ha az ember náthás, tüdőgyulladásos, akkor sem kell egy tüdőszűrő a háziorvosnak ahhoz, hogy kiírjon..

2014. nov. 20. 11:21
 3/11 A kérdező kommentje:

12+3 naposan mentem az uh után terhesgondozóba,akkor elvileg oda kellett volna adni a papirt ami igazolja h elmultam 90+1napos. de nem kapam meg,igy a munkahelyemen se tudom kérni. De az orvos most 16 hetesen is azt mondja h nem adja oda mert nem biztos a terhesség.

Mivel most költözünk új városba,ott ha elkérem ezt a papirt,és leadom akkor januárba már kaphatom az adókedvezményt? Vagy ha nem igényeltem az elejétől akkor csak majd adózáskor kapom meg? Ara gondoltam h akkor januártól kérem,és a novemberit meg decemberit vissza igénylem.

2014. nov. 20. 11:22
 4/11 anonim ***** válasza:
20 ezer? Nem tán ikrek? :D Szerintem keress másik orvost, hogy mondhat ilyet, hogy nem biztos a terhesség????? A 12 hetesnél jó, hogy nem adott, mert a 91. nap az a 13. hét betöltése. ;) És ha kisebb? Mennyivel kisebb, gondolom nem egy hónappal, a 91. napot már biztos betöltötted. El nem veszik a pénz, max utólag kapod meg... De ekkora taplót... :(
2014. nov. 20. 11:28
 5/11 A kérdező kommentje:
Na,vagyis az uh papiron rajt volt h 12+3napos terhesség,és már a 13.at töltöttem be mire mentem utánna a terhesgondozóba
2014. nov. 20. 11:28
 6/11 A kérdező kommentje:

Kb két héttel kisebb a terhességem,mint amennyinek az utolsó mesi alapján kéne lennem.

Nagyon bunkók itt az orvosok... bezzeg ha fizetnék nekik már másképp állnának hozzám.

2014. nov. 20. 11:36
 7/11 anonim ***** válasza:
Sajnálom... A gondozóban nem akartak adni igazolás? Tőlem kérdezték, hogy kérek-e, mondtam, hogy nem, mert az orvosom már adott. De nem válaszoltál! Ikrek? :)
2014. nov. 20. 11:39
 8/11 A kérdező kommentje:

A terhesgondozóba nem kaptam meg az igazolást,mivel aki ott volt doki,még most is azt mondja h nem biztos a terhesség.

Nem ikrek :) és aért irtam h 20 ezer ft,mert a novemberi és a decemberi hónapról igy már lemaradok. októberbe már megkaphattam volna az igazolást amivel igényelhetem. Most meg új városba költözünk,mire felkeresem az összes helyet ahova mennem kell(védőnő,terhesgondozó,házi orvos) mire beadom a papirt már csak januártól tudom érvényesiteni.

2014. nov. 20. 11:44
 9/11 anonim ***** válasza:
Ja, értem. :) És nincs valami nőgyógyászati szakrendelő ott ahol laksz? Biztos nem csak ez az egy orvos van a környéken.
2014. nov. 20. 11:49
 10/11 A kérdező kommentje:

De van,de az magándoki. És mivel most táppénzen vagyok igencsak össze kell húzni a nadrágszijat h jusson mindenre.

Ezért is nem lesz fogadott orvosom,mert nincs rá keret

2014. nov. 20. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!