Mit gondoltok erről? Nem felháborító?
Immár 9 hónapos terhes vagyok, azon lassan meg sem ütközöm, hogy a villamoson csak a nyugdíjas korú néniknek jut eszükbe átadni a helyüket. No comment.
De az, hogy a terhesambulancián a nagyjából 15 ülőhelyből négyet két pasas foglaljon el (az egyik felrakott lábbal egyedül az egész sort, gondolom a származását említenem sem kell…), miközben a 8-9 hónapos kismamák sorban támasztják a falat, szerintem egyenesen vérlázító. Az, hogy a személyzet nem szól rájuk, valahol érthető, mert annyi dolguk van, hogy tán észre sem veszik. De hogy a kedves nejüknek sem jut eszébe, hogy az az ülőhely nem feltétlen apának van fenntartva?
Ti mit tennétek/mondanátok egy ilyen helyzetben?
De megkérdezted egyáltalán hogy szabad-e a hely?
Velem még sosem történt olyan, hogy ne adták volna át,ha rákérdezek kortól,nemtől és származástól függetlenül.
Sőt villamoson vagy buszon se láttam még soha olyat, hogy valakinek ne adták volna át, ha helyet kért.
Nem értem miért jobb utólag puffogni és feltételezgetni, mint ott helyben orvosolni a problémát.
De amúgy az is jó kérdés, hogy miért csak 15 szék van, ha óriási tömeg várakozik és miért nincs időpont, hogy ne legyen tömeg?
Ha pedig nem adják át a helyet, akkor is még ott a lehetőség, hogy kérj egy széket valamelyik épp arra járó nővértől.
Nem tudom, hogy milyen megoldást vársz a gyakori olvasóitól, az illetők nagy valószínűséggel nem fogják olvasni pont ezt a kérdést.
Kedves 11-es! Te tényleg úgy gondolod, hogy én vagyok a hibás, amiért nem szóltam? Vajon a gyerekeidet is ebben a szellemben neveled: "semmi baj kicsim, maradj nyugodtan ülve, a néni majd szól, ha valami problémája van..." Gratulálok, innentől nem is tudom min csodálkozom...
Mellesleg nem gondolom, hogy szólnom kéne a 120 kilós dakotának, pláne, hogy arra a helyre, ahol előtte a lába volt, nem biztos, hogy szívesen leülnék.
Egyébként a félreértések elkerülése végett: egyáltalán nem vagyok ideges, kb. 4 hetem van hátra pocakosan, és nem is tervezek további terhességeket, de ettől még a probléma nem oldódik meg, főleg akkor nem, ha vannak, akik szerint ez így rendben is van.
És ülőhely meg azért van ennyi, mert kb. ennyi hely van a váróteremben. Azt sem gondolom, hogy néhány bunkó apuka miatt át kellene építeni egy kórházat.
És igen, elsősorban a véleményekre voltam kíváncsi, köszönöm az eddigi válaszokat!
Érdekes, nekem terhesen pont az idősebbekkel volt több problémám és semmi megértést nem mutattak.
7 hónapos terhesen könyökkel hasba vágott egy néni, mert ahogy szálltam fel a buszra elindultam egy üres hely felé és nem láttam, hogy ő is arra startolt rá és csak így tudott beelőzni.
Náluk rosszabb csak a 15-25 éves gyermektelen lányok, akik határozott elképzeléssel rendelkeznek hogy hogyan is kellene gyereket nevelni: "Ha nekem gyerekem lesz én nem szállok fel vele buszra" - mondta a hölgyike, amikor megkértük szépen, hogy betolhassuk a babakocsikat az erre fenntartott helyre ahol ő álldogált, hogy ne a le és felszállók útjában álljunk keresztbe, miközben félig üres volt a busz és ő az üléseken akár el is fekhet vagy oda áll ahová akar. Tényleg szépen kértük, de nem tetszett neki.
Majd meglepődik, hogy a szülészeten a gyerekkel együtt nem nyomják a kezébe a kocsikulcsot és a forgalmit.
Ami kellemes csalódás volt, az a tizenéves fiúk. Bármikor kaphatóak voltak babakocsi cipelésre. Egyszer volt olyan, hogy két gyerekkel szálltam volna buszra. Ez úgy ment, hogy feltettem a 2 évest, majd visszaléptem és emeltem a babakocsit a kicsivel. Megállt a busz, két fiú ugrott le és rohantak volna el. Feltettem a nagyot, hajoltam volna vissza a kocsiért, amikor láttam, hogy a két fiú a kocsit két oldalról emelik utánam. Aztán persze rohantak tovább a szabadidőközpontba (valószínűleg edzésről késtek épp), de arra még szántak időt, hogy nekem segítsenek.
Igen, nyisd ki a szád, és kérd el azt a helyet!
Ha megkérnek, pl. átadom a helyem, de 8-10 óra rohangászós munka után (mikor örülök, hogy nem ájulok el a fáradtságtól) nem fogok csak úgy felpattanni senkinek.
Meg miért kéne automatikusan átadni nyuggernek/terhesnek a helyet? Tudod, hányan szóltak már le, hogy nem kell, csak egyet megyek... és minősíthetetlen stílusban, mintha egy kosz lennék a cipőjén.
Tudom, nem mindannyian vagytok ilyenek, de azért ez gáz. Vagy meg sem köszöni, fellök, hogy leülhessen és tsai.
Mit tennék? Bocs, le akarok ülni. Van szám, nem csak sz.pásra tudom használni.
Hát, kedves nagyon vagány és talpraesett válaszadók, úgy néz ki, mégiscsak nekem kell módosítanom az életfelfogásomon, mert úgy látszik, egyre többen vannak azon az állásponton, hogy tök természetes egy terhesambulancián, 6-7 álldogáló kismama mellett, hogy a pasik terpeszkednek a padon, és nekünk szólni kell, ha elfáradtunk, mert nem evidens, hogy 30+ hetes pocakkal az ember lányának JÁR az ülőhely, minimum a terhesrendelésen, ha máshol nem is. És igen, nyilván a mi hibánk, mert nem vagyunk elég talpraesettek, és nem szólunk, és nem keveredünk konfliktusba, hanem csöndben tűrjük, hogy csúcsbunkó pasasok nem veszik észre magukat.
És, tudjátok, utólag nem is azon puffog az ember, hogy belefutott két bunkóba, hanem hogy a közvélemény egy jó része szerint még ő a hülye (a másik 6-7 kismamával együtt), mert nem kéri szépen a helyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!