Cukorbetegen,37 évesen szülni?

Egy jó orvos, pl. endokrinológus-szülész-nőgyógyász, így egyben, magánrendelés és ha nem inzulin vagy gyógyszer, akkor szigorú diéta, folyamatos ellenőrzéssel.
A korod miatt egyébként is több vizsgálatra lehet szükség és nagyobb odafigyelésre.

Erős Antónia is szült cukorbetegen, 39 évesen ikreket :)
Ha odafigyel az ember a cukorbetegségére, és követi a doki tanácsait, nem hiszem, hogy baj lehet. Első baba lesz?

39 vagyok. A lombikos orvosom szerint a legtöbb meddőségi probléma cukor, vagy inzulin problémára vezethető vissza. Velünk is tesztet csináltatott, pozitív lett inzulin rezisztenciára, így Merkformin XR-t kezdtem szedni. A lombikos doki szerint a gyógyszert vagy a tervezett terhesség előtt kell kivezetni, vagy a 3. hónap végéig szedni. A doki tapapasztalata, hogy aki előbb abbahagyta pl 1.vagy 2. hónapban annak egy hónap múlva elhalt a magzata. Én tavaly a lombik előtt nem mertem abbahagyni nehogy a hormonképet rontsa, így a 3. hónap végéig szedtem, bár a körzeti és a diabetológos azt szajkózta, hogy a nagy gyógyszerkönyv tiltja. A terhességem rendben ment.
A nődoki már az elejétől kiírt veszélyeztetettnek - ezt havonta kellett hosszabbítani nődoki-körzeti - és jóval több vizsgálatom volt, mint egy normál terhesnek. Havonta látott a nődoki, körzeti is és a különböző vérvételek is szinte ennyiszer voltak. Diéta mellett a cukrom csak az elején volt magas utána már nem, talán azért, mert nem kellett sztresszes munkámban dolgozni és kismamajógára jártam. A terhesség végén, mivel 40 hét 3 napra sem indult semmi csak nyíltam és teljes frászban voltam, a nődoki elindította a szülést. A kisfiam most 9 hónapos egészséges, szépen fejlődik.
Javaslom Te is irasd ki Magad sokat számít. Boldog babavárást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!