Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Mi a helyzet védőnők terén?...

Mi a helyzet védőnők terén? (bővebben lent.

Figyelt kérdés

Első babámmal vagyok terhes. 13 hétben vagyok. 6,5hetesen jött ki hozzám először. Már abban nem volt szimpi, hogy nincs gyereke. Állandóan azon kattogtam, hogy hogy tud egy ilyen nő nekem tanácsokat adni. Nekem ez kb olyan, mintha megtanultam volna a Kresz könyvet A-tól Z-ig és utána elmennék oktatónak. Lehet csak én érzem így, de nekem ez olyan "érdekes" és vannak vele fenntartásaim. + össze vissza hülyeségeket beszélt, amikre rákérdeztem semmire nem tudta a választ, és csak vakargatta a fejét... persze jól felnyomta bennem a pumpát, aztán jött a vérnyomás mérés... 140/90 volt (alapjáraton már ha 115 körül van a vérnyomásom már boldog vagyok... mert alacsony szokott lenni) csak hát ha valaki felnyomja bennem az agyvizet... akkor felmegy... és hát jött ezzel a dumával, hogy ne hogy agyvérzést kapjak és stb stb.(milyen kedves...:-D) Kérdésem az lenne, hányszor kell hozzá elmennem a terhesség alatt? Az a baj, ha már arra gondolok, hogy mennem kell hozzá vagy jön hozzánk, már fent van a plafonon a vérnyomásom, mert nem értem hogy, hogy lehet védőnő.

ill. elköltözünk és valószínű másik körzethez fogok tartozni, akkor marad ő a védőnőm, vagy másikhoz kell mennem?

Olvastam a leírásban, amit adott, hogy az emlőbimbók szemrevételezését is végzi, ez alatt mit kell érteni? még a gyerkőc megszületése előtt nézegetni fogja a melleimet? vagy mégis mit? :D

Hogy a bánatba mutassam meg neki, vagy engedjem, hogy hozzám érjen, ha totálisan unszimpatikus a nő? ... :S

Köszi a válaszokat!

2014. júl. 24. 08:24
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
79%

Eleg buta a gondolkodasod. Ezzel a logikával ne szulj ferfi nőgyógyásznal, mert sose szült....

4 védőnői/terhesgondozoi látogatás kell az egyszeri anyasági támogatáshoz. Ha nem kell, le lehet mondani, nem kotelezo. Ilyenkor viszont a gyermek születése elott a gyamugy végez kornyezettanulmanyt, utana pedig ok látogatnak majd.

Ha elköltözol es hivatalosan változik a lakcimed, akkor kerülhet az máshoz is.

Mellbimbok szemrevetelezese -megnézi, hogy nem e befele forduló, amivel nehezebb szoptatni. Nem kotelezo neki megmutatni,

2014. júl. 24. 08:33
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem jó párszor menni kellett, de ha a gyerek megszületik akkor is menned kell majd, ill. azt hiszem 6 hetes korig hetente jött.
2014. júl. 24. 08:35
 3/19 A kérdező kommentje:
Köszi. Ám egy nőgyógyászt, aki x évet lehúz egyetemen, aztán rezidens lesz, éveken keresztül az orvostudomány ezen ágával -is- foglalkozik, x 100 - 1000 nő volt már a " kezei közt "... szóval egy orvost ne hasonlítsunk már össze egy védőnővel. Minden tiszteletem azoké a védőnőké akik szakmailag toppon vannak, de nekem egy olyan védőnő akinek nincs gyereke, és nem tudja a választ a kérdéseimre nem igazán hiteles... nem gondolnám, hogy ezért "buta" lenne a hozzáállásom.
2014. júl. 24. 08:40
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

1. Én sem értem, mi a baj abban, hogy nincs gyereke. A tanítótól vagy a gyerekorvostól sem kérdezem van-e gyereke, ezt tanulta, ezt csinálja, miért ne értene hozzá.

2. Nekem se szimpi a védőnőm, de neki ez a feladata, nekem meg az, hogy elviseljem és kész. 5x voltam nála a terhességem alatt, 2x volt kint közben ő, és ennyi.

3. Ha más körzetbe költöztök, más lesz a védőnőd. Az első gyerekemnél költöztünk, és új védőnőt kaptunk, egy tündér volt, kedves, nyitott, ha a kérdésemre nem tudta a választ utánakeresett, de nem volt gyereke. Előtte egy kétgyerekes volt a védőnőnk, az udvarunkban dobta el a csikket, és kézmosás nélkül akarta megfogni a gyereket. Szóval, nem a gyerekek számától függ a dolog.

4. Két gyerekem van, egyszer sem nézték a mellemet. :)

2014. júl. 24. 08:42
 5/19 A kérdező kommentje:
És nem a 4 pecsétre hajtok, hogy megkapjam az anyaságit... mert szívesen megyek vizsgálatokra. De nem is ez volt a kérdésem.
2014. júl. 24. 08:42
 6/19 anonim ***** válasza:
87%
A védőnő meg X evet lehúzni a főiskolán, aztan pedig gyakorlaton van. De, buta a hozzaallasod. Mondd le a védőnői szolgálatot es mar meg is van oldva a problémád.
2014. júl. 24. 08:43
 7/19 anonim ***** válasza:
79%

De akkor miért nem mondod le a védőnőt? Egyáltalán nem kötelező, hogy legyen neked olyanod!

Egyébként szerintem is hülyeség, hogy ha nincs gyereke, akkor nem tud értelmes tanácsot adni. Elég szomorú, hogy neked meg van ennyi ésszel!

Mennyi idős vagy? 20 körülinek tűnsz a melles probléma meg a D-k miatt.:) (antipatikus egyébként a szó, amit keresel, nem az unszimpatikus)

2014. júl. 24. 08:45
 8/19 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele, hogy főiskolán tanulnak. És mint mondtam Tisztelem azokat, akik szakmailag toppon vannak, de , ne mondja már azt egy védőnő, hogy nem lesz semmi baja a gyerkőcömnek a pocakomban, ha elkapom esetlegesen a rubeolát... (mivel hogy nem estem át rajta...)-mivel ez volt az egyik kérdésem hozzá, hogy ilyenkor mi a teendő... és csak megvonta a vállát...
2014. júl. 24. 08:48
 9/19 anonim ***** válasza:
29%

NEM KELL a négy látogatás a védőnőnél a támogatáshoz. Ez bullshit.

Szülés után a szülészorvos kiállít egy papírt, amiben leírja, hogy 4 alkalommal NÁLA részt vett az anya terhesgondozáson. Én kizárólag ezt az egy papírt adtam le pár hete és már a számlámon van a pénzt a MÁK-tól.

Továbbá a védőnői szolgáltatásról le is lehet mondani. Ekkor hivatalból kijön a gyermekvédelmi szolgálat körbenézni, de ha valaki tényleg nem tesz rosszat a gyerekével, akkor ez egy pro forma látogatás és semmi következménye nincs.

A védőnői látogatásokat én rendszeresen ellógtam, mert nagyon bekavartak a munkaidőmbe és értelmét nem láttam. Magával a védőnőmmel nem volt gondom, az ő személyét nem is akarom támadni, de a rendszer egy katasztrófa. Igazán értelme nincs, terhesség alatt főleg nem.

Egy kelet-magyarországi zsákfaluban, ahol a 8 általános a legmagasabb végzettség, van. Ott tényleg alapvető dolgokat kell elmondaniuk, ellenőrizniük.

Amikor mondta a védőnő, hogy kijön megnézni a lakást, rákérdeztem, hogy mit néznek ilyenkor. (Budapest, belváros, harmadik emeleti, újépítésű társasházi lakásról van szó) Hogy be vannak-e vezetve a közművek (komolyan, újépítésű, belvárosi, kinek nincs ilyenbe közmű vezetve?),

és nem tartunk-e haszonállatot a lakásban.

De lovak a nappaliban, tehenek a hálóban, a disznók a fürdőben, a tyúkok meg sétálgatnak közöttük.

Illetve bántalmazásra utaló nyomok. OK, ezt keressék, de a lakásban ránézésre hogyan? Van-e vérnyom a falon? Vagy a férjem késsel a kezében nyit-e ajtót?

Nemsokára költözünk, a jelenlegi védőnőm (mint mondtam, a személye szimpatikus) adok egy esélyt az ottani védőnőnek, bár értelmét nem látom. De ha bármi gondot tapasztalok, akkor lemondom az egészet.

2014. júl. 24. 08:48
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha fiatal, akkor biztos főiskolát végzett, és hidd el, napi szinten foglalkozik csecsemőkkel, várandós anyákkal. Elég nagy a körzetük, sok-sok gyerekkel, legalábbis felénk.

"engedjem, hogy hozzám érjen" A szülésed előtt többen fognak hozzád érni, és nem a melledhez, (ha van fogadott orvosod akkor is) hidd el, nem fog számítani, szimpatikus-e vagy sem.

2014. júl. 24. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!