Mi a helyzet nálatok, ha a gyerek nem szeretné azt enni vacsorára, amit a család?
Ma rántotta lett volna a vacsi, de a lányom már nagyon fáradt is volt, meg nyűgös, kért egy szelet vajas kenyeret. Erre a párom kiakadt, hogy nehogy már egy 3 éves döntse el, mi lesz a vacsora. Elkezdett kiabálni, a szalonnát a mosogatóba vágta. Aztán közölte, hogy ha a gyerek azt eszik, amit akar, akkor ehet csokit is. És leült mellé, és elkezdett csokit enni, és kínálgatta a kicsit is. Nagyon eldurrant az agyam...
Nálatok dönthet étel kérdésben a gyerek?
Ebed kivételével azt eszik, amit kér.
Én pl reggelire csak egy ivó yoghurtot eszek, ő attól még kakaót kér szendviccsel :) csak az ebed fix, mert nem főzök 1 nap 2 félét :)
Három gyermekünk van, és van,hogy mind mást eszik vacsira vagy reggelire. Az ebéd fix, de nem erőltetek rá olyan kaját amit nem kér. Főleg ha fáradtak és nyűgösek..
Van,hogy vacsit se kérnek,csak egy bögre meleg kakaót.
Ebből nem csinálunk cirkuszt.. én se enném meg azt amit a férjem eszik,ha nem kívánnám..
Szóval igen,dönthetnek.De csokit nem...
Igen, az ebéd nálunk is adott. Akkor maximum annyit engedek, hogy ha nem kér a főzelékhez mondjuk fasírtot, akkor nem kell ennie. De akkor nincs vajas kenyér vagy akármi.
Vacsorára azt kap általában, amit kér. Erre mondta a párom, hogy ez náluk nem így működött, vagy megette ami volt, vagy nrm volt kaja. Na nálunk ilyen sosem volt. Mindig volt választási lehetőségem.
Ja, és a legszebb, hogy hiába mondtam, hogy én azért szívesen ennék vele rántottát,nem érdekelte. Kidobta a hozzávalókat, és közölte, hogy akkor egyek egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!