Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a helyzet nálatok, ha a...

Mi a helyzet nálatok, ha a gyerek nem szeretné azt enni vacsorára, amit a család?

Figyelt kérdés

Ma rántotta lett volna a vacsi, de a lányom már nagyon fáradt is volt, meg nyűgös, kért egy szelet vajas kenyeret. Erre a párom kiakadt, hogy nehogy már egy 3 éves döntse el, mi lesz a vacsora. Elkezdett kiabálni, a szalonnát a mosogatóba vágta. Aztán közölte, hogy ha a gyerek azt eszik, amit akar, akkor ehet csokit is. És leült mellé, és elkezdett csokit enni, és kínálgatta a kicsit is. Nagyon eldurrant az agyam...

Nálatok dönthet étel kérdésben a gyerek?

2014. júl. 23. 20:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem a lányoddal van probléma... Persze mindenki feszült, ha nem eszik vagy nyűgösködik a gyerek, de itt azért nem erről volt szó. Én amúgy mostanában annak is örülök, ha legalább pár falat normális kaját eszik a fiam este, de nálunk elég káoszosak, asztaltól felugrálósak, fegyelmezősek az étkezések mostanság. Azt hiszem ez már a másik véglet sajnos... én örülnék, ha annyival megúsznám, hogy inkább vajas kenyeret kér a gyerek...
2014. júl. 23. 21:38
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is kolbászos rántotta volt ma a vacsi,imádjuk a férjemmel.A 1,5 éves lánykánk is szerette...eddig. :D

Ma viszont nem volt hajlandó enni belőle.

Helyette mondta,hogy ő "pajizelt kér". Hát azt kapott.

Vajas,sonkás kenyeret evett.Mi meg megettük az össze rántottát.

Nem csinálunk ebből gondot.Nálunk is az ebéd,ami fix.

2014. júl. 23. 22:22
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a párod egy zsarnok! Mi az ,hogy nem ehet a gyerek azt amit kíván , ha az normális kereteken belüli és van is otthon?!
2014. júl. 23. 22:41
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Általában abból kínálom őket, amiket szeretnek, lehet válogatni. De rendesen kell enni. Ebből nem csinálnánk gondot, ha nem kér rántottát, akkor egyen vajas kenyeret. Engem csak az zavar, ha semmi sem jó, vagy mindig ugyanazt akarják minden nap. Olyankor szoktam feltételeket szabni.

Szerintem a férjednek más baja van, fáradt, vagy valami más zavarja.

2014. júl. 23. 23:07
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Az ebéden kívül dönthet, bár hétvégén vagy, ha itthon vagyunk, meg szoktam kérdezni a gyereket is, mit enne szívesen. Nekem egy 4,5 éves jó evő fiam van. Nálunk is a napi egyszeri főtt étel a fix, ami általában az ebéd. Vacsorára mi megbeszéljük, mit is akarunk enni, konkrétan így hangzik el valamelyikünk szájából: Mit szeretnétek vacsorázni?

A férjed viselkedett úgy, mint egy elkényeztetett 3 éves.

Kidobta a kaját?! Milyen példát mutatott a lányotoknak?!

Megmutatta neki, hogy ha valamit nem szeretne, akkor csapkod, majd azt csinál, amit akar, anyával nem kell törődni! Gratulálok a férjednek, ma elégtelent érdemel mint apa.

Azt sem értem, miért pont csokit kezdett el enni, azért a lányod rendes vacsorát szeretett volna, nem nassolni való után sírt vacsora helyett. Ráadásul, ha jól értem, még el sem készült a vacsora, tehát lehetett még változtatni a menün.

Végül hogyan végződött az estétek, mit vacsorázott a lány?

2014. júl. 23. 23:15
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Reggelire mindent ki szoktunk rakni az asztalra, így azt eszik amit akar. Ebéd fix. Vacsira választhat, hogy pl rántottát vagy tükörtojást kér, főtt vagy sült virslit,mert ha rajta múlna minden nap "nyuszisat" enne.
2014. júl. 24. 07:43
 17/23 A kérdező kommentje:

Végül a kislány vajas kenyeret evett, mi meg semmit. Nem is nagyon szólt már hozzám este a párom.

Ezt pedig egyszer régebben is eljátszotta, akkor is mondtam, hogy nem kötelező a gyereknek is azt enni, amit nekünk.

2014. júl. 24. 08:04
 18/23 A kérdező kommentje:
Ja,és neki a "nem kötelező rántottát enni, ha nem szeretne" mondat egyenlő az "azt eszik a gyerek, amit csak akar" mondattal. Ezért kezdte el csokival kínálgatni.
2014. júl. 24. 08:10
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem a te párod volt, aki tévézés közben is sértegette a gyereket?
2014. júl. 24. 09:41
 20/23 anonim ***** válasza:
81%

Reggelire altalaban felszoktam sorolni mi a valasztek: tojas, muzli, kenomajas, virsli, zoldsegek (mikor mi van a hutobe) es ebbol valaszt a kisfiam, hogy mit szeretne.

Az ebed az ami nallunk is fix mert azert tenleg az ember nem tud tobbfele fozni. Szerencsere nem sok dolog van amit a kisfiam nem eszik meg.

Vacsorara kiszoktam tenni az asztalra ami eppen van vagy amit keszitettem de ha valaki mast ker akkor az sem gond. Pl. tegnapelott keszitettem vacsorara csirkes zoldseges tortillat. A kisfiam nem kert. Azt mondta o gyumolcsot szeretne enni. Nagyon meleg volt es lehet eppen emiatt a gyumolcsot kivanta. Hat egyen akkor gyumolcsot. Eszembe nem jutott eroltetni. Igy epret, afonyat meg banant evett vacsira. A multkor a ferjem nem ette meg vacsira a tonhalsalatat. Csinalt maganak sonkas szendvicset mert o azt kivanta. Engem nem zavart.

Szerintem a parod tulreagalta. Az is lehet, hogy mar idegesen jott haza valahonnan. Rossz napja volt es ilyen esetben a csaladon csattan az ostor. Tudom ez nem mentseg de van ilyen sajnos nagyon sok esetben. Sokszor a faradsagtol, stressztol is fugg mennyire toleralunk dolgokat.

2014. júl. 24. 10:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!