Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Ki lesz veszélyeztetett...

Ki lesz veszélyeztetett terhes? Ha az, muszáj táppénzre mennie?

Figyelt kérdés
34 éves vagyok és a jelek szerint 5 hetes terhes. Korábban volt egy terhességem, amit műszeresen fejeztek be, majd ezt meg is kellett ismételni, így kétszer műtöttek (laminária, stb.)Ettől veszélyeztetettnek számítok majd? És ha igen, attól még szabad dolgozni (irodai munka, bár stresszes). Nyilván mindent megtennék a baba egészségéért, de szükség volna a pénzre nagyon...
2014. jún. 22. 11:17
 1/7 anonim ***** válasza:
18%
Igen, veszélyeztetettnek számítasz. Nem, nem kotelezo tappenzre menni, de ha az orvosi javaslatnak ellentmondasz, akkor ne számíts sok jóra.....
2014. jún. 22. 11:22
 2/7 anonim ***** válasza:
22%

Aki táppénzre megy az veszélyeztette terhesnek számít jogilag akkor is ha csak lusta dolgozni és kiírja az orvos.

Igen neked is azt fogja javasolni az orvos, d e 12 hét után szerintem visszamehetsz majd dolgozni.

2014. jún. 22. 11:28
 3/7 anonim ***** válasza:
20%
Ez a dokidtól függ, hogy veszélyeztett leszel vagy sem. Táppénzre nem kell menni. Én végig veszélyeztett voltam, de a 32. hétig dolgoztam, utána is csak a szabikat vettem ki és végül csak 5 napot voltam táppénzen 39+5re született.
2014. jún. 22. 12:32
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem is volt egy vetélésem mielőtt teherbe estem volna a kislányommal. És műszeres befejezése lett az első terhességemnek. Akkor a terhesgondozóban azt mondták, hogy vetélés után alapból veszélyeztetett terhesnek számítok. Függetlenül attól. hogy van-e bármi panaszom. Szerencsére vele minden rendben volt, de a papírjaimon végig szerepelt, hogy veszélyeztetett vagyok. De táppénzre nem kellett mennem, 34. hétig dolgoztam, irodában.
2014. jún. 22. 13:15
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a választ. Nem szeretnék ellentmondani az orvosnak, remélem, minden jól sikerül majd. Azt javasolták, hogy csak bő két múlva menjek, mert még úgysem látszik semmi. Ezek után azt hiszem, megfontolom, hogy mégis előbb menjek...
2014. jún. 22. 14:13
 6/7 Margit84 ***** válasza:
Nekem január elején volt vetélésem, amit be kellett műszeresen fejezni. Senki nem mondta hogy veszélyeztetett leszek ez után. Most hogy már 11 hetes vagyok szintén nem mondta senki... Biztos ami biztosra Utrogestant kaptam a 7-10. hétig.
2014. jún. 23. 15:40
 7/7 anonim válasza:

Az első terhességem vetéléssel végződött (műszeres befejezés) Majd a másodiknál megszületett a kisfiam. Magándokihoz jártam, méghozzá igen csak jóhoz, sé egyáltalán nem mondta, hogy veszélyeztetett lennék, sőt azt erősítette, hogy nem kell aggódni, mert nagyon sok terhesség hal el az elején, és emiatt nem kell parában élni, túlaggódni.

Ha minden rendben, jó helyen tapadt meg a magzat, jól fejlődik, akkor nincs gond.

Most ismét babát várok, és most sztk-ba megyek anyagi okok miatt vizsgálatra, és pont ma voltam a terhesgondozóba elsőként, ahol is felvették az adataimat, korábbi terhességek... és közölték, hogy veszélyeztetett terhesnek vesznek fel.

???? Miért ???? (vagyis tudom miért, meg mondta is a nő, de hát akkor is. Szerintem ez túlzás, és ráparáztatás)

A fiammal még az utolsó hónapban is bementem dolgozni pár napra, pedig oviban dolgozok. Szóval aki bírja a munkát, és megengedi a baba és mama egészsége, erőnléte, annak nem kell otthon ülni szerintem, és a régi dokim szerint is. (áldom az eget, hogy első gyerekkel hozzá mentem, és az első terhességemet ő vitte végig, így hihetetlen pozitív emlékeim vannak, és nagyon jó tapasztalatok)

2014. jún. 30. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!